Топла врата: клизна, улазна и дрвена за приватну кућу

Метална врата - данас је најчешћа опција улазна врата за станове и приватне куће. Најпопуларнији су алуминијумски и челични модели. Поуздани су, имају естетски изглед, али поред декоративних задатака могу извршити и неколико других. Таква врата могу заштитити стан или кућу, а челична врата могу заштитити од пропуха и зимске хладноће. Али без обзира колико ефикасно грејање није радило, хладан ваздух са улице или улаза ће проузроковати неугодност.

Решите проблем може бити топла врата. Они ће се свидјети свима онима који живе у нашој земљи. Јединица врата и тканина су израђени тако да ни у ком случају хладноћа не сме бити допуштена у просторију. Ови дизајни стварају удобност, удобност и топлину у свим просторијама, без обзира на температуру на улици.

Данас тржиште нуди много опција - куповина топлих улазних врата неће бити посебно тешка. Чак и најзахтевнији потрошачи моћи ће да пронађу модел који одговара свим захтевима.

Карактеристике и карактеристике грејача

Наравно, изоловани блокови врата се озбиљно разликују од конвенционалних челичних конструкција врата. Ове разлике ће бити у минималном нивоу топлотне проводљивости и високим квалитетима топлотне изолације. Такви показатељи се постижу због чињенице да се унутар крила врата налазе специјални материјали за топлотну изолацију.

Данас се нуди велики број различитих гријача, којиШироко користе различити произвођачи у производњи топлих врата. Међу њима су:

  • Монтажна пена;
  • пенаста гума;
  • вата;
  • силикон;
  • Пена;
  • Исолон;
  • минерална вуна;
  • валовити картон;
  • Камена вуна.

Сваки од ових гријача има своје индивидуалне карактеристике, као и предности и недостатке. Најчешће, најпопуларнији изолациони материјали међу произвођачима врата су минерална вуна и пјена. Цијена ових гријача је ниска, а њихове могућности су приближно исте.

Врата од алуминијума и челика, унутар којих се налази минерална вуна, раширенија су од аналогне пени. Минерална вуна, захваљујући влакнастој конзистенцији, потпуно испуњава крило врата. Међутим, недостатак овог материјала је страх од влаге. Ако је овај материјал стално подложан високој влажности, овај гријач ће брзо изгубити своје јединствене квалитете топлинске изолације.

И на савременом тржишту постоје модели топлих врата, унутар којих су плоче за топлотну изолацију. Генерално, то је иста минерална вуна, али се производи другом технологијом, тако да је квалитет и карактеристике материјала много већи. Међутим, за добар ниво топлотне изолације мора се платити - произвођачи металних врата добијају такве плоче по знатној цијени.

Плоче на бази минералне вуне имају високу издржљивост и ефикасно складиште топлинску енергију у затвореном простору. Поред тога, наЗа разлику од обичне минералне вуне, плоче се не боје ефекта високе влажности.

Тренутно су модели топлих врата са овим топлотноизолационим материјалом прилично скупи. Али не треба штедјети на томе - доказано је да без обзира на квалитет система гријања, са негријаним улазним вратима у просторијама биће хладно. Око 50% укупне топлоте пролази кроз врата.

Полиуретан се такође користи као грејач. Ово је специјална пена коју произвођачи сипају или пумпају унутра, у шупљини металног крила врата. Након сушења долази до порозног материјала, унутар којег је пуно зрака. Захваљујући томе, конструкције врата од челика или алуминијума поуздано задржавају топлоту и чувају у соби пријатну и удобну атмосферу.

Сеалантс: Ово је важно

Топла улазна врата чувају топлоту не само због унутрашњег загревања. Такође, за ефикасно одржавање топлотне енергије, јединица врата и платно су опремљени изгледом сабласне гумене заптивке. То вам омогућава да поништите било какве пукотине између кутије и платна - чиме се смањује губитак топлоте.

Произвођачи изолују врата

Сваки купац жели да зна тачно како се стварају топла врата за стан или приватну кућу. Ова процедура се изводи у неколико фаза.

Пре свега, специјалисти изолују шавове врата помоћу специјалних заптивених одељака. Затим ојачајте заптивку, која треба да одражава топлоту,који је био блокиран плочом за загревање или другим материјалом. Затим је унутар платна постављен топлотно-изолациони материјал. Онда се звоно загреје. Коначно, платно и блок су опремљени заптивним колом.

Изгледа да је ово све, али не стварно. Затим се у фабрикама и фабрикама за производњу топлих врата провјери готова јединица врата. За то, јединица се инсталира у посебну просторију, где се уз помоћ опреме уређај пажљиво испушта. Након тога, откривају се сви недостаци, ако се они појаве током монтаже.

Ако је током теста успео да открије грешке, дизајн ће бити финализиран док не постане савршен. На исти начин се производе и дрвена платна за врата - она ​​су и ефикасна топла врата.

Клизне алуминијумске конструкције

Слични модели изгледају врло импресивно, иако се неће моћи поуздано заштитити од неовлаштеног уласка. Ови клизни модели су топла врата на бази алуминијумских профила и стакла.

Међу карактеристикама - легура на бази три компоненте, која поред алуминијума садржи и силицијум, као и магнезијум. Композиција даје дизајну чврстоћу и трајност. Профил је прилично издржљив, није кородиран.

Профил се сматра топлим због двије вањске контуре различите дебљине. Простор између контура је испуњен посебним термостатом - направљен је на бази полиамида. Овај материјал има низак нивотоплотна проводљивост. Додатно, профил је опремљен двоструком силиконском пропилен гуменом бртвом.

Предности топлих врата

Конструкције врата загријане у фабрици имају много предности. Већина људи их је дуго ценила. Дакле, изолована врата помажу да се смањи цена струје за грејање. Осим тога, врата имају одличну звучну изолацију и штите од мириса. Добар блок врата је веома издржљив. Просторије одржавају сталну температуру, чак и ако се ради о вањским улазним вратима. Дизајн захтева минималну бригу.

Топла врата: Израда или куповина

На основу једноставних металних или дрвених врата, топла врата се могу направити без много труда и трошкова. Али, да ли ће таква топла улазна врата бити истовремено топла и естетска? Највјероватније не. Али поред тога, овај дизајн може бити и неефикасан, јер само стављање у средину минералне вуне није довољно да се у потпуности изолују врата.

Фирме производе много тестова, бирају нове ефективне материјале - производња фабрика од индустријских лидера ће бити пута боља од оне која се прави властитим рукама. Као што кажу, квалитет се мора платити.