Црни плафон у унутрашњости

Црна боја се све више налази у унутрашњости кућа, станова, пословних простора и забаве. Правилна комбинација боја помоћи ће вам да створите право расположење у соби и побољшају изглед.

Утицај црног плафона, његове предности и недостаци

Плафон црне боје у унутрашњости контрастно истиче и издваја све боје спектра. На тамној позадини "певају" посебно јасно и шарено. Црни строп је способан створити угодну, фантастичну атмосферу, изгледа елегантно и ригорозно. Црна боја може визуално смањити висину стропа, али чак и уклонити, створити ефекат звјезданог неба изнад главе.

Ако говоримо о ефекту црног стропа на особу, онда је црни строп користан за одмарање очију, а затим, када се мучи несаница. Испод црног стропа, осјећаш се у мировини. Иако можете изабрати ову боју као доминантну, не свима - за многе то изазива тужно расположење. Ако има пуно црне боје, то у великој мери утиче на наш нервни систем, може да учини људе досади и депресира.

Плафон црне боје није погодан за мале ниске просторије. Јако упија светлост и тако краде величину околног простора. А тамни детаљи на плафону су управо оно што вам је потребно. Визуално се смањују по величини, наизглед даље и на тај начин стварају изглед високих плафона.

Црни сјајни и мат строп

Сјајни растегљиви плафони имају површину са огледалом. Уз њихову помоћ не можете само учинити собу гламурозном ивеличанствен, али и визуелно повећава. Зрцална површина одражава унутрашњост просторије и чини је двоструко већом. Такав плафон се може користити чак иу ниским просторијама тако да се чини да је већи.

Ова особина сјаја се широко користи у раду дизајнера ентеријера. Врло популаран стропни "звјездани небо", ефекат који се постиже кроз оптичке нити, ушивене на платну, и специјални пројектор. Поподне изгледа као нормалан плафон, али ноћу. ... Замислите: лежите у кревету, гледајте горе, а изнад вас је небо без дна, закопано са милионима звезда.

Матирани стропови, напротив, чине собу мањим и мањим. У собама са ниским зидовима и малим прозорима није препоручљиво направити такав плафон, иначе ће створити суморно депресивно расположење. Али у кафићу или билијарској соби, где високи зидови и велика запремина, мат боја ствара ефекат елеганције и шика. Такође ће визуелно смањити висину просторије, чинећи је пријатном.

Како би потамнили тамну боју ваше таме, направите бијелу границу по ободу. Комбинација црне и бијеле ствара илузију конфронтације свјетла и таме, која се мијења дању и ноћу.

Добро коришћење црног плафона, компатибилност са другим бојама

Права комбинација црне боје са другим бојама помаже да се створи право расположење, нагласи важан детаљ просторије.

Црно и бело

Комбинација црне и беле боје је традиционални класични стил. Али има ихзамршености које се морају узети у обзир када се комбинују:

 • Двије супротне боје дијеле простор на дијелове. Низ малих детаља унутрашњости претвориће собу у прави мозаик. Покушајте да покупите додатке више.
 • Озбиљне ћелије и пруге су веома уморне од очију.
 • Нивои траке и глатке линије су такође боље не радити. Ниво поново ће увелико разбити собу и глатко обојити слику. Најбоље се уклапају у унутрашњост.
 • Не можете поставити мале бијеле дијелове на црну позадину и обрнуто. У великој мери смањује поглед и гуме.

Не заборавите на ове мале ствари, и имат ћете строги класични интеријер.

Црна и жута /наранџаста

У позадини црног стропа, жути детаљи унутрашњости изгледају врло немирни. Такво пухање се обично разблажује белом бојом. Затим ће се, умјесто страха и узнемирености, појавити мало жуте полет.

Да би се ова комбинација разводнила, поред бијеле боје, користе се узорци. Они красе контраст између нијанси и испуњавају унутрашњост садржајем.

Преплитање црних и наранџастих тонова светлих нијанси постаје агресивно. За омекшавање можете разблажити бијелим или сивим дијеловима. Такође, немојте користити засићену црну боју.

Црно-браон

Тамни строп уоквирен ободом дрвеног постоља, дрвени намјештај - знакови профињеног богатог интеријера. Дизајнери јако воле ову комбинацију. Али немојте заборавити да ове две тамне тонове разблажите лакшим предметима у просторијуније било превише суморно.

Осветљење такве просторије, природне и вештачке, требало би да буде светло. Најпогоднија опција за прозоре - ролете, али и погодне беле завесе.

