Телескопске степенице: карактеристике и уређај

Брзо се носите са поправкама помоћи ће вам практичне телескопске флип-флопсБиавет, пазите на градитеље и питате се: - како се сви уклапају и ослањају се. Рад куха, а радници, као у мрави, брзо се крећу од места до места. Чинило се да је некад била овдје, ожбукана фасада, а након минуте није било ни њега, ни степеница. Баците поглед у правцу, а човек се већ пење истим степеницама до суседног зида. Како се може тако брзо одвести до тако велике конструкције? Али испоставило се да је то могуће. Модерна технологија није узалудна, како кажу, панталоне. Увођењем нових и побољшањем старих алата рада, они су квалитетни и марљиви покушавајући да олакшају живот особи. Такви напредни објекти укључују телескопске степенице.

Алуминијске телескопске степенице: оно што требате знати

Пошто су предузећа почела да производе алуминијумске степенице, они се тврдоглаво замењују једном масовно, дрвеним и металним степеницама.

Алуминијске телескопске степенице су лагане, једноставне за употребу и релативно јефтине по цијени. Скоро свака особа може себи дозволити да има алуминијумске телескопске мердевине у свом дому.

Али прије него што купите такве степенице морате знати нешто о томе. Телескопске алуминијумске степенице се разликују по дизајну и висини.

Алуминијумске телескопске мердевине треба да се изаберу узимајући у обзир посао који треба обавити

Постоји неколико типова алуминијских телескопских степеница:

 • Телескопске мердевине од једног пресека;
 • Двокраке телескопске клизне мердевине;
 • Телескопски преклопни трансформатор са преклопом, са 4 дела.

Телескопско степениште се зове због свог дизајна који подсјећа на телескоп у којем се један у један преклопни сегмент.

Где се користе алуминијумске алуминијумске лестве

Ако имате две приватне парцеле: на пример, летњу резиденцију и башту у близини куће, онда свако од њих повремено захтева степениште. Али, да купите две степенице које не морате да носите, и да их носите овде и тамо, степенице у дужини од око три метра, чак иу личном превозу, нису згодне. Овдје спашавају телескопске степенице.

Телескопске алуминијумске степенице, степениште које се лако савија и разлаже.

Због лаког метала - алуминијумског профила, од којег је направљен, и телескопске конструкције степеништа је погодно транспортован са једног места на друго. Лако је можете ставити сами, ставити га у пртљажник аутомобила и носити од куће до колибе или назад.

Најчешће се телескопске мердевине користе у изградњи у сеоској кући

 • Радови на парцели;
 • Жетва у врту;
 • Санација ентеријера;
 • Декорација зграда споља;
 • Одржавање електричних мрежа;
 • Индустрија оглашавања;
 • Изградња.

Једини недостатакПриложено телескопско степениште је да за употребу захтева подршку. Али то је понекад плус - не може се све радити, на пример, са мердевина. Лестве за степенице обезбеђују најближу локацију у вертикалној равни.

Универзалне телескопске степенице-трансформатори

Међу телескопским степеницама се најчешће користи телескопски трансформатор за степенице. Због свог дизајна, гдје је све осмишљено до најмањих, такве љестве не само да су удобне при раду на њему. Такође је лако транспортовати. Али о томе нема шта да се чува и говори. Након што сте направили наизглед огроман модел хармонике, не можете се бринути о одузимању половине гараже, или не долазите на балкон.

Телескопске степенице трансформатора су опремљене са четири увлачиве секције, које се могу трансформисати по жељи, у зависности од типа посла који планирате да обавите.

Захваљујући овим мердевинама, можете безбједно радити на различитим висинама авиона, на примјер, обојити тријем или поправити степениште стамбене зграде, као и користити га као мјесто за поправке.

Телескопско степениште је практично и практично, јер се лако може трансформисати у мердевине или гомиле

Захваљујући компетентној конструкцији конструктора, телескопске степенице-трансформатори могу се претворити у сљедеће типове лифтова:

 • Фиксне лестве различитих дужина;
 • мердевине;
 • мердевине;
ХвалаЊихов телескопски степенасти трансформатор велике мобилности широко се користи у изградњи бригада које раде на различитим врстама објеката високог раста.

Карактеристике и ознака телескопских мердевина у висини од 5 метара

Због чињенице да велике телескопске љестве, по правилу, не проналазе своју сврху у унутрашњим пословима, сматрају се професионалним степеницама које се углавном користе за изградњу бригада у обављању завршних или других радова на објектима.

Телескопска степеница, висока 5 метара, углавном је степениште-трансформатор. Овај згодан дизајн вам омогућава да користите степенице, како у потпуно разложеном облику, тако и на жељеној висини.

Један велики трансформатор за степенице може заменити више врста алуминијумских телескопских степеница одједном.

Ако је потребно да радите на висини, онда је боље да одаберете мердевине до 5 метара

Лестниците на трансформаторите на алуминии со високите при следните дизајни:

 • 4к3;
 • 4к4;
 • 4к5;
 • 4к6.

Са овом ознаком 4 - означава број независних секција за степенице које се увлаче и 3; 4; 5; 6 - број степени у свакој секцији. Ако видите модел 98209 или 5309 - то значи да у деловима од 9 корака. Произвођачи који поштују себе увек исправно означавају своје производе.

Које телескопске степенице су боље: Севенберг, Телестепс или Схток

Избор љествице за себе, прије свега, не размишљајте о цијени и љепоти производа, већ о његовом квалитету.Степенице су уређај из којег ћете повремено вјеровати свом животу. Зато немојте журити да одете у продавницу и купите прве најбоље степенице. Прво питајте познате произвођаче на тржишту, прочитајте рецензије на интернету, питајте своје пријатеље.

Степенице телескопа Севенберг су веома поуздани пријатељ са којим можете поверити своју судбину својим рукама.

Поред тога, постоји неколико других произвођача који су одговорни за производњу степеница.

Данас је најпопуларнија и најтраженија телескопска степеница Севенберг

.
 • Алумет;
 • залиха;
 • Бибер;
 • Поверфик;
 • Телестепови.

Слично томе, приликом избора мердевина, увек питајте продавца за водич и проверите доступност прибора. На пример, обратите пажњу на то од чега су направљене шарке, из којег материјала су направљене и да ли постоје сигурносне таблице на свим нивоима. Такође, запитајте се да ли је платформа укључена за дуги рад на висини и место за кофере са алатима.

Телескопске степенице (видео)

Телескопске алуминијумске мердевине су најпоузданији уређај, који ће као откриће увек бити на дохват руке. Изаберите степенице високог квалитета и поуздане, и увек ћете бити сигурни, чак и на великим висинама.

Примери телескопских степеница (фото)

)