Топао дизајн дневног боравка са камином: 4 врсте опреме

Камин даје удобност и удобност дневној соби Тко не жели донијети топлину својој кући или стану? Жива ватра, без сумње, је иста врста топлоте која недостаје, посебно у дугим зимским вечерима. Подизање ватре у средини просторије није најуспјешнија одлука, благо речено. Боље је урадити другачије - инсталирати камин у дневној соби.

Идеје за дизајн за дневни боравак са камином

Прво, потребно је одредити који ће камин одабрати. Распон је прилично велик: све могуће комбинације и комбинације. Међутим, главни нагласак треба да буде на типу камина, односно како и како се испаљује (актуелно је за станове гдје је тешко изградити димњак).

Овде су доступне врсте камина:

 • електрична комора;
 • дрвени камин;
 • Био-камин;
 • Гасни камин.

Први тип пећи ради из електричне мреже. Она је прилично повољна за буџет и стога је доступна скоро свима. Само овде неће дати живу ватру - то је само имитација, иако није довољно лоша. Дрвени камини су традиционални класици. Мирис запаљеног пламена и топлине. Светлост ватре ће испунити собу пријатно. Истина, такав камин захтијева дуге инжењерске развоје у уклањању димњака, што искључује могућност уградње овог унутарњег објекта у стан.

Одлично решење је третирање зида на камину коришћењем природног камена или декоративне цигле

Примена савремених технологија је биоквен. Приликом сагоријевања специјално гориво не издваја пепео, мирис и дим, па ће то бити место у обичном станувишеспратна зграда.

Гасни камини функционишу путем снабдевања природним или течним гасом преко цеви. Морате бити пажљивији - инсталирање такве опреме може захтијевати дозволе од различитих сервиса. Вриједи обратити пажњу на такозване лажне камине. За њих нема ничег кривог, осим да стављају свеће, а носе само декоративни карактер.

Исти камини су направљени од ватросталних материјала. Најчешће се ради о блок гасу, цигли и блоку од пене. Када се гради камин из цигле, он треба да буде црвен - боље је држати температуру. Занимљиво је да зидање уопће не мора бити обрађено, јер ће изгледати сјајно и без њега.

Камин у дневној соби: дизајн

Изглед камина увелико зависи не само од укупне унутрашњости просторије, већ и од врсте инсталације.

 • зидни камин када су леђа у контакту са зидом;
 • Острвски камини се налазе на отвореном простору и могу имати 360 степени;
 • Угаони камини су одлични за смештај у угловима;
 • Уграђена је ниша, која се у зиду продубљује самом облогом: сличне грађевине се граде у процесу изградње или ремонта куће.

Електрични камин добро изгледа у ентеријеру високе технологије или модерног стила

Занимљив развој дизајнера: испоставља се да у куту може бити не само кауч (и други намјештај), већ и камин. Ово је посебно важно за дневну собу са еркером. Он је глумацкућа која је унутра је наставак или део просторије. Пошто је шеркер сам по себи јак елемент унутрашњости, онда ће морати бити много тога за уметање у стилу не мање моћног камина. У таквим случајевима користе се меке и топле нијансе, као и смањују број прибора (посебно малих) на минимум.

Врло занимљив пројект изгледа као посебан камин. Око њега можете поставити велики округли кауч и дивити се ватри у било којој позицији са било које стране.

Дворана са камином: дизајн

Накнадна облога може зависити од врсте избора камина.

Важно је одабрати врсту ватре:

 • Отворени тип (нпр. Са оградом од ливеног гвожђа);
 • Затворени тип (са вратима од дебелог стакла отпорног на топлоту).

Материјал за прераду је доста и зависи од врсте и типа. На пример, огревно дрво отвореног типа не би требало третирати сувим зидом, чак и отпорним на ватру - како кажу, да би се избегло. За ову опцију ће се уклопити природни камен. Ова опција је далеко од најјефтиније, јер природни камен није правилно транспортован. Најчешће се користи мермер или његова тачна имитација. Обрада камена ствара импресије вредности, монументалности и поузданости, а људе приближава природи, што је посебно важно за стил ентеријера у земљи.

Захваљујући камину могуће је значајно уштедети финансијска средства за грејање просторија

За затворене камине можете користити метал -неће се загрејати. Чак и дрворезба мора да се постави. Међутим, лажни камини су често украшени производима од полиуретана - летвицама и рељефима.

Третирати камин може бити и гипс, нарочито декоративни. У принципу, опције обраде могу бити ограничене само маштом дизајнера или власника куће. Камини су одавно престали да буду само правоугаони, подигнути су изнад пода, а такође пружају и неочекиване додатне функције, на пример, ормаре. Врата камина обично нису украшена - осим оловке. Нема смисла наносити слику на стакло, јер пожар жели гледати без сметњи. Али таква особина је - кроз ватра цртеж на стаклу претвара собу у казалиште сјена. Сам пожар се одавно не користи као грејач, већ као лампа, декорација и стваралац јединствене атмосфере. Неки дизајнери већ дуго користе камин, који се у потпуности састоји од дебелог стакла као извора свјетлости.

Дизајн са камином у дневном боравку: фотографија и функционалност врсте

Иста пукотина камина може се користити као додатна површина - често се постављају различите декорације.

На пример:

 • свеће;
 • оквири за фотографије;
 • фигурине;
 • Цвеће.

Након што сте телевизор обесили преко камина, можете додати унутрашњост хале јединствености

Простор изнад камина је често уређен на различите начине. Најчешће се бирају слике и огледала. Занимљиви су изглед лампе, уређене у истом стилу и боји као и камин - чини се да су наставак камина и ватре. Димњактакође не остаје без надзора. Уобичајени класични модели су се променили запањујуће, али помало футуристички. Занимљиво је да димњак може бити посебан дио унутрашњости куће - украшен је умјетничким ковањем, сликањем и рељефима.

Унутрашњост камина, као и бочне зидове, може се третирати са огледалима отпорним на топлоту - визуелно ће камин постати већи, а изашло би и угодније светло од ватре.

Међутим, изнад камина огледало у прекрасном оквиру, које је одјекивало завршном обрадом, неће изгледати горе. Лажни камини су дизајнери и уопште се трансформишу у нешто невероватно. На пример, уместо ватре са камина иде ... воз. Често, мање екстремне варијанте, на пример, стављају свеће, књиге, па чак и емитују таписерије, као у ормару оца Карла - са шаблоном котла на ватри.

Угодна дневна соба са камином (видео)

Камин, који краси дворану, дефинитивно ће постати један од главних детаља ентеријера. Довољно је примијенити мало фантазије - јединствена обрада камина претворит ће цијелу собу у јединствен пројект. Нема потребе да се плашите експериментисања - жива ватра ће сигурно подићи расположење и донети удобност и топлину.

Дизајн хале са камином (унутрашња фотографија)
(80)