Технологија изолације зидова Пинолек: унутар и изван зграде

Без обзира на леп и оригиналан дизајн вашег дома, он не може бити удобан, ако има редовну хладноћу због суптилности зидова. Данас се овај проблем лако рјешава, изолација зидова изван Пинолека, као и унутрашњост зграде, постаје све популарнија.

Није битно да ли се одлучите за тако напоран рад или ако желите запослити радника за то, у сваком случају ће вам требати информације из овог чланка.

Пинолек: за и против материјала

За почетак, треба говорити о томе о чему се ради. Финоплек је пјенасти полистирен који се у процесу производње подвргава високотемпературној обради и подвргава се притиску. Као резултат, ствара се лаган, али веома издржљив материјал. Ваздух унутар пјене је у малим куглицама које се лијепе заједно.

Овај материјал има многе позитивне особине, као што су:

 • пријатељство према околини;
 • велики коефицијент густине, тако да је топлота добро очувана;
 • има трајност, способан да издржи вишеструко истезање и компресију;
 • способност ниске паропропусности, Пинолек неће дозволити стварање влаге;
 • успоривачи ватре повећавају отпорност на пожар производа, долази до паљења овог материјала, само на температурама изнад 500 степени;
 • Фиока-кутија је изван складишта и трајаће дуго;
 • цене материјала су прилично демократске

Недостаци укључују чињеницу да се материјал слабо апсорбујескладишта за лепљење. То се дешава због његове високе густине.

Како изоловати зграду са фолијом у кутији

Да бисте успели и зими не пате од хладноће, морате размислити о неком акционом плану. Загревање спољашњих зидова Пнеумоталк захтева не само висококвалитетне материјале, вештине и вештине, већ и добро осмишљене поступке.

Избор материјала: дебљина пене

Оптимална дебљина лима пјене за загријавање вањских зидова је 12,4 цм, а ако желите добар резултат, није потребно узимати дебљи материјал.Исто тако, треба обратити пажњу на топлотну проводљивост, стандардни индикатор - 0,03 В /(м? К).Када одаберете материјале, можете наставити са даљим радом.

Припрема зидова за уградњу стиропорних плоча

Прије свега, уклоните стару боју или одвојите гипс. Очистите површину од прљавштине, даљњи рад с неочишћеном површином је немогућ.Ако постоји плијесан на зидовима, плијесни, третирајте их раствором бакар сулфата или таквим универзалним антисептиком, као: Дали, Алпа и Мавик-био.

Поравнајте површину зидова. Не би требало да постоје јасне јаме и избочине, у супротном, у будућности, пећ се може једноставно распасти. Неједнакости које не прелазе два центиметра могу се лако кориговати помоћу малтера.

Инсталација: неопходни материјали, нијансе рада

Уградња специјалних подрумских профила, без њих није могуће равномерно лијепити плоче. И штитиће материјал од негативних фактора утицаја. Профилтреба да стане чврсто на базу.

Да би се осигурао профил, он мора бити осигуран клином за нокте.

Профили се причвршћују заједно преко спојних плоча.

Настављамо са инсталацијом пеноплека. На цијелој површини плоче се наноси љепило и причвршћује на подлогу.

Није могуће узети лепак који садржи неке органске раствараче, екструдирани полистирен се нагло урушава под њиховим утицајем. Забрањене супстанце се такође примењују на керозин, ацетон, бели алкохол, бензин и толуен. Користите лепак на бази полиуретана, цемента или акрила.

Причвршћивање на зид се врши у шаховској табли, а празнине формиране између плоча се пуне монтажном пјеном.Веома је важно чекати да се љепило потпуно осуши и тек онда наставити са даљим радњама.

У просеку сушење траје око 3 дана. Након тога можете наставити радити. Финоплек-типлу причврстите тако да се у њој не спајају само два листа већ и плоче које су вертикално постављене. Типле морају бити на четири стране и на средини.

Изолација куће Финоплек изнутра

Пенплек је материјал који је погодан за све. Може се користити у преклопним подовима, крововима, темељима. Уз то је могуће брзо и квалитетно загревати стан и споља и изнутра.

Избор материјала унутрашње обраде: зашто финоцк?

На првом мјесту, Финоплек је цијењен, због својих звучних изолација (врло је важан застановницима вишекатних зграда), а такође вам омогућава да направите пријатну микроклиму просторије за ваш угодан боравак.

Главна разлика између материјала за прераду у просторијама је његова дебљина, која треба да буде мања од 20-30 мм.

Унутрашња декорација зидова

Важно је разумети третман зидова са унутрашње стране пентоклекса, дозвољен када то није могуће извана. Јер, због чињенице да материјал "лоше дише", на зиду се формира кондензација.

Да би се смањила акумулација влаге, користити фолију за парну баријеру.

припрема зидова

Очистите површину од свих врста прљавштине. Третирајте антифунгалима и поравнајте површину. Закачите базу, а затим је уземљите.

