Топли под испод ламината: полагање и инсталирање варијанте воде, уградња типа са гријањем, било да је могуће ставити и што је боље, рецензије

Прије неколико година није се могло ни сањати о уградњи ламината на топлом поду. Ламинат крајем прошлог века под утицајем високих температура био је прекривен пукотинама и стигао у неприкладном облику за кратко време. Али ствари су се промениле током последње деценије.


Карактеристике

Сваки грађевински материјал има своје предности и недостатке. У керамичким плочицама их има, у дрвеним дрвеним даскама, ау ламинату - трећем. Пре свега, овај премаз привлачи демократску цену и универзалну примену у сваком ентеријеру.

Модерни ламинатни подови могу се поставити не само у верзији са топлим подом. Али чак иу собама са високом влажношћу - у купатилима, кухињама и базенима. Није тајна да је топли под обично постављен управо на тим местима.Под ламинатом, оптимално ће бити топли под са температуром од око двадесет пет степени. Иначе, неке врсте лошег квалитета овог грађевинског материјала при високим температурама почињу да дају формалдехид. Ова супстанца је контраиндикована код алергија и може негативно утицати на здравље мале деце.

Посебне плоче за означавање се постављају на било коју амбалажу од ламината. Сваки од њих је одговоран за одређену карактеристику грађевинског материјала. Натпис "Топла вода" (у енглеској варијанти Варм Вассер) гарантује комбинацију са загревањем - топлим подом.

Ламинат са клином за закључавање не обезбеђује само поуздану фиксацију, већ ије одговоран за карактеристике као што су топлотна изолација и апсорпција звука. Из овога следи да његова ефикасност топлог пода неће изгубити, узалуд нема степена у ваздуху "Није испарила".


Пре стављања ламината на загрејани систем, било би корисно да било који купац проучи ову тему бар површно. Иначе можете изгубити и новац и живце.

врсте

Топли подови могу се користити у затвореном простору као додатак постојећим системима гријања, као иу засебном независном облику. За данас постоје двије врсте топлога пода - то је вода и електрична.

Почетком прошлог века, због проналаска пумпе за воду, појавила се прва врста топлог пода. Извор топлоте била је топла вода која је циркулисала кроз бакарне цеви. Опрема није била јефтина, па се систем није користио до 80-их година прошлог века.


Након замјене жељезних цијеви на полимеру - било је могуће смањити трошкове готовог производа. То је довело до повећане потражње, а под у топлој води почео се масовно појављивати у европским домовима.

Модерни водено-топли под је топлинско-изолациони слој са металном мрежом и алуминијумском фолијом, која је опремљена цевастим валовитим системом. Температура одговара два уређаја. Испод ламината је сензор, а са вањске стране је термостат.

Вода на одређеној температури циркулише кроз цијеви због рада пумпе. Може се узети из узлазног вода - то једобро решење за купатила и кухиње, као и за централно грејање - у свим другим случајевима. У изузетним случајевима, систем може радити без пумпе.

Топли под, заснован на систему циркулације топле воде, упркос његовим предностима - демократској вриједности производа и јефтиној инсталацији, има своје недостатке:

 • лако се може оштетити сипањем вијка;
 • у урбаним становима могу имати проблема са сусједима, постоји могућност да их поплаве.


Према томе, куће на плочи преферирају електрични гријани под.

Грејни кабл са отпорничким отпором је патентиран пре око једног века. Норвешка компанија Неканс била је прва, она такође поседује светски рекорд. Крајем тридесетих година прошлог стољећа постављен је један од првих система електричне топлине у Ослу. Радила је без грешке пре почетка миленијума, након великог ремонта у просторијама, систем је замењен новим.

Током протеклих деценија, електрична верзија топлог пода се развила у сваком погледу. До данас су познате његове сорте - кабловски, филмски и штапни.Принцип рада кабловског електричног пода је заснован на жицама од специјалних легура. Стручњаци су дизајнирали жице на такав начин да енергију претварају у топлоту, а терморегулатор одговара температури.

Такав систем карактерише дуги вијек трајања и мала потрошња енергије. Од недостатака можете назвати високу цијену инсталације. У јефтиним сетовимавелика вероватноћа производње електромагнетног зрачења. Квалитетно подно грејање је обележено иконама ИСО 14000 и КИМА.

