Тепих са помпоном: особине и сорте, колор решења, како направити тепих у облику животињске коже

Помпозном тепихом можете украсити сваку собу у стану, чинећи је невероватно удобном, топлом и удобном. Овај производ је мекана подлога од предива, предива или посебних плетеница. То можете сами урадити код куће.опције дизајна

Тепих са помпоном може имати најразличитији дизајн. Облик производа може бити у облику круга, квадрата, правоугаоника или у облику других геометријских облика. Често, помпезни тепих се прави у облику животињских кожа (често медведи, зец, овце или лисице). Различите врсте података са својим бојама и величинама, које су апсолутно никакве. Изаберите изглед производа који вам је потребан, на основу унутрашњег уређења просторије, у којој планирате да га користите.

На пример, ако желите да ставите тако мекану и мекану простирку у расадник, можете је учинити светлом и шареном у спаваћој соби за одрасле или у дневној соби - у осетљивим светлим бојама.

Карактеристике и предности

Тепих са помпоном испуњава низ важних функција и има много предности:

  • декоративна функција - производи овог типа изгледају оригинално и модерно, док ентеријер чине што удобнијим и посебним;
  • свестраност и функционалност - Помпоновие простирке савршено се уклапају у било који стил ентеријера, можете их користити у свакој соби (спаваћа соба,дневни боравак, ходник, дјечја соба, купаоница, тераса, укључујући и меке плочице);
  • Прихватљиви трошкови - производи су направљени од материјала и предива, чија је цијена ниска;
  • способност да властитим рукама направи тепих - да се носи са овим задатком у моћи свакога ко жели.материјали

За производњу тепиха са помпоном користе се различите сировине.

Најпопуларније врсте материјала су:

  • Пређа. Конац не треба да буде танак. Можете одабрати синтетику, вуну, акрил или памук. Ради штедње често се користи не купљена пређа, и нити добивене приликом расипања старих плетених ствари. Добра опција је мешавина природних и синтетичких влакана.
  • Оригинални производи могу бити направљени од врећа за смеће. Главне предности таквих производа су њихова мала тежина, ниска цена и најједноставнија нега - такве теписи се могу ручно опрати помоћу сапуна или детерџената.производне фазе

Прије свега, потребно је одредити величину будућег подметача, у зависности од тога који број материјала треба израчунати. Важно је да су при руци маказе, картон, оловка, игла за плетење, игла. Затим морате одабрати основу производа. То може бити специјална текстилна или комарничка мрежа, таписерија.

Пре него што почнете, морате припремити образац за производњу помпона. Може бити од картона (потребно јеизрежите круг са рупом у средини). Ако желите да све помпони буду исте величине, ми правимо кругове истог пречника, ако желите да набавите помпоне различитих величина, припремамо различите шаблоне.Узмите припремљене шаблоне (два идентична круга картона са рупама у средини). Затим почните равномерно навојити конац по узорку око колца, пролазећи кроз централну рупу. Након тога узмемо маказе и пажљиво исечемо нити дуж вањске ивице кругова, а затим лагано гурнемо шаблоне у страну и повучемо средину другом нити. Испоставља се помпа, која се само може олабавити.

Још један начин израде помона је навијање нити на прст. Зависно од жељене величине помпе, навијте конац на два, три или четири прста (направите око педесет окрета). Омотајте добијени омотач око центра са другим концем и уклоните га са прстију. Након тога остаје да се исече крајеви намотаја и да се распрши готова помпона. Конац којим су обе помпоне повучене у обе методе не би требало да буде одсечен. Уз то, фрагменти ће бити причвршћени за базу.

Причвршћивачи за базу

Ако се као основа користи грађевинска мрежа, биће потребно да се растеже навој на који је помпом повезан, кроз рупе у мрежи и чврсто га причврстите за чвор са спољашњом страном базе. Што је више отвора у решетки, лакше ће бити да се на њој учврсте пахуљице. Ако је основа за узимање текстила, помпони се могу зашити.Важно је поставити куглице на истој удаљености једна од друге. Ако желите да извршите образац, посматрајте симетрију локације обојених помпона на платну.

Када је цијела база испуњена пахуљастим куглицама, преостале крајеве конаца можете изрезати са брушене стране базе. Готов производ се може допунити текстилним тримом или плетеном траком. Да би подметач са помпоном био прилично једноставан, неће вам бити потребно пуно времена и новца.Добар елегантан производ сигурно ће задовољити вас и вашу цијелу обитељ, цијенит ћете све његове предности.

О томе како властитим рукама направити оригинални тепих од вунених помпона, погледајте сљедећи видео.