убризгавање темеља

Убризгавање темеља: особине и предности

Темељ је саставни дио сваке зграде, тако да поузданост и сигурност зграда овиси о квалитети његове уградње. Посебно релевантно и важно питање је стварање оптималне хидроизолације темеља.

Одлично рјешење за осигуравање максималне заштите овог елемента зграда од утјецаја влаге и воде је продорна хидроизолација, која се назива инктирование. Употреба савремене опреме и квалитетних материјала пружа могућност да се обезбеди беспрекоран резултат, који ће се одржавати током читавог периода рада.

Карактеристике хидроизолације инкстионом

Уз недовољно квалитетну хидроизолацију између темеља и зида у току рада зграде, ниво подземних вода на капиларном нивоу се повећава. Као резултат, влага постепено испуњава све елементе зграде.

Агресивни елементи као што су киселине, соли и други који могу имати разарајући ефекат на зграду могу бити присутни у води. Одлично решење ће бити убризгавање хидроизолације, јер ће омогућити структурама да задрже снагу и поузданост током више деценија.

Посебност ове технологије је употреба посебне супстанце која продире у порозни слој темеља и испуњава поре, стисне течност и влагу. Присуство додатних компоненти обезбеђује:

 • Подизање хемијске отпорности материјала;
 • Повећањеефикасност борбе против плијесни;
 • Ризик појаве гљивица и утицај корозије је минимизиран.

Употреба технологије инкапсулације темеља омогућава да се обнове технички и функционални параметри бетона, чиме се повећава поузданост конструкције.

Предности технологије убризгавања

Примена пробојне хидроизолације има многе предности. Употреба специјалних решења обезбеђује повећану трајност зграде, јер се заштита темеља ствара од утицаја влаге, корозије и температурних варијација.

Поред тога, примена ове технологије треба да обезбеди ниво очувања топлоте у просторијама. У основи, ињектирање се врши помоћу течног стакла или гуме, при чему сваки од материјала има своје карактеристике.

У првој варијанти се у раствор додају натријум силикат и калијум. Употреба процеса је додавање композиције у конкретно решење, а главни критеријум је усаглашеност са пропорцијама.

Карактеристика течне гуме је висок степен флексибилности и еластичности. Његова употреба је наношење једноличног слоја на површину која се обрађује.

Главне фазе ињектирања

Стварање висококвалитетног и поузданог хидроизолационог слоја омогућава ињектирање темеља зграде. Да бисте га имплементирали, потребно је да извршите неколико основних корака:

 • бушење чекићем;
 • Употреба посебне опреме и решења за ињектирање;
 • Чишћење третиране површине од штетнихсупстанце, гљиве и соли;
 • Стара боја и гипс се уклањају из третиране површине помоћу металних четки;
 • Дубина брисања оштећених спојева мора бити најмање 20 мм;
 • темељито чишћење површине од прашине;
 • Под углом од 30-45 степени избушити рупе у шаху;
 • На крају, све рупе су испране.

У процесу ињектирања врши се пуњење бушотине. Импрегнација зида траје најмање 24 сата, са раствором треба потпуно да се носи. Усклађеност са свим технолошким стандардима осигурава висок квалитет и беспријекоран резултат.

Извор - сајт фирме за хидроизолационе радове - ИнзхСтроиИсолатион.