У филмском електричном топлом поду принцип рада се заснива на посебно дизајнираном угљеном филму. Под утицајем електричне струје, његови елементи се загревају, производећи инфрацрвене зраке и осветљавајући анионе. Изравно зрачи карбоксилну пасту. Наноси се или равним или закривљеним линијама.


У скупим моделима практикује се континуирана примјена, што осигурава загријавање цијеле радне површине. Температура се подешава помоћу терморегулатора. Таква подна рола може се ставити у било коју одраслу особу.

Нажалост, због великог броја скривених контаката може доћи до повремених падова. Могући додатни трошкови - купите конекторе. Потребно је пажљиво пратити инсталациону технологију.

Недавно се појавио електрично загријан под (угљен). Али током свог постојања, доказала се као поуздан и еколошки прихватљив грађевински материјал. Корејски научници су дошли до система који ради на угљенику. Директно у продавницама, мајка продаје са "интелектуалним надјевом".


Термомат има следеће предности:

 • Снага. Њени елементи се не ломе под утицајем тежине кућанских апарата и великог намештаја. Саморегулирајући инфрацрвени под смањује могућност локалног прегријавања.
 • Компатибилност сабило које врсте естриха. Његови контакти се не кваре, систем не пропушта.
 • Отпорност на влагу. Чврсти под може се монтирати у купаоницама, лођама и терасама.
 • Безбедност животне средине.
 • Саморегулација температуре вам омогућава контролу потрошње електричне енергије. Енергетски ефикасни подови се инсталирају не само у урбаним становима, већ иу сеоским кућама. Чак и добростојећи људи нису спремни да троше новац узалуд.


Као и сваки нови производ, економично подножје од угљичних влакана има велику вриједност. Због тога активисти и преваранти, ослобађају фалсификат. Морате бити веома опрезни приликом куповине.

Подлога за топли под мора бити ниске топлинске проводљивости. У том смислу, најчешће се користи као базни полипропилен и полистирен од екструдиране пјене.


Ако облога може издржати високе температуре - деведесет степени, онда је веза опционална. Треба имати на уму да облога помаже у уштеди електричне енергије, јер не пролази хладни зрак из бетонских зидова.

Димензије

Чак и најсуптилнији топли под након инсталације смањује висину просторије за неколико центиметара. Дебљина може зависити од присуства или одсуства кравате. Не заборавите да ће ламинат "узети" неколико центиметара на себи.


Стручњаци препоручују да се топла подлога постави на прво место, а већ да се инсталирају унутрашња врата - у другом. У супротном, врата ће морати да се смање, и тододатне новчане и временске трошкове.

Шта је боље?

Од постојећих врста топлих подова, веома је тешко именовати једну погодну за све људе. Универзална опција једноставно не постоји. Свака врста има своје предности и мане. И да изаберете једну ће морати, на основу њихових преференција и финансијског стања.

Али при одабиру, морате знати да постоје основне карактеристике које нужно морају бити у производу:

 • Равномерно загревање површине. До данас, аутсајдери у овој категорији су водоводни и кабловски топли подови. Што се тиче кабла - на мјестима гдје се налази, температура је виша, а подно гријање је тешко загријати у великим собама.


 • Нема штетних емисија. Нажалост, кабловски систем грејања често издваја електромагнетна поља, други "представници" нису означени у овоме.
 • Једноставна инсталација. За кабловску топлу поду потребан је естрих и специјални лепак. Инсталација траје до три дана, а директни рад ће почети само за четрнаест дана. Инфрацрвени под се умеће у рад одмах након полагања, а вијак за њега није потребан. А за уређаје воденог пода у градским становима и уопште није потребна дозвола.
 • Стабилан учинак. Инфрацрвени систем када је прекинут у неком подручју не утиче на рад читавог топлог пода, за разлику од конкурената. Кабловски подови могу бити потпуно неуредни. Квар сензора у подметачима такође доводи до пражњења читавог системасмањење притиска у води - гарантовано смањење температуре.


