Теписи у стилу Провансе (22 фотографије): идеје и опције у ентеријеру

Провенце је врло њежан, мекан, профињен стил. Приликом пројектовања стана у овом дизајну треба обратити пажњу на сваки детаљ. Тепих није изузетак. Онда ћемо вам рећи све о томе како одабрати платно за ентеријер у стилу "Провенце".

Посебне карактеристике

"Прованса" није превише светла или трендовска. Идеално ако ће палата бити ручно израђена са елементима антике. Међутим, оне варијанте тепиха које се израђују помоћу алатне машине такође изгледају добро. Ево неких карактеристичних карактеристика платна за под у унутрашњости Прованса:

  • Материјал. То нужно мора бити природно. Изузетак могу постати само произвођачи висококвалитетних синтетичких влакана који пролеће попут природних материјала.


  • Боја. Традиционалне нијансе за овај стил су нежни тонови постељине. То је љубичаста, бела, беж, пешчана, светло зелена. Избегавајте светле и богате боје. Плава-црвене и јарко-малине боје ће изгледати неприкладно у сличном ентеријеру.


  • Цртање. Узорци и украси на тепиху за маслински стил не би требали бити превише мудри и бизарни. Важно је да преферирате једноставне и пријатне шаре или цртеже цвећа, дрвећа и воћа.
  • Димензије. Будући да је овај стил врло њежан и романтичан, оптимална опција за то ће бити мали округли или овални тепих. Наравно, димензионални правоугаони стубовиће изгледати у унутрашњости није лошије.


Међутим, треба бити веома опрезан са овим параметром. Не морате да гурате велике тепихе у веома малој соби, и обрнуто.

Квалитетни ручно рађени теписи су прилично скупи. Међутим, куповином таквог производа остварујете профитабилну инвестицију. Уосталом, првокласно платно ће вам служити неколико деценија.

Основни материјали

Као што смо већ споменули, најважније је да је тепих начињен од природних влакана. Сада ћемо набројати неколико специфичних врста материјала који су погодни за производњу платна у стилу Провансе:

  • Вуна. Ово је најчешће коришћени материјал за израду сличних тепиха. Вуна има посебну издржљивост - производи ових навоја ће вам служити дуги низ година. Осим тога, платно овог материјала сматра се најтоплијим и најмекшим, са овим тепихом ће бити задовољство ходати боса. Осим тога, вањске карактеристике вуне су на вишем нивоу. Вунени теписи ће украсити и употпунити ентеријер у стилу "Провенце", што ће допринијети увјетима комплетности.


  • Свила. Свилени теписи су право уметничко дело. Невјеројатно су софистицирани, лагани и њежни. Али у исто време, то није сасвим практично. Нећете моћи да положите свилену тканину у ходник или у кухињу. Материјал је веома скуп и не разликује се по отпорности на интензивно хабање.


Осим тога, свила је веома хладна. Идеално место за свилени производ биће под или зид у спаваћој соби,дневни боравак

  • Памук. Овај материјал је апсолутно сигуран за здравље људи и не изазива алергије. Памучни теписи изгледају сјајно у провансалском ентеријеру, међутим, као и свила, памук се уопште не загрева и врло брзо мумља.


Ако вам буџет не дозвољава да купите тепихе од природних материјала, препоручујемо да обратите пажњу на алтернативе.

Такви материјали се такође разликују по прилично добрим карактеристикама, док су много јефтинији и приступачнији од природних аналога. На пример, може бити:

  • Вискоза. Влакнаста вискоза се може јасно приписати само синтетичкој или само природној. Ово је просек између ова два типа. Теписи од вискозе су непретенциозни у њези, прилично издржљиви. Одликују се својим лепим изгледом и ни на који начин нису лошији од производа од природних материјала


.

  • Полипропилен. Такав материјал, упркос синтетичком пореклу, је апсолутно сигуран за човека и животну средину. Вањски производи од полипропилена су врло слични онима од природне вуне. Производи су веома отпорни на хабање, не боје се влаге, не акумулирају статички електрицитет. И дизајн и решења у боји таквих слика су једноставно неограничени.


Надајмо се да ће информације у овом чланку помоћи да брзо и лако покупите тепих у стилу Провансе.

Како да то урадите ће вас упутити на "Поправку школе" у следећем видео снимку.