Тло-емајл од акрилног антикорозознојаобемом 25 кг (16 фотографија): изаберите "вагон" за металне и цинкове предмете за сребро

Распрострањена дистрибуција акрилних боја и емајла последица је чињенице да они дозвољавају да се боје различите површине, укључујући метал. У том случају антикорозивна својства премаза за боје и лакове постају посебно значајна. У акрилном тлу-емајлу на металу, знатно су бољи од конвенционалне боје. Али, знајући прецизно све нијансе ове смеше и специфичности њене примене, можете постићи позитиван резултат.


Карактеристике

Акрилни земљани емајли намењени су за бојење металне површине, укључујући:

  • возила;
  • инфраструктура;
  • пољопривредне машине;
  • други предмети и објекти за које су значајне значајне декорације и дуги вијек трајања.


Пристојни физичко-хемијски параметри, одличне естетске особине у комбинацији са способношћу чврстих премаза и лакоћом примене чине ове композиције једним од најбољих.

Сушење, емајл тла се претвара у јак и отпоран на негативне ефекте процеса атмосферских премаза. Одржава сјај дуго времена, није изложен ударцима и различитим деформацијама.

Чак и уз кратки контакт са водом или индустријским уљима, антикорозивна цаклина у потпуности оправдава своје име - неће бити могуће добити метал да дође до метала.

На тржишту постоји много врста таквих емајла који се разликују по боји.Припрема за рад

Лакоћа цртања не значи да је можете потпуно игнорисатиприпремна фаза. На површини метала не сме бити мрља, водотопивих наслага, трагова масти и маслаца. Да бисте се ослободили ових контаминаната, користите ароматичне раствараче (растварач, ацетон и тако даље), који импрегнира крпе. Важно је провјерити темељ тако да буде чист и сух. Чишћење се може обавити ручно, механичким алатом, пјескарењем или методама пескирања.

Почетни премаз је често прилично издржљив и нема дефекте корозије (са ломом не више од 20% површине). Онда треба третирати само деформисане површине. У супротном, потребно је очистити подлогу и потпуно припремити метални предмет.


Антикорозија Ронт-емајл треба да се добро помеша, ау неким случајевима, раствор се мора разблажити до потребне вискозности.

Његово значење је следеће:

  • приликом бојења четкама и ваљцима (60 секунди вискозиметар);
  • за аеросолно прскање - од 25 до 30 секунди;
  • када је премазан у вакууму - од 40 до 60 секунди.

Важно: разблажена емајл треба поново измешати и филтрирати кроз челично сито или мрежу.


Како сликати?

Емајли се наносе у једном или два слоја, када температура у просторији није мања од +5 и не већа од + 35 степени, а влажност не досеже 80%. Сваки слој је направљен у дебљини од 30-40 микрона. При полагању два слоја потребно је нанети премаз у размацима од 15 минута. У исто вријеме, сваки слој троши од 0,1 кг по 1 м². То значи да је уобичајени капацитет спремникаТеоретски 25кг би требало да буде довољно за 250м2.


"Универзална" група укључује акрилни прајмер-емајл типа АК-100, који помаже електрохемијску заштиту метала. Због тога се површина поуздано прекрива ефектима деструктивних атмосферских процеса, од контакта са свјежом и сланом водом. Овај тип тла-емајл садржи цинк сребро. Ако се премаз боја и лакова деформише, постоји галванска комбинација метала која може смањити брзину корозије за 10-40 пута (у поређењу са брзином корозије чистог челика).

Два слоја су скоро увек довољна да штите базу пола деценије, а под филмом се не развија корозија.


Предност АК-100 је и недостатак помоћне опреме, као и уштеда трошкова рада. Одозго можете нанети било коју врсту емајла.

Видети видео снимак испод за хрђу "Спетсназ".