Бетонски подови могу бити направљени са производима са било којим системом грејања. Под винилним ламинатом сви системи, поред кабловског топлог пода, стоје и на иверици. Под топлим подом кабела погодне су само керамика и гранит.

Сумирајући, можемо закључити да су инфрацрвени топли подови најпогоднији за урбане станове. Иако ће морати да плате више новца за њих, али није потребна дозвола за инсталирање.

Препоручује се уградња инфрацрвених топлих подова иу сеоским кућама, чиме се штеди новац током рада је значајан. Пошто је потрошња енергије минимална.

Ако, након година експлоатације, инфрацрвени подови престану бити задовољни својим радом, лако се могу замијенити. Под условом да су постављени без естриха и изнад њих под плоче-ламинат са закључавањем кликом.

Како то исправити?

Полагање пода топле воде почиње правилним прорачуном. Потребно је израчунати колико ће бити потребно за релевантне дијелове производа. Водени круг не би требао имати никакве везе, то је цијели број.

За прорачун је потребно знати тачну удаљеност степеница између цијеви, што је мања, то би требао бити грађевински материјал. У овом случају, то није важан метод слагања, проток ће бити исти. Мали корак је 10 цм, потребно је радити у оним просторијама у којима је топли под једини извор топлине.

Максимална дужина цијеле везе не смије прелазити седамдесет метара. Овај мјерни простор је довољан за полагање око седам метара, односно за гријање стандардне градске дневне собе потребно је три такве водене контуре.

Мерач такође утиче на стање намештаја у затвореном простору, не мора да комуницира. Потребно је повући се са зидова и преграда на двадесетак центиметара. Резултат ће бити коначна дужина.

Постоји неколико начина полагања топлог пода на систем за гријање воде, од којих се најпопуларније сматра - "пуж" и "змија".

Први начин полагања може се извести властитим рукама. Али ова метода има значајан минус - ниску топлотну дисипацију, тако да није добила правилну дистрибуцију. Друга врста слагања је ефикаснија, али, по правилу, то раде само професионалци, јер су потребне неке вјештине.

Можете направити једноставну и двоструку "змију". Исправна инсталација елиминише појаву хладних зона. Да бисте олакшали уградњу, можете користити специјалне алате, а за поправку змије - специјалне делове. Неопходно је запамтити да ће се цијев проширити и сузити у тренуцима гријања-хлађења. Из овога следи да је фиксација потребна са мало опуштања.


Након постављања пода топле воде, потребно га је само напунити бетонском кошуљицом. Трака за пригушивање ће спријечити пуцање на највишој температурној точки. Палице треба полагати са грађевинском пјеном.

\ тКомпензациони слој спречава стварање влаге, тако да се вијак не пуца након сат времена. За уградњу цеви је положен или ојачан, или пластична мрежа. Фиксација је последица харпуна. Пре изливања бетона мора се примијенити радни тлак, тако да се цијели сустав усклади.

Постоји још један начин слагања пода воде. Заснован је на систему за монтажу полистирена. Цеви се полажу на специјалну опрему и закључавају са запорима. Начин инсталације је врло једноставан, црвена цијев одговара напајању, плава је одговор за повратак. Ако треба даље полагање ламината или линолеума, онда се прави подна облога од малог слоја шперплоче.

Испод шперплоче је подлога која компензује неједнакости и одговорна је за топлотну изолацију. Главна ствар код инсталирања шперплоче - не оштетите оштре ивице цијеви фиксирајући хардвер.

Технологија постављања електричног гријаног пода има своје разлике, али како се вода с топлим подом почиње правилним мјерењима. Требало би да буде свестан да кабл:

 • може се слагати у бетонску кошуљицу;
 • може се монтирати на врху. Након тога можете одмах поставити ламинат.

За електрично подно гријање потребно је провјерити ожичење, ако не ради - онда морате позвати стручњаке. Немојте га прикључивати директно у зидну утичницу. Електричари препоручују уклањање засебне утичнице и уградњу осигурача.


Монтирајте ову врсту топлог пода на припремљену површину. Аконе правите нивелисање и не уклањајте све звучнике и ометајте делове, резултат ће бити лош. Могуће је без цементних спојница. Најбоље је користити спетссмеси, они брже пресуше.

