Техноплек 30, 50 мм техничке спецификације

Спецификације грејача Тецхноплек су одличне. Екструзија ТецхноНИЦОЛ има малу топлотну проводљивост, отпорност на механичка напрезања. Размотримо детаљнија својства, примену и методе уградње термоизолационих плоча, у чему је разлика између Финоплек-а и Тецхноплек-а. На крају материјала поставили смо видео упутства произвођача о употреби екструзионог пјенастог полистирена за топлотну изолацију фасаде сеоске куће.

Корпорација ТецхноНИЦОЛ је развила нови производни метод за добијање модерног топлотноизолационог материјала са једнаком ћелијском структуром. Плоче екструзионе топлотне изолације под заштитним знаком ТЕКХНОПЛЕКС производе се при високој температури и притиску мијешањем средства пјене и полистирена. У Русији се плоче КСПС ТЕХНОПЛЕКС-а издају од 2006. године.

Предности Тецхноплек-а топлотне изолације

Екструдирана полистиренска пена (ЕППС) различитих марки, на пример, УРСА КСПС, Пеноплек или Тецхноплек се данас сматра најефикаснијим и најобимнијим изолационим материјалом у грађевинарству. Екструзија се производи у крутим плочама различитих дебљина. Детаљно ћемо размотрити техничке спецификације ТецхПлек-а и одговорити на питање - Финоплек или Тецхноплек, у чему је разлика.

ЕППС Тецхноплек се често користи за топлотну изолацију приватних кућа (ровови, темељи и подруми), изолацију балкона и лођа као подлога за "топлу подну воду". Предности КСПС Тецхноцол-а у високој чврстоћи, са којима се комбинираниска топлотна проводљивост. Данас ТецхноНИЦОЛ нуди грађевинске материјале који задовољавају све свјетске стандарде.

Спецификација Тецхноплек грејача

Екструзиони Тецхноплек има низак коефицијент топлотне проводљивости, отпорност на механичка напрезања, не скупља се, има хемијску отпорност, није склон распадању и труљењу. Техничке карактеристике техничких карактеристика у поређењу са опеком имају такву да се топлотна проводљивост екструзионог полистирена од 30 мм може упоредити са зидом од 400 мм. Материјал често загрева финску фондацију.

Спецификације Тецхноплек 30мм


Табела Основни коефицијенти грејача и материјала

Техноплек 50мм спецификације

Тецхноплек Карактеристике плоча дебљине од 20 до 120 мм

Обим екструзионог пјенастог полистирена, због његове високе чврстоће и отпорности на влагу, је веома широк. Данас се КСПС користи приликом сипања УХП-а, изолације тракастих основа и грађевних блокова. Материјал не губи своје првобитне карактеристике чак иу води, јер се структура материјала састоји од затворених ћелија које не упијају влагу, за разлику од минералне вуне.

Монтажа екструдиране полистиренске пене

Уградња плоча врши се на љепило за пјенасти полистирен са додатним причврсним типлама-гљивама ако је потребно. Тецхноплек је топлији од пјенастог блока и осталих грађевинских материјала, 50 мм екструзиони гријач замјењује 600 мм пјенасти блок. Ако упоредите ТецхПлек са УРСА КСПС и другимастраних аналога, тада је његова цијена нижа, с истим карактеристикама топлинске проводљивости.

Изградити изолацију зграда на отвореном, површина простора у овом случају ће остати иста. Рад треба почети са чишћењем и припремом површине. Зидови се чисте од старе боје или дораде, а затим поравнавају са гипсом. Даље, почевши од дна, врши се уградња гријаћих плоча. Многи постављају основни стартер профил, који додатно штити грејач од глодара.

Уградња плоча треба да буде направљена да би се спријечили хладни мостови. Након завршетка цијеле површине, наноси се слој мастикса или љепила за пјенасти полистирен на површину топлотне изолације на коју се лијепи ојачана мрежа. Након сушења површина је уземљена и завршна обрада фасаде куће је малтерисана. Такође, фасада се може прекрити винил страницама или украсним ПВЦ панелима.

Фоуцаулт или тецхноплек у великој разлици

Обим екструзионог пјенастог полистирена, због високе чврстоће и отпорности на влагу, је веома широк. КСПС се користи за сипање УХП, изолацију темеља трака и грађевних блокова. Материјал не губи своје првобитне карактеристике чак иу води, јер се структура материјала састоји од затворених ћелија које не упијају влагу, за разлику од минералне вуне Роцквоол.


Табела Финоплек или Тецхноплек на много начина разлика у карактеристикама

Одговор на питање "Финоплек или Тецхноплек у чему је разлика?" - већ је дат раније, поређење грејача саТоплотна проводљивост коју смо приказали у табели. Иако техноплек у поређењу са карактеристикама опеке на коефицијенту топлотне проводљивости има бољу, али слабију Пеноплек у снази. Финоплек и тецхноплек се углавном разликују само од стране произвођача, оба ова материјала нису ништа друго него екструзиони пјенасти полистирен или, укратко, ЕППС.