У потрази за извором: како пронаћи воду на локацији за бунар

Да би се брзо пронашла вода у подручју за бунар, боље је користити специјалне уређаје и алате да не ископамо сву земљу на локацији, прво морате знати гдје се налази подземна вода, знате како тражити воду и на који начин. Тако можете брзо пронаћи извор воде и ископати бунар на правом мјесту.

Одредити где се налази подземна вода

Подземне воде могу бити на различитој дубини. Пре бушења бунара, морате знати, и тамо ћете уопште бити избушени и ако имате довољно дужина носача да дођете до подземних вода.

Вода кичмењака је вода која се налази на плиткој дубини испод земље близу површине. Пити ову врсту воде није погодна из више разлога. Прљав је, нечист, може да садржи измет и бактерије са микроорганизмима.

Не ризикујте своје здравље. Немојте умакати воду глог.

Подземна вода се налази ближе слојевима тла и погоднија је за пиће. Овде је вода чишћа. Може се користити у кућне сврхе у вашој земљи.

Подземне воде могу бити на различитим дубинама, тако да је важно правилно одредити њихову локацију

Подземна вода може бити лоцирана на 4 нивоа:

 1. Јахање: до 4 метра;
 2. Подземне воде: до 10 метара;
 3. Интерпластична вода: до 40 метара;
 4. Артеске воде: дубље од 40 метара.

Међупланетарна вода је много чишћа од хрена. Таква вода се често може наћи у низинама вашег подручја.

Нађите артешки језик - идеалну опцију. Вода је добро очишћена и филтрирана природним путем кроз слојеве земље. Одређивање дубине током бушења ће вам помоћи да изаберете праву носач и да се не греши са његовом висином.

Да бисте пронашли воду, прије свега морате знати и коју воду желите пронаћи. Ако имате довољно сладоледа, можете ископати мали бунар до 4 метра. Ако желите да својој кући обезбедите чисту воду из дубине земље, онда избушите бунар на дубини од преко 40 метара.

Како претражује воду

Проналажење воде на вашој сеоској кући је цијела умјетност која је за свакога. Неки туристи и стручњаци проналазе воду тек након вишеструког бушења парцеле.

Да би се сазнало о присуству воде у подземним водама и да се направи бунар, постоје различити начини. Неки траже воду на тајни начин - нит са клатном. То је врста истраживања воде у земљишту. Неки "стручњаци" могу доћи са концем и бушити бунар, где неће бити воде, у обичним људима кажу - "добурлиал". Главна ствар је да им се не верује, зато пазите да се не заварате. Други користе модерне уређаје за правилно мјерење дубине питке воде, артешке воде и извора у земљи. Да бисте то урадили, морате знати вену и место одакле вода тече.

 • Стакло;
 • Материјали који апсорбују влагу;
 • барометар;
 • Специјализовани уређај за претрагу воде;

Најпрецизнији начин је употреба посебних уређаја. Са њимамогуће је са већом вероватноћом рећи да ли је вода у одабраној области.

Можете сами добити воду. Узмите лонац за 3 литре. Убаците грло у земљу и оставите тегле ноћу. Ујутро би требало да погледате банку. Ако у њој има влаге, то значи да можете копати бунар. Отприлике исти принцип у воловогирних материјалима. Они укључују со, силика гел.

Потрага за водом може потрајати неко вријеме за сународњаке и професионалце. Постоје случајеви када су се тачне направе погрешиле, а ја сам морао да погледам и ископам бунар на другом месту. Упркос томе, увек је најбоље користити специјализоване алате за претрагу воде. Они су тачнији од народних метода.

У потрази за водом: како пронаћи метро

Подземна жељезница може се наћи на различите начине. Најстарији - употреба лозе, и технолошка - употреба уређаја. Како се користити - одлучити за вас.

Да би се пронашле подземне воде у древна времена користила је лоза. Овај метод користе и многи туристи. Међутим, то није довољно прецизно.

Често се употребљава вино за одређивање локације подземних вода

Минуси на изгубени точки:

 • Метод без научне оправданости;
 • вероватноћа проналажења извора од 50% до 90%;
 • Употреба мишића за рад лозе.

Потрага за водом која користи шипку је уско повезана са методом индикације. Тамо, уместо винове лозе, жица се користи за проналажење изворске воде.

Својим рукама можете одредити водоносник. Да урадимо овотреба узети уређај. Помоћи вам и шеми парцеле. Уређаји дају тачан резултат него народне методе.

Да би се пронашла подземна жељезница, довољно је користити научне инструменте посебно дизајниране за претрагу воде. Можете користити жицу да бисте пронашли индикаторе, али запамтите, воду не можете наћи на овај начин. Поуздани специјалистички уређаји, а онда је вероватноћа проналажења воде много већа.

Како тражити воду кроз оквир

Потрага за водом са оквиром је једна од најстаријих метода за проналажење извора воде. Али упркос томе, и даље се користи.

Оквири су уређај који помаже у проналажењу мјеста гдје се налазе водна тијела. Радити оквире и вјеровати им је посао свих. Разноврсност уређаја лежи у чињеници да оквир не показује само локацију водених наслага, већ и да показује границе копнених структура.

Оквири се не смију користити на мјестима гдје већ имате цјевовод и постоји велика акумулација металних производа.

Да би пронашли воду по кадру потребно је:

 1. Обилазите земљу дуж периметра;
 2. Прођите кроз редове;
 3. На мјестима реакције на оквире ставити квачице.

Дакле, израчунајте гдје можете ископати рупу. Изаберите место где оквир највише одговара. Такође можете проверити проток.

Данас би требало да се користи оквир. Уосталом, ако их користе, онда показују своју ефикасност. Да нађем место за водууз помоћ оквира не захтева много труда и новца. Довољно је узети једну бакарну жицу у руку и оквир је спреман.

Како пронаћи извор на парцели (видео)

Постоји много начина за проналажење бунара на локацији. Неке старе, које су се користиле пре сто година, такође су модерне, када се користе технолошки уређаји који показују локацију воде. Који је начин претраживања - да одлучите за вас. Али имајте на уму да као берба, тако технолошке методе могу бити погрешне.