Пенофол се често користи као грејач - врста пјенастог полиетиленског филма омотаног у фолију. Фолија је одговорна за приказивање топлоте. Захваљујући самолепљивом слоју за монтажу топли под је дупло бржи. Грејач је фиксиран чврсто.

Фолија приликом полагања треба бити на врху, а место повезивања је најбоље да се залијепи љепљивом траком - вискијем. Након уградње, периметарска соба треба да се закрпи тракастом траком - што компензује ширење пода током рада.


Термопар се инсталира директно у валовиту плочу, али не би требало да се диже преко кабла. За савијање набора потребно је опрезно, не допуштајући инфлексију. Крај његовог "подземног" дела је третиран заптивачем.

Инсталација монтираног система врши се или на матичној плочи или на врпци. Мајка је готов производ који се не може савити. Лако се постављају - причвршћују се на топлотноизолациони материјал обичном траком. Размак између тепиха не би требао бити већи од 10 цм, а од зида удубљење мора бити једнако 20 цм.

На посебној врпци, кабл се слаже са змијом. Фиксирање се врши са пластичним копчама. Посебна пажња је посвећена одржавању удаљености између завоја.


Термостат је приказан на зиду. Све даљерегулација ће се вршити управо преко овог уређаја. Због тога је пожељно да се инсталира на одговарајућу удаљеност и на правом мјесту.

Пре коначног попуњавања завртња, проверите перформансе производа са специјалним уређајима - тестерима и мегохметрима. Њихов рад мора бити у складу са прихваћеним стандардима.


Типичне грешке при инсталацији електричног подног грејања:

 • Куповина грађевинских материјала за које није поднесен захтјев за поврат. Ако је укупна површина била умањена, али не и корисна, онда постоји непотребна куповина. Под намјештајем, у правилу, топли под не одговара.
 • Жица за сечење. То није могуће на било који начин, боље је оставити мали дио не-гријања.
 • Укључивање у мрежу до потпуног сушења. То доводи до стварања пукотина у естриху.
 • Монтирајте под на неприпремљену површину, што доводи до стварања мјехурића зрака. И они, заузврат, могу негативно утицати на рад кабла.


Како се повезати?

Радом топлог пода управља терморегулатор. Може бити и електронски и механички.

Електронска верзија функционише на основу специјалних софтверских компоненти. То може бити тип додирног или дугмета. Сви подаци су претходно снимљени у програмском пуњењу, за разлику од механичког типа термостата.

Термостат је постављен на висину положаја спуштене руке - отприлике је мало више од метра од пода. Не треба добити директне изворелигхт У близини локације других извора топлоте није прихватљиво.Као и сви потрошачи електричне струје, он ради од 220 волти. За прикључивање на електричну мрежу потребна је засебна утичница. Не занемарите упутства, произвођач је првобитно водио рачуна о својим потрошачима и штампао шему повезивања. Инструкција садржи читав низ акција.

Термостат је универзалан, може да контролише рад термичке подлоге која загрева кабловски и инфрацрвени филм. Повезивање свих врста електричних топлих подова треба да се врши у складу са сигурносним мерама.

Ако је у просторији постављено неколико топлих подова, сваки термостат је постављен на њега. Ова акција, с једне стране, штити мрежу од преоптерећења, а са друге стране је независна контрола температуре у свим просторијама. Истовремено, потрошња електричне енергије неће се значајно повећати.


Након свих припремних момената, фаза се доводи до разводне кутије. У зиду се налази удубљење за цев. У једном - кабл за напајање, у другом је жица са сензора. Не заборавите на напајање уземљења и нулу. А онда ће бити потребно комбиновати две компоненте топле пода.

Приликом повезивања морате користити инструкције. У зависности од система гријања, може се користити једножилни или двоструки водич. Дакле, веза ће бити различита.Специјалисти препоручују нумерисање жица, што ће се смањитидуготрајна веза. Жице се повезују или увијањем или стискањем, али не заборавите на изолациону траку.

