Тријем за приватну кућу - карактеристике, фотографије

Сваки власник сеоске куће је некада размишљао о томе који пројекат за веранду изабрати да буде у складу са целокупним архитектонским стилом куће, а осим тога, то би омогућило и погодност када се подигне на њему.

Ако посјетите разне интернетске изворе, можете пронаћи много фотографија које показују колико је разнолик може дасхка за дом.

садржај

 • обавезни услови
  • Захтеви за СНиП
 • Захтеви за горњи тријем тријема
 • Облик, величина и карактеристике дизајна
 • Материјали за уградњу тријема
 • Тријем у медитеранском стилу
 • закључак

Различите идеје, рационалне и практичне, показују како приступ рјешавању конструкције тријема може бити. Међутим, тако велики број опција ставља власника сеоске куће у ступор, јер не зна шта да изабере. То му не помаже при избору тријема приватне кућне фотографије. Стога ћемо у овом чланку детаљно описати које врсте банди постоје. Такође ћемо покушати наћи одговор на питање шта би требало да буде савршен тријем.

обавезни услови

Ако говоримо о тријему детаљно, онда је то, по својој природи, платформа на коју се спајају лествице. Ако погледате фотографију дворишта у приватним кућама, онда се они могу подијелити у неколико типова:

 • Постоје уграђени, који су предвиђени у фази пројектовања дрвене куће и чине јединицу целине;
 • Ту су причвршћене, које су створене властитим рукама након кућеконсолидовани;
 • Линије присилне конзоле разликују се по својој темељитости.

Без обзира на фазу изградње дрвене куће, на њеном уређају су обављени радови, треба знати да је нагиб од 23-45 степени оптималан за степенице тријема. Ако је вредност нагиба већа, онда ће бити лествичаста. Ако је падина нижа, онда је то рампа.

Наравно, када се гради дрвени тријем, потребно јеводити се архитектонским стиломструктуре на коју је причвршћен. Такође је потребно обратити пажњу на такве тачке као што су сигурност и удобност. Осим тога, веранда треба да задовољи све захтеве власника.

Али прије свега, дрвени тријем, који је подигнут за кућу, мора испуњавати захтјеве ергономије. А то значи да би требало да буде погодно за боравак. Поред тога, требало би да буде практично.

Захтеви СНиП-а

СНиП регулише главне параметре изградње дрвеног тријема. Конкретно, они наводе да дубина корака пружа највећу погодност када се подизање мора променитиу опсегу 270-300 мм . С обзиром на висину, овај параметар треба да буде унутар 120-180 мм. Према томе, димензије хода и ход морају бити 450 мм.

Да једна особа може да хода удобно и на дрвеним степеницама, ширина треба да буде 600-900 мм. Да би се двоје људи лако распршило по степеницама, потребно је да достигне ширину од 1200-1450 мм. Ако има више од 3 у дрвеном тријемустручњаци препоручују да се организују ограде са рукохватима. Њихова висина треба да буде 90-200 милиметара. Ако је тријем уређен у приватном домаћинству, висина ограде може бити свако.

Захтеви за горњи тријем тријема

Када се ради на конструкцији дрвеног тријема, посебну пажњу треба обратити наконструкцију горње платформе . Што се тиче прага улазних врата, требало би да буде испод 50 мм. Слична карактеристика при изради локације је због захтјева прописа о заштити од пожара. Што се тиче препоручене дубине локације, она треба да буде једна и по ширина структуре врата.

Међутим, практично искуство показује да већина власника занемарује овај критериј. Друга важна тачка је ширина горњег подијума. Ограничена је на место испред приватне куће. Често, власник куће, решавајући питање ширине локације, долази само из њихових предности. Према томе, величина може бити различита. Може бити или мала пинта или пространа тераса која окружује зграду дуж периметра.

Облик, величина и карактеристике дизајна

Вредно је рећи да модерне технологије које су се појавиле у грађевинској индустрији у новије вријеме, сада дозвољавајуизградњу дрвеног тријеманајразличитијих облика. Овај елемент зграде може бити правоугаоног облика, полица полукружног облика. Такође, веранди могу бити закривљени са глатким линијама. Није неуобичајено када је тријем отворен са обликом полиедра.

Распоредите тријемполукружног облика, можете углати углове и равне линије. Степенице у таквом прстену пружају удобан улаз у дом без обзира на врсту забаве из које особа улази. Спектакуларни изглед зграде је правоугаона цртица, направљена од цигле или бетона. Главна жеља у таквим зградама је доња степеница, која је положена у полукругу.

Да би се уравнотежила величина зграде, врши се слагање трапезних корака. Власник их организује тако да се шире када се уздигну и пређу на горњу платформу. Приземне врсте добијају квадратни или правоугаони тријем.

В зависимост от размерата на горната палубаверанда може да бъде:

.
 • тераса - то је отворена платформа са оградом која се одликује великим простором;
 • Патио - игралиште са надстрешницом на улици. У већини случајева нема ограду;
 • верандах - ова зграда је слична тераси, али за разлику од друге, зграда је затвореног типа са остакљењем;
 • је мала зграда која штити улаз у зграду од прашине и падавина.

