Торбице у боји "венге" (27 фотографија): модели са црним стаклом у модерном ентеријеру, популарне боје намештаја за складиштење одеће - венге и кафа са млеком

Последњих година посебна популарност у дизајну ентеријера добила је боју венге-а. То је нијанса зрелог тамног дрвета са влакнима крем и златним нијансама. Различити типови материјала за завршну обраду су стекли племениту модну боју. Произвођачи су понудили разноврсну палету венге комбинација с другим бојама и текстурама, укључујући и производњу намјештаја за кабинет.

У спаваћој соби

Једно од правила архитектонског уређења простора је да свијетла боја намјештаја и текстила визуално повећава просторију, а мрак, напротив, сужава се. Често, подлежући моди, купац поставља мали кревет у спаваћу собу и велики ормар за венге боје. Овај избор ће бити елегантно решење у комбинацији са вертикалама белих и млечних завеса и белим ћебетом на кревету или белим тепихом. Простор ће постићи хармонију и јасноћу линија уз помоћ вертикалних платна од белих завеса, у комбинацији са скоро црним вратима ормара.

Комбинујте боју намештаја и текстила - не само предлог дизајнера. Постала је популарна израда ормарића од једног дрвета и фасаде с друге стране. Дакле, носива конструкција може бити тамна племенита боја венгеа, а клизна врата - од белог јавора или млечног храста. У овом случају, скоро бело дрво јавора се враћа у тамни оквир са венге-ом. Млечни храст са својом топлом ружичастом нијансом омекшава црну боју.Ормарић врата може бити израђен од црног стакла, што је јасан приказ унутрашњег уређењасобе визуално повећавају простор. Уместо стакла обично се монтира одељак за врата-огледало. Контраст осветљености огледала са црним телом изгледа веома презентабилно.

Фасадно платно, које је подијељено на хоризонталне пруге које се измјењују од огледала и стабла, изгледа изванредно. Величина собе се визуално удвостручује, стварајући осећај мистерије.

Прочеља матираног стакла или пластике разних нијанси погодних за тамно браон венге, могу створити ентеријер у стилу високе технологије. На вратима ормарића појављују се лепе боје ружичастих или пистаћних нијанси, нарочито ако у соби постоје хармоничне декорације овог тона: ћебад или јастуци, шара на завесама или тепих.
У ходнику

У предсобљу у стану потребна су мјеста за одлагање одјеће. Ормар-гардероба ће бити неопходна. Тамна боја дрвета је практична у малим дворанама, на њој нема тако примјетних недостатака. Кабинет с полицама за отворено складиштење изгледа лијепо на позадини бијеле жбуке. Једноставно омалтерисан зид заузима прво место у рангу обраде. У комбинацији са венге кабинетима, полицама и грубим гипсом је скандинавски стил.

У одјељцима ормара за ходник могуће је комбинирати различите материјале на сличан начин као и сустави постељине. У ходнику је дозвољено да се осени златна нијанса овог дрвета позлаћеним оквиром огледала или слике која стоји одвојено са кружном вешалицом за пресвлачење одметал испод златне или стаклене полице са златним власницима. Међутим, у ниским просторијама боље је напустити тамни ормарић испод плафона, овдје је још увијек вриједно преферирати лагани намјештај.


У купатилу

Ручници, детерџенти, средства за хигијену могу се уредити постављањем уског ормара у купаоницу. Богата, скоро црна фасада венге кабинета изгледат ће предивно на позадини сјаја бијелих водоводних и бијелих плочица. Традиционално, венге изгледа цоол на позадини плочице боје "кафа са млеком". Ако додате постоље судоперу истог материјала, ефекат ће бити непревазиђен.


кабинет

Ормарићи од тамносмеђег материјала додају лаконичну и ригорозну конструкцију кабинета. Конзервативизам, суздржаност и уважавање таквих просторија не могу се боље подржати бојама намјештаја венге. Писаћи стол са истим материјалом ће додати комплетност соби.дневни боравак

Богата боја и структура овог афричког дрвета је добар избор за слушалице у дневној соби. Измјењивање тамних глухих ормара и отворених стаклених прозора има предност у свемиру. Сјај стаклених и порцеланских јела на готово црној позадини стабла додаће луксуз унутрашњости.

стилови

Различити стилски стилови у дизајну намештаја имају сопствене комбинације боја. Класици преферирају намјештај строгих пропорција, осликаних лазурним бојама у композицији са цреме платненим завјесамаи тапацирање столица.

Дисонанца ће бити предмет намештаја различите нијансе дрвета.

Скоро црне боје намештаја су у хармонији са кованим детаљима у ентеријеру у стилу сецесије. Поп арт ће нагласити јарко црвени декор енергичног засићеног браон боје. Златна нота дрвених влакана венге-а допринеће гламурозном луксузу, ако на прозорима виси златне завесе.Индијски укус ће у собу довести тиркизну боју текстила са намештајем боје горке чоколаде. Стилизовани ентеријер може се добити комбиновањем венге-а са анимираним деловима - леопардовим отисцима на стакленим површинама ормарића за врата или тепиха испод животињске коже на поду.

Природно дрво венге из Африке је прилично скупо дрво. У већини случајева, вештачки материјал се користи за покривање текстуре и боје овог афричког стабла. Ваш избор може бити допуњен паркетом одговарајуће боје или нијансе са прибором и декором.

нега

Брига о тамном намештају захтева више напора него третман светлом. На овој позадини видљиви су трагови додира и прашине. Обришите површину чешће. Модерни умјетни премази имају постојану боју и трајност, тако да брига о фасадама с егзотичним тамним бојама неће бити тешка.

Прелепе идеје у ентеријеру

  • Венге боје изгледају сјајно у једнобојним минималистичким дизајну, Миррор инсерти продужују простор и дају унутрашњост финоћи.
  • Сјајни ормар -Велики атрибут за слојеве стила.


У сљедећем видеу можете видјети разне опције за дизајн интеријера у боји венге-а.