У урбаним становима, под гријаном водом "није се навикао", а за приградске викендице стручњаци препоручују да се повежу на индивидуални систем грејања. Најбоље од свега, када је укључено пребацивање између котлова, он обезбеђује чак и рад без кварова и кварова.Узмите у обзир карактеристике собе

Прије инсталирања топлог подног система на балкону, прије свега, потребно је водити рачуна о његовим тобоганима. Није свако стакло прикладно. Ако је дрвена или метална, не само да ће добити хладан зрак кроз пукотине, већ ће и замрзнути саму основу.

Са становишта здравог разума, остакљење мора бити изведено из профила ПФХ. Ово модерно решење не пушта ветар у просторију и задржава топлину у њој.

Треба имати на уму да што је више камера у профилу - то боље. Стручњаци препоручују да наручите барем профил од три коморе. Постоји директна зависност од броја прозора са двоструким остакљењем, али у исто време, што су више, то је сам дизајн тежи. У неким случајевима, паметније је направити ојачање балкона металним оквиром прије остакљења.


Али то није све, све пукотине пред лођом обложене су грађевинском пјеном. Може се прекрити било којим грађевинским материјалом. Најчешће се користе пластичне плоче или ламинат.

КакоВодилице су најбоље користити дрво, а не метал, јер метал у зимској сезони акумулира хладноћу. Облагање зидова и плафона треба ићи уз употребу гријача. Ако то дозвољава финансијско стање, могуће је повући и централно гријање.

Као гријач у већини случајева служи минерална вуна, али није јако јака и не боји се влаге, тако да не би требало бити кондензације или пукотина.

7 пхотос

Спин стакло се користи рјеђе због недемократске вриједности, али нема других недостатака.

Полимерни "представници" могу изабрати екструдирани пјенасти полистирен. Ово је нова генерација, њен главни задатак - топлотна изолација, обавља савршено.

Али прије него што морате загријати под, потребно је припремити све потребне материјале за рад. Ово ће захтевати:

  \ т
 • Екструдирана полистиренска пена. Дебљина лима не смије бити већа од пет центиметара.
 • Ролл Инсулатед Фоил.
 • Специјална лепљива трака.
 • Опека и специјална мешавина.


Опека може бити потребна у оним случајевима када постоји размак између плоче која се налази на поду и бочним зидовима. Уз њихову помоћ, лумен је положен.

Зидови се изводе у неколико корака:

 • Водилице су постављене на зидове и плафон, под претпоставком да се користи сноп. Тада би његове димензије требале бити 50 к 50 мм.
 • Грејач се ставља у примљенипразнине
 • Под грејача је причвршћен специјалном фолијом. Штапови се могу лијепити обичном љепљивом траком - вискијем.
 • Уз помоћ одвијача причвршћени су листови сухозида.
 • Потребно је засхпатлеват шавове.

Најједноставнији систем топлог пода за лођу је електрични. У исто време за тип кабла потребно је попунити кравату, а за инфрацрвену нема. За прву опцију, у будућности стане плочица цријеп, а за други - ламинат, линолеум или тепих.


За загревање пода треба наносити само на очишћену површину, у ту сврху потребно је уклонити смеће, прашину. Потребно је сачекати потпуно сушење припремљене површине.

За балкон боље је користити грејни кабл у простирци. Ако је у великим собама потребно узети у обзир локацију кућних апарата и намјештаја, онда на балкону не радити ништа. Трака се користи за фиксирање кабла.

У верзијама каблова на топлом поду, мора се направити вијак. Полагати мајку практичније по дужини, повлачећи се са зида око пет центиметара. Након тога, потребно је инсталирати термоелемент и поставити га у зид валовите цијеви.

Даљи напредак је описан у претходним одељцима.


Инсталација инфрацрвеног топлог пода је много лакша од кабловске. Али треба имати на уму да се крај валовитих цеви мора налазити стриктно између грејних делова.

Успут речено, ставити у станове системе грејања на подумогуће је у свим собама - иу ходнику, иу купатилу иу кухињи. Главна ствар, узимајући у обзир метар, како не би потрошити новац на непотребне залихе.

Сасвим различите тешкоће могу наићи на власнике приградских квадратних метара. На пример, власници сеоских и баштенских парцела често добијају воду на одређене дане и сате, а струја се искључује почетком октобра. Из овога следи да ће дацха морати да носи алтернативне изворе енергије - генераторе.