Имајте на уму да се често у изградњи кућа платформа тријема гради на великој надморској висини. Изградња таквих објеката може битизбог неколико критерија:

 • Прво, пројектом је предвиђена изградња техничког пода;
 • Друго, уређено је због климатских карактеристика локације зграде. У регионима где су зиме праћене обилним снежним падавинама, такав високи тријем је једноставно неопходан;
 • Треће, присуство комплексног рељефа на терену. Ако се при изградњи анекса као базе користе шипови, онда се он може налазити на великој надморској висини од тла. То омогућава да се распореди чак иу подручјима са неравним теренима. У овом случају елиминисана је потреба за земљаним радовима, што је повезано са високим трошковима рада. Понекад је њихово понашање неприкладно.

Ако говоримо о локацији степеница на главном локалитету, оне се могу спајати на предњи дио приватне куће окомито, затварајући платформу или приближавајући се једној или двије стране одједном.

Ако простор испред приватне куће није довољан, онда се тај елементналази уз фасаду , а понекад се прибјегава и уређају реверзибилног степеништа. Такође може бити и тераса, која се налази на различитим нивоима.

За уске ивице, оптимална опција - мердевине, које се налазе на странама две стране места. Уређај таквих објеката је оправдан у случају да испред зграде практично нема слободног простора. У овом случају, можете створити уски продужетак који ће омогућити удобан улаз у степенице одмах за неколико особа.

Погодно је користити степенице када се степенице налазе у кругу од главне платформе. Када се гради мали тријем и истовремено је потребно обезбиједити могућност погодногподизања на платформу са 3 стране , а ова техника се најчешће користи.

Користите када креирате оригинални тријемрешења помажу ревитализацији архитектонског стила приватне куће. Једна од најуспјешнијих одлука - када се тријем налази испод једног крова са кућом. Међутим, његов уређај као засебно проширење није могућ. Често се ова варијанта зглобова ствара када се граде куће у финском стилу, у којима постоји излаз са стране. Обично је таква веранда комбинована са верандом и терасом. У овом случају, долазећа група постаје чврста. Ово је веома практично решење за куће које се налазе на малој површини.

Материјали за уградњу тријема

Практиковањем стила тријема за приватно власништво над кућом, можете користити готово све материјале који су погодни за рад на отвореном. Најважнију тачку - њихтреба одразити са дизајномструктуре.

У већини случајева, сљедећи материјали се користе у конструкцији патуљака:

 • дрво;
 • камен;
 • конструкција метала и бетона;
 • ковање.

Они не само да дјелују као декорација куће, већ често представљају техничке елементе анекса. Као живи примјер, можете понијети тријем с кованим трачницама и конзолу за надстрешницу.

Често се пружа спектакуларан поглед на тријем, ако се у његовој конструкцији користи неколико стилова одједном. Као резултат тога, појављује се архитектонска композиција, која пружа згодан улаз у кућу и истовремено се разликује по својој практичности. На пример, ако конструкција прстена користи следећематеријала као што је груба даска и црни камен, затим долази тријем са темељним погледом, који изгледа прилично оригинално. Таквом пријемном одмаралишту, када се гради дасха у кућама у стилу планинске куће. На територији наше земље, такав пријем је најпопуларнији.

Тријем у медитеранском стилу

Други стил који је веома популаран - Медитеран. Често се користи у решавању проблема пројектовања приватних кућа, а фотографија веранде само потврђује интересовање за њу. Говорећи о њему, уочавамо два његова главна гледишта.

Гледајући фотографију на тријему, може се примијетити да овдјепревладавају елементи грчке и римске културе . Карактеристична особина овог стила је камено двориште које надопуњује вишеслојне степенице. Завршетак је од пјешчењака. Уз то се користе за декорацију и металне елементе.

Други тип медитеранског стила је синтеза неколико култура - италијанског, шпанског и француског. У приобалним подручјима, гдје парцеле немају исти рељеф, оне често прибегавају таквом дизајну током изградње тријема. Ако говоримо о изгледу зграде, онда она представља отворену терасу, која има неколико нивоа.

Место је покривено коловозом , или као клинкер за употребу као материјал за пројектовање. Између њих, терасе су повезане љествама, за изградњу којих се користи камен. Палуба служи као материјал за подручје палубе у близини куће. Да заштити од сунцапостављен је балдахин, за одржавање којих су колоне смањене. Бетонски масивни балустери се користе за окружење терасе око периметра. Такође, поред њих је постављена и ограда велике ширине. Све ово сјаје допуњују другидекоративни елементи- фонтане, каде са цвећем, скулптуре. И сасвим је јасно зашто постоји много фотографија са таквим тријемом приватне куће.

закључак

Ако мислите да је архитектонски стил вашег приватног власништва куће непотпун, можете уредити тријем да му дате пунину. Сорте ових зграда су доста, тако да можете подићи одговарајуће у зависности од карактеристика вашег дома. Одабиром оптималног стила можете користити различите материјале за дизајн тријема. Остварујући јединствен дизајн током рада, можете створити удобну и практичну конструкцију за улазак у кућу, што ће, поред тога, учинити ваш дом јединственим.

Частнаа квартира верх
)