Цвет за собне биљке у кућном ентеријеру

Последњи зимски дани иду. Али душа већ тражи празнике. И док вртови и даље падају по снијегу, ми ћемо направити одмор за себе - посадићемо наше куће прекрасним композицијама собних биљака. Требат ће нам лончић за цвијеће - не комплициран, већ елегантан кућни цвијет. Размотримо неколико варијанти распореда боја у затвореном простору уз помоћ лонаца за цвијеће.

Цвијет на проширеној прозорској дасци

Прозорске клупчице се проширују уз помоћ плоче која се причвршћује на њу или на акумулатор. У другом случају, испод лонца за цвеће, ставите велике посуде са водом или влажним песком да бисте овлажили ваздух како бисте избегли прекомерно сушење.

Биљке се бирају у зависности од локације прозора. Цвјетна гредица на прозорској плохи окренутој према сјеверу може укључивати сафире, љубичице, папрати, четињаче, диффенбахију, санвеиру. Цвијет на јужној прозорској дасци може укључивати колекције кактус-сочних и украсних цвјетница.

Покретни цвет на точковима

Такав лонац за цвеће је контејнер у коме се биљке стављају у посуде. Лонци не смеју бити изнад горње ивице лонца. Простор између посуда је испуњен супстратом (слој песка, тресета, земље). Ако овај простор не попуни подлогу, лончић ће изгледати мање декоративно.

Можете такође садити биљке директно у контејнер. У том случају треба добро одводити у посуду (земљани лонац, шљунак, корњача, мрвица пјене).

Избор биљака у таквом цвету је одређенмикроклима у соби. Ако је на месту постављања цвећа мало светла, онда преко цвећа поставите додатно осветљење. Да би се цвет могао помакнути у друге зоне, одоздо монтирајте точак. Под цветом се може поставити мала ормарић, тако да је сва неопходна опрема (од лонаца до ђубрива) увек била при руци.

Цвијет уграђеног типа

Такво цвеће је постављено на прозорима. У зависности од северне или јужне оријентације, прозори су замишљени да додатно осветле или, напротив, закрпе биљке на превише сунчаних дана.

Везачи цвијећа могу бити уграђени у ормаре, ормаре за књиге, ормариће, столове са акваријумом.

Цвећар цвећа цвећа

Врло лијепо цвијеће, распоређено по типу флораријума (капацитет са затвореним простором, гдје је могуће одржавати потребну климу с повећаним индексом влажности, вишим температурним режимом, подесивим освјетљењем, гријањем од дна). У таквом мини-стакленику, лако је регулисати климу како би узгајали разне невероватне биљке (на пример, орхидеје).

Цветна биљка, у којој су засађене епифитске биљке на разгранатом сувом стаблу дрвета, умотан у слој маховине-сфагнума (епифити се користе као флора за везивање), изгледа веома импресивно. Умјетна расвјета вам омогућава да поставите такав цвијет изложбеног простора било гдје у просторијама.

Опен Ландсцапе Фловер

У преносним цветним контејнерима можете створити праве пејзаже.Сукуленти и кактуси ће помоћи у стварању пустиње, а патуљасти папрат, мале биљке, као што су дрвеће и камење необичне форме, створит ће прави јапански врт. Па погледајте у таквим цветовима и "локалним" биљкама типа грмља.

Површина земље између биљака у таквом цвету је украшена маховином и лишајевима.

Цвет пејзажа стекла

Прави комфор у кући може се створити користећи композиције собних биљака засађених у стакленом цветном врту акваријума. Стаклене посуде могу бити сферичне, кубичне, окренуте. Невероватно лепе композиције од неколико стаклених цвећара, које се налазе на различитим висинским нивоима.

Данас је у већини европских земаља популарно стварање најреалистичнијих мини-пејзажа у великим стакленим стакленкама или, с друге стране, у малим боцама запањујућег облика. Ово је истинска креативност! За тако необичне цветне биљке, уклапају се разне минијатурне украсне биљке, које нису склоне снажном расту (патуљасте врсте папрати, епови, житарице). Вртлари су донели многе специјалне патуљасте сорте само за садњу таквог цвећа (на пример, патуљасти сепуљи, патуљасти дифенбахи и други).

Мушкарци, уочи Женског празника, лонац за собне биљке ће бити најбољи поклон за вољену жену. Нека прољеће дође не само у вашу земљу, већ и у вашу везу!