Црно и црвено

Најизузетнија комбинација. То може значити и опасност и живу страст. Али не препоручујемо да их комбинујете са дуетом. Да бисте мало разблажили јаку ауру, можете додати мало беле. Он уклања терет ове комбинације и ствара магичну атмосферу магије. Такав сет може од најскромније собе направити модеран слаткиш.

Покушаћемо замијенити бијелу боју сивом. Као резултат тога, уместо магије, примићемо мир и хармонију. Мрак у унутрашњости ће такође нестати.

Да би се правилно обликовало унутрашњост у црној и црвеној вези, мора се поштовати основно правило овог дуета. Једна боја мора превладати над другом. У супротном ризикујете да добијете "немирну" ауру. Који од њих ће бити вођа који ће одлучити за вас.

Ово су само неки примјери комбинације тамног плафона с другим нијансама у унутрашњости. Сама црна боја је веома јаке боје. Усклађује се са свим нијансама.

Црни плафон у различитим просторијама

Црни плафони се често праве у јавним рекреационим подручјима: кафићима, ресторанима, биоскопима. Омогућава вам да у унутрашњости креирате посебан профињен и софистициран стил. Обратите пажњу на то како на фотографији изгледају стропови на растезање.

Ова боја је свестрана и погодна за обраду стропова у свакој просторији. Важно је да је соба висока и великапрозори

дневни боравак

Унутрашњост дневног боравка савршено ће се уклопити са сјајним напрезањем. У комбинацији са сочним бојама и бијелим намјештајем, имат ћете удобну собу за угодну забаву.

Црна боја може помоћи у стварању стриктног класичног стила и може учинити дневни боравак модерним и екстравагантним. Тамни строп помаже у наглашавању унутарњих линија. А ситни детаљи у дизајну доносе магију у атмосферу и пријатну мистерију.

кухиња

Црна боја стропа у кухињи комбинована је са једноставним намјештајем, строгим и без икаквих украса. У ту сврху ће стати свијетло дрво, глатке фасаде без слике. Стол је такође бољи од светлих боја, али је одличан и светао.

Велика свијетла кухиња изгледа лијепо са стропом као потпуно црно, и направљена у неколико редова с елементима тамне боје.

Кухињски сет у црној боји са сјајним фасадама црвене боје, строгим столицама и столом у истим бојама. Комплетан са површином огледала без дна преко радног подручја. И не желиш да изађеш из кухиње.

купка

Купатило је место где се свакодневно изводе водене процедуре, стално испаравање и висока влажност. Мали простор може бити сметња ако одлучите да направите тамни плафон. Сјајни напонски плафон у црној боји - купатило је оптимална опција.

Површина огледала ће визуелно повећати простор, одражавајући унутрашњост. ПВЦ фолија је отпорна на влагу, савршено издржава утицај паре, лакобрише

Црни строп савршено се комбинира са водоводом било које боје, а ситни детаљи на тамној позадини наглашавају елеганцију интеријера.

кабинет

Ентеријер канцеларије има за циљ стварање најповољнијих услова за рад. Правилно одабране обраде боја могу побољшати перформансе.

Дизајн кабинета са црним стропом најбоље ће нагласити важност радног мјеста. Црна боја имплицира ригорозну атмосферу, од намјештаја до ситних детаља. Он ће вам омогућити да се фокусирате на главну ствар када обављате посао, смањујете замор тијела, активирате менталну активност.

Бојење стропа у црно

Ако и даље мислите да би плафон требао бити само бијели, ево неких разлога да се направи црни:

 • Црни строп скупља у једну цјелину све мрачне елементе унутрашњости.
 • Наглашава важне архитектонске детаље на плафону, као што је бела штукатура, светли украс. Он привлачи додатну пажњу на њих.
 • Омогућава визуелно смањење превисоких плафона, а не крађу простора.
 • С друге стране, веома ниски плафони могу постати визуелно већи. Нека се то деси ако избришете зидове собе, обојите и горњу ивицу зида, у боји стропа. Сјајни напонски плафон даје исти ефекат.
 • Црно-бели дизајн комбинован је са црним плафоном, они се наглашавају.
 • Када треба да сакријете цијеви у преклопу, не подрезујте висину собе, обојите све у црно. Потпунопроблем није решен, али све ће изгледати много пријатније.
 • Исто тако, црни плафон ће помоћи да се подели на површину станова отвореног типа.

закључак

Црна боја плафони у становима је још увијек прилично ријетка. Али овај правац добија на замаху и постаје све популарнији међу креативним личностима.

Плафон црне боје је атрактивно и креативно решење. Али, одлучивши се за тако изванредно лечење, запамтите све суптилности о којима смо разговарали.