Технологија уградње унутрашњих врата: тачна и прецизна упутства, опције инсталације

Унутрашња врата се могу користити годинама, али понекад постоје ситуације када их је потребно замијенити. Технологија уградње унутрашњих врата се не мења од проналаска петљи. Да би инсталирали врата, њихови власници често траже помоћ од професионалаца, али овај поступак се може обавити за себе, а можете потрошити више новца на нешто корисније. Наравно, биће потребно неко знање, стрпљење и рад, али резултат ће бити вредна награда.

Наравно, сама врата нису нека врста хигх-тецх система, али не постоји једноставна плоча која затвара улаз у собу. Платно се лако отвара и затвара, а не да се огреботине, да буде довољно снажно да "држи ударац".

Да би се осигурала чврстоћа конструкције, мајстор мора правилно саставити кутију, која је основа цијеле конструкције, за уградњу на платно и кутију за прибор - петље, ручке, засун, браву, причврстити кутију, равномјерно објесити платно, прилагодити механизам као цјелину, надопунити слику постављањем коцкица и труссес. Прва два корака се могу извршити у било ком редоследу, али све остале радње се извршавају секвенцијално. То зависи од правилне уградње унутрашњих врата.

поступак инсталације

Опције уградње могу се разликовати у зависности од типа унутрашњих врата. Нека пластична, као и метал-пластична врата се испоручују купцу у потпуно састављеном облику. Нећемо се фокусирати на њих. Интересантна опција када је кутија још увекније сакупљен и представља низ дрвених шипки различитих дужина, платно није украшено оковом, плоче за тањур нису украшене.

Склоп кутије

Најсложенији и мукотрпнији процес је састављање кутије. Било какве грешке и нетачности у раду могу довести до следећих компликација у раду, ау најтужнијим случајевима - потребе за куповином новог производа. Не будите лењи, обавезно обратите пажњу на све димензије - "Измјерите 7 пута, одсјећи једном!"

Уградња врата је у потпуности регулисана, добри произвођачи интеријера увијек имају детаљно упутство о поступку.

Пре свега, треба да повежете кутију са словом П. У ту сврху се узимају бруски (три комада). Ако вам је потребно да подигнете праг, биће вам потребна нижа трака снопа. У овом случају, кутија ће бити четверострана.

Главни задатак је да се осигура тачност мјерења величине рупе, као и крпе, регала, стубова, узимајући у обзир све празнине, чак и попуњавање шипки на мјестима њиховог међусобног повезивања, квалитетна монтажа. Треба напоменути да дебљина греде не смије бити мања од дебљине крила врата. Мјерења треба извести помоћу рулета, засебно измјерити десну и лијеву страну рупе и платна (не могу се зрцалити). Сва најмања одступања морају се узети у обзир за даљња мјерења.

Обавезно оставите размак на вањској страни оквира за монтажну пјену (не мање од 10 мм). Унутрашњи размак може бити мање значајан, до 5 мм. Важнокако би се осигурало присуство празнине у периметру. Поред тога, треба да оставите размак између тканине и пода, у зависности од врсте подне облоге. Ако је линолеум око 10 мм, ако је тепих 15 мм, за ламинат 10 мм.

Технологија уградње унутрашњих врата подразумева потребу за прањем сандука. Да бисте правилно и равномерно испрали, користите посебну машину (резач). Ако машина није при руци (као што је случај у већини случајева са независном инсталацијом), кофер с ручним ножем ће стати.

Размотрите две методе које вам омогућавају да повежете делове кутије врата у једну.

Први је угао од 45 степени. Не најлакши начин за непрофесионалце. Захтева повећану пажњу на тачност усева. С друге стране, разлог да изаберете управо ову опцију је да добро одвојите кутију, са овом врстом прања, изгледа сјајно. Да бисте спојили компоненте кутије, користите вијке, рупе за које избушите једна другу. Бушилица мора бити окомита на рез. Потребно је имати у виду веома важну нијансу - отвори се унапред избуше како би се спречило оштећење декоративне површине. Користио је бушилицу чији је пречник једнак? од пречника вијака. Сечење саморезних вијака треба вршити по цијелој дужини.

Друга опција је кут од 90 степени. Ово је веома једноставан, али мање естетски начин. Можете користити процедуру за довршење процедуреобичан дрвени нож. За причвршћивање, као иу прву верзију, користе се вијци. Приликом рачунања величине монтажне пречке, треба имати на уму да је између лажне и петљасте шипке неопходно оставити размак једнак ширини платна плус 6 мм за слободан простор. Ако врата са прагом, дрво треба испустити само под правим углом.

Склоп кутије треба да се изводи на равној хоризонталној равни (могуће је на поду или на улазу). На подну облогу ставите картон, или шперплочу.

фитинзи

Следећи корак је инсталирање окова на платно и кутију. Правила заштите од пожара указују на потребу да се врата отворе. Шарке могу бити лијево или десно, али најчешће се користе универзалне. У наше вријеме, високе технологије су се појавиле дизајнерске петље које не захтијевају одрезивање потребног дијела површине врата за њихову уградњу.

Увлачење са врха и са дна се мери мерном траком, обично је то од 15 до 25 цм .Ако су врата опремљена трећом петљом, она се поставља на 50 цм од горњег руба платна. Узмите у обзир празнине, једнаке 0,3 мм.

Ако је потребно пресећи седишта за шарке, требало би знати да би се изрез требао осигурати да се застава може подесити на исти ниво као и кутија и тканина (ниво). Сечење се врши помоћу секача, пречишћеног помоћу длета. Ако нема резача, могуће је завршити процес само длијетом.
Исправна уградња петљи заУнутрашња врата су приказана на видеу.

Већина људи сматра да је много прикладније да фиксира арматуре у почетној фази, на склоп кутије. У међувремену, не постоји посебна разлика у редоследу ових акција.

Када треба поставити ручку врата, власник одлучује о смјештају. Стандардно се користи удаљеност од 90 до 120 цм од пода. Причвршћује се овисно о врсти и присутности или одсутности дворца. У свим случајевима се користи алат за причвршћивање, који је комплетан са ручком.

Фиксирање кутије врата

За причвршћивање довољно три квалитетна саморезна вијка. Монтажна пена ће послужити као добар додатак за чврсто причвршћивање конструкције. Неопходно је запамтити да је прије вијања потребно унапријед избушити рупе испред њих.

Боље је заједно поправити кутију врата. Подиже се од пода и налази се у отвору, остављајући неопходне размаке за монтажну пену. Врата су поравната са клиновима и хоризонтално и вертикално. За тачност мерења се користи ниво. Ако је све исправно, па чак и - завртњеви су причвршћени за фиксирање кутије.

Након постављања кутије, тканина је објешена, врата су провјерена. Неодговарајуће празнине и дисторзије нису дозвољене. Кутија је залијепљена траком, а картон је уметнут у рупе око платна. Затим се врата затварају и пена за монтажу се користи за попуњавање празнина. Не би требало да поправљате сав простор у исто време,боље је приступити неколико приступа.

Не додирујте врата док се пена не стврдне у потпуности. Ако се све ово догоди, можемо претпоставити да је поступак инсталације завршен. Завршни додир је чишћење простора од градње смећа и уградња ормара.

Стога је поступак за постављање унутрашњих врата разумљив. Самостална инсталација - одлично искуство и уштеда. У сваком човеку они цене златне руке, поносе се његовим вештинама и знањем. Независна уградња врата - начин да доведете све своје рођаке и своје способности и вештине!