инсталација

Означите подручја за која ће се поставити основни профил. Причврстите профил са типлама што је ближе могуће. Спојите профиле са спојним плочама.

Припремите љепило, нанесите га на површину лима, ставите га на основни слој. Уклоните вишак лепка.Немојте користити монтажну пену да попуните празнине, делови материјала ће бити најпогоднији за то.

Причвршћивачи на зиду морају бити распоређени. Након уградње свих формираних плоча, које се могу испунити монтажном пјеном. Можете започети декоративни третман.

изоловати плафон

Изолујући плафон, тиме побољшавамо звучну изолацију у просторији, као и значајно смањимо губитак топлоте, а то се не можепобољшати животне услове.

Једна од многих предности пениса - мала дебљина, игра важну улогу у изолацији самог плафона. Сувише масивна конструкција ће значајно смањити просторију и визуелно ће изгледати много мања него што јесте. Са пјеном плоскс таквих проблема не можете се бојати.

Још једна важна нијанса је да се листови овог материјала могу лако причврстити на љепило.Ова ставка је плус, јер вам омогућава да не трошите додатне трошкове на системе за причвршћивање, као и да је то елементарно практично.

Припрема стропа за инсталацију

Темељни премаз и површину прво треба очистити од прљавштине и остатака. Ако не желите да плоче буду затворене са заобљеним размацима, морате изравнати плафон. Лак је за руковање малтером, сви недостаци: рупе, удубљења и пукотине ће бити скривени.

Онда се прајмер наноси на плафон и завршна фаза ће бити примена антифунгалних средстава. Након потпуног исушивања, можете наставити даље.

монтажа материјала

Постоје два начина за топлотну изолацију за плафон.

Монтажа са тавана

Као што већ знамо, немогуће је почети са радом без потпуног чишћења површине, а од тога вриједи почети. Следећи корак је наношење лепљиве мешавине на површину плоча, а елементи се полажу на поду поткровља.

У вашем интересу, процедура ће се пратити тако да размак између слова остане минималан. Након потпуног сушења љепила, поставите рупе са монтажном пјеном.У року од једног дана, остаци пјенесамо одсјећи, по жељи, таван може бити постављен са било којим материјалом по вашој жељи.

Ако је све урађено исправно, резултат ће вас сигурно задовољити, добар бонус ће бити недостатак изолационих елемената у унутрашњости просторије, а такође неће бити потребно узети тако важан волумен.

Инсталација изнутра

Ако се деси да вам прва опција није могућа, морат ћете употријебити резервни, иако је мање погодан.

Стандардно очистите површину. Тада третирамо прајмером и антифунгалним средствима. Лепак се обрађује плочом, причвршћеном за површину, избуши рупе испод типле, забоде их.

Штапови и шупљине се третирају са монтажном пеном, након одвајања вишка.Користећи грубу мешавину лепка, фиксирајте арматурну мрежу.

Површина се чисти и меље, затим наноси главни слој премаза. Рад завршавамо фарбањем боје или било којим другим премазом.

Ова опција захтијева много више снаге, времена и новца.

топлотна изолација подова

Подови - ово је практично најважнија ставка, дио топлинске изолације. Ово се посебно односи на приватне и вишепородичне куће без подрума, јер оне посебно пате од губитка топлоте.

Сматра се да мањи материјал садржи у себи и у принципу проводи влагу, тако да ће бити ефикасније задржати топлину, а овдје је Пиноплек очигледан вођа.

Припрема и инсталација

У овом случају, нарочито се не напрезајте са припремомморају Финоплек се поставља испод главне подне облоге, укључујући различите системе "топлог пода". У језгру, то једноставно није каприциозан, можете користити обичне земље или плоче међукатних плафона.

Размотреть подробнуу версиу вклучениа плосенних пенушк с плосадками под естеством пода:

 • , пре свега, изравнати површину, уз помоћ цементно-песковитог везивања или грађевинских мешавина, док неједнакост нестане;
 • слиједи процес слагања плоча, могуће је радити у једном слоју иу неколико;
 • Додатни слој се ствара на плочама, које ће расподелити тачкаста оптерећења. У ту сврху можете користити два слоја гипс-влакнастих лимова или цементно-пјесковити естрих. Ако ваш избор падне на другу опцију, узмите у обзир да ће одозго бити потребно ставити слој полиетиленске фолије;
 • између ДПС-а и зида мора бити размак од 1-2 цм, који ће осигурати звучну изолацију.
 • у дистрибуцијском слоју са ГВЛ димензионисањем спојева није потребно, два слоја листова се слажу и повезују типле;
 • , онда можете растегнути декоративни слој пода.

Изолација је привитак који ће се у сваком случају исплатити за себе. Због чињенице да је Финоплек прилично издржљив материјал, током дужег временског периода можете заборавити на бригу о топлоти у кући. Ово је посебно тачно у земљама са хладном и промјењивом климом.