Технологија уградње топлог пода у дрвену кућу зависи од карактеристика стропа приземља и подрума. Ако су коришћене бетонске плоче - процес је сличан раније описаном.

Али у старим дрвеним кућама, по правилу, користе се обичне трупце и даске. Стога је неопходно спровести:

 • Пробијање на греде додатне базе и решетке греде. То је потребно за накнадно полагање гријача - минералне вуне или синтетичке пјене.
 • На врху гријача ставите алуминијску фолију, она рефлектира топлину.
 • Монтирајте систем на топлом поду у складу са упутством.
 • Проверите њене перформансе.
 • Израдити одговарајући ламинат класе.У модерним подовима са топлом водом, користе се металне плоче за термичку дистрибуцију. Они не само да рефлектују топлоту, већ и формирају канале за цевни систем.

У циљу поједностављења, могуће је купити готове иверице. У фабрикамаспецијално правите канале за полагање подног топле воде. Или користите пену - њен дизајн је погодан и за овај задатак.

Нажалост, они су веома скупи и нису сви у џепу. Код куће можете сами попунити траке, то ће потрајати додатно вријеме, али резултат ће бити исти.


додатна изолација

Изолација током полагања топлих подова је потребна како би се избегле ситуације у којима се рад ваздуха "расипа" током операције. Поред тога, слој топлотне изолације делује као подлога. На њему се слажу жице или цеви у зависности од врсте топлога пода.

Постоји велики број захтева за топлотно-изолациони слој за електрични грејани под. Прво, требало би да има мали коефицијент топлотне проводљивости, а друго, отпорност на високе температуре.

Једноставност слагања и отпорност на деформације - такође су кључне тачке. Иначе, грејач поред функционалних карактеристика поравнава површину.

Треба додати да изолациони слој мора да издржи тешки намјештај и велике кућанске апарате, да не допушта буку, да буде израђен од еколошки прихватљивих материјала. Имун је на влагу и микроорганизме.

Електрична сигурност производа игра важну улогу, није неопходно да се купи у сумњивим продајним местима. Термин рада у исто вријеме виши - то боље.

Изолација је израђена од природних сировина и синтетичких. За природноодноси се на кору храста кортика, а на синтетику полипропилен, пену и фолију изолололон.Кортикална изолација је направљена од кортикалне храстове коре. Продавнице су метричке ширине. Ролне досежу десет метара. Овај грејач не мора да се држи, довољно је да га једноставно ставите.

Има високе особине апсорпције буке. Ако је произвођач додао гумирану подлогу - није потребна хидроизолација. Нажалост, кортикални гријач нема рефлектор топлине и треба га додатно инсталирати. Вештачки гријачи направљени на бази порозног полипропилена могу садржавати ознаке. Својим присуством, процес слагања је поједностављен.

Термални рефлектор је обична алуминијумска фолија, доприноси повећању топлотне ефикасности за више од педесет процената.

Пенофол је направљен од пјенастог полиетилена, има фолијски слој и има четири класе сорти.

Класа А је опремљена само слојем топлотно изоловане фолије на једној страни, а класа Б - два. У трећој класи други слој није направљен од фолије, већ је залијепљен, у другом - слој љепила је замијењен филмом од полиетилена.

Умрежени фолијски изолон има дужи век трајања, за разлику од нешивених. За хладне просторије као што су балкон и купатило, ова опција је савршено рјешење. Стога, инсталација топлих подова стручњаци препоручују са овим гријачем, не заборављајући да изолирате исту ложу - иначе ефекат ће бити нула.

\ т

Додатни ламинатни филм може бити додатни изолациони материјал, израђен од полиетилена и има ознаку испод топлог пода.

Максимална температура топлог пода је могућа само уз употребу квалитетног гријача. Посебно је важно то исправити. Шавови и спојеви су залијепљени фолијом, а размаци између пода и зида су пригушива трака.

Важно је запамтити да је квалитетно гријање умног слоја изолације и зидова. Висина не смије прелазити 20 цм

За подове са топлом водом препоручује се употреба Пинолека. Пенолек је екструдирана пенисторијска пена, која је у суштини јака пена која је направљена од специјалне технологије и стога не упија влагу.

Овај материјал има мали коефицијент топлотне проводљивости, спречава стварање гљива и микроорганизама, што значи да је сигуран материјал. Такође издржава тешки намјештај и велике кућанске апарате и лако се реже.

Захваљујући гријачу не загријава се нижи, него горњи дио. Поноплек се може полагати без употребе бетонске кошуљице, тако да се овај грејач може користити у приватним кућама.

Оцене и оцене

Веома је важно пре него што купите топли под да прочитате рецензије купаца и сазнате рејтинг најбољих произвођача. У већини случајева, прве линије ће се подударати:

  \ т
 • На првом месту у рејтингу електричних топлих подова налази се данска компанија Деви. Произвођач даје гаранцију на своје производедвадесет година. Купци производа ове компаније потврђују да у реконструкцији бетона подна топлина кабла функционише већ две деценије без икаквих кварова. Нема ваздуха. А оно што је најзанимљивије, имајући одличан квалитет, производи ове компаније се продају по атрактивној цени.

Сервисни центри се налазе у свим већим градовима, и из тога слиједи да чак и ако нешто падне у неповољан положај, производ се увијек може поправити или замијенити под гаранцијом.

  \ т
 • Друга линија на листи је јужнокорејска компанија Цалео. Популарност је стекао захваљујући инфрацрвеним топлим подовима. Ово је квалитативан, али веома ломљив материјал, а његова дебљина је мање од пола милиметра. Слагање под ламинат треба да буде веома уредно. Цијена је нешто виша од цијене производа лидера, али то је новина на грађевинском тржишту.
 • Руски произвођач "Теплолук" налази се на трећем месту. Данас се производи извозе у десетине земаља, а велика је потражња на домаћем тржишту. Одлична вредност за новац.
 • Још један произвођач високог квалитета сматра се Енсто. Она је из Финске. Инжењери ове компаније су направили главну падину на мокрим, сувим и незагрејаним просторијама. Топли под ове компаније може се поставити чак и испод камена. Распон цена ће задовољити представнике како премиум сегмента, тако и људи са ниским примањима.  \ т
 • У смислу економије, произвођач је додељенУК - Енергија Овај квалитет се односи и на цену готовог решења и на ниску потрошњу енергије. У исто време, цена је на приступачном нивоу и велики избор различитих понуда. Не само улога коју има стопа еко-сигурности.
 • Други представник Јужне Кореје је произвођач Унимата. Њихови инфрацрвени топли подови се монтирају чак иу купкама и саунама. Као што знате, карбонске шипке се не кваре под утицајем влаге. Гарантни рок за под од овог произвођача је двадесет година.
 • Немачки произвођач Рехау је последњи члан у категорији електричних подних облога. Њени производи се лако монтирају, одличног квалитета и демократске цене. Иначе, овај произвођач, познат још од 1948. године, производи пластичне прозоре и подове са топлом водом. У рејтингу произвођача подова, он заузима прво место. • Следећа позиција је италијанска компанија Санект. Овај произвођач има представнике на домаћем тржишту, производи све додатке за водоотпорне подове. Главни акценат је направљен од стране компаније за производњу полиетиленских бешавних цеви. Према наводима купаца, топли под ове компаније лако ће служити десет година.
 • Немачки произвођач Акуатхерм је још један лидер у овом сегменту. Производи своје производе више од четрдесет година. Компанија је патентирани произвођач пластичних цеви. За десет година произвођач гарантује непрекидан рад својих производа.
 • Висок квалитет и издржљивост топлог пода финске компаније Упонор је такође висока. ФорВише од пола века, произвођач је стекао велико знање у области водоотпорних подова. Међу власницима приградских некретнина производи ове компаније су популарни у Русији и свијету. • Италијанска компанија Еммети, белгијски Хенцо Индусцтиес и њемачки произвођач Овентроп заузимају сљедеће линије у оцјени. Ови произвођачи су познати на тржишту већ више од једне деценије. Неки од најбољих су не само у Европи, већ иу Северној Америци и Аустралији.
 • Међу младим представницима су: Керми из Њемачке, фински Пурмо и шведски Тхермотецх. Они производе компоненте за подове са топлом водом, тушеви