Техничке карактеристике Ура минералне вуне

Спецификације минералне вуне УРСА чине овај бренд топлинске изолације једним од лидера на грађевинском тржишту, јер је данас популаран материјал за изолацију грађевинских конструкција од приватних инвеститора и компанија. Производи компаније изолују подове и зидове зграда, покривају замрзавање цеви водоводног и канализационог система. Размотрите карактеристике материјала из линије УРСА и демонстрирајте видео на крају материјала о употреби овог производа.

Минвата ће вам омогућити да уштедите на грејању простора и значајно смањите ниво буке са улице. Карактеристике минералне вуне УРСА и Рокуеттес омогућавају употребу материјала за топлинску изолацију готово сваке конструкције, а екструзија гријача се може користити иу тлу приликом изолације темеља темеља.

Предности топлотне изолације УРСА модула

УРСА ТЕРРАје одличан топлотно-изолациони материјал у ниској ценовној категорији. Упркос ниској цени, Минтавата је еколошки материјал, ватростални, има добру звучну изолацију, минималну топлотну проводљивост (око 0,034 вата по метру на Келвину) и надмашује своје конкуренте у сличној ценовној категорији.


Монтирање УРСА сопственим рукама

Једна од најважнијих карактеристикаУРСА ГЕОје да материјал не гори и спречава ширење пожара. Због тога је ова стаклена вуна погодна за изолацију стамбених просторија. Материјал се може изоловати подовима, зидовима, унутрашњим преградама иинтер етаже. Загревање довољном количином минералне вуне у вашој кући, можете бити сигурни да се зидови неће смрзнути.

Главна предност УРСА ПуреОнестаклених влаканаје да се акрил користи за спајање фибергласа. Нова технологија која се данас користи у свету постала је доступна иу Русији. Захваљујући употреби акрила, изолација УРСА ПуреОне је сигурна за особу, може се користити у стамбеним подручјима, препоручује се за топлинску изолацију дјечјих објеката и болница.

Техничке карактеристике минералне вуне УРСА


Техничке карактеристике УРСА минералне вуне

Основа минералне вуне лежи у стакленим влакнима, у чијој производњи се користе доломити, пијесак и други адитиви. Све компоненте су истопљене и екстраховане на танке нити. Затим се влакна залијепе на посебну адхезивну композицију са антиперенама. Због своје структуре, УРСА је погодна за топлотну и звучну изолацију фасада зграда, унутрашњих преграда, итд.

Али у линији гријача овог произвођача не постоји само стаклена вуна, већ и екструдирани полистирен УРСА КСПС, директни конкурент Пеноплек. Размотрићемо данашње брендове изолације УРСА ГЕО, УРСА ТЕРРА, УРСА ПуреОне и екструзију УРСА КСПС. Размотрићемо детаљније техничке карактеристике материјала и њихову могућу примену.

Карактеристике УРСА КСПС и њеног одредишта

Екструдирани пјенасти полистирен савршено задржава топлину у влажној, за разлику од базалтне вуне, јер практично не упија воду. Цасе инјер се екструзија у својој структури састоји од затворених ћелија од пјенастог полистирена, напуњеног ваздухом. Захваљујући томе, плоче УРСА КСПС су високо отпорне на деформације, издржавају велике силе притиска и савијања.

Да резимирамо. УРСА КСПС изолација је екструдирана полистиренска пена са ниском топлотном проводљивошћу и паропропусношћу. Због високих карактеристика чврстоће и издржљивости, екструзија УРСА КСПС треба да се користи за топлотну изолацију темеља и подлоге, као и за изолацију фасаде, равних кровова и кровова.

Карактеристике УРСА ГЕО, дестинација

УРСА ГЕО изолација не садржи штетне састојке, јер је направљена од природних материјала. По карактеристикама се не разликује од стакла, јер је фиберглас. Материјал се израђује у подлогама и плочама. Плоче су густе и дизајниране за вертикалне конструкције, док се теписи користе за хоризонталне конструкције.

Да резимирамо. Гријач УРСА ГЕО, према произвођачу, послужит ће вам око 50 година. Сви материјали из ове линије су фиберглас, који има своје плусеве и минусе. Коефицијент топлотне проводљивости овог фибергласа на 0.045 вати по метру на Келвину. За апсорпцију буке, минерална вуна УРСА ГЕО припада класи "А" или "Б".

Спецификације УРСА ТЕРРА, одредиште

УРСА ТЕРРА топлотна изолација је доступна у облику плоча 125 к 60 цм, дебљине 50 или 100 милиметара, као и подлога ширине 61 цм, дужине 10 метара и дебљине 50 милиметара. Минвата важиза класу НГ - негориви материјали, температурни опсег примене од -60 до +220 степени, али, као и за било коју минералну вуну, инсталација захтева заштиту од влаге и влажења.

Упркос високим трошковима УРСА производа, то је надокнађено високим квалитетом и трајношћу материјала овог бренда.

Да резимирамо. УРСА ТЕРРА минерална изолација штити ваш дом од хладноће, смањује ниво буке у просторији. У овом случају, материјал је еколошки и незапаљив, стога нема ограничења у употреби у стамбеним подручјима. Може се лако уклопити у хоризонталне и вертикалне структуре, стварајући чврсти слој.

УРСА ПуреОне спецификације, одредиште

Према лабораторијским студијама, изолација УРСА ПуреОне у плочама има класу апсорпције звука "А". Плоче и отирачи ове марке чврсто су фиксирани између водилица, а почетне величине и облик плоча се не мијењају тијеком времена. Техничке карактеристике га издвајају од аналога, материјал је пријатан на додир и подсећа на природни памук или вуну.

& гт;

Да резимирамо. Минвата УРСА ПуреОне је идеална за топлинску изолацију и звучну изолацију стамбених простора. Према карактеристикама еколошке прихватљивости, апсорпције звука и коефицијента топлотне проводљивости, овај материјал је данас у свјетским лидерима. Са њим је врло лако радити, материјал се не тресе и не изазива иритацију коже, што може додатно потврдити видео.

Инсталација минералне вуне УРСА сопственим рукама


Пхото Употреба УРСАза топлотну изолацију стамбених зграда

\ т

Као и свака друга неорганска топлотна изолација од фибергласа или базалта, УРСА се боји контакта са водом. Стога, приликом уградње овог материјала, треба користити парно-хидроизолацију како би се заштитила минерална вуна од намакања. Ћелије ваздуха између влакана материјала савршено чувају топлоту, али влакна морају да се навлаже и топлотна проводљивост УРСА се значајно повећава.

За екструдирани пјенасти полистирен УРСА КСПС није опасан контакт с водом, што је јасан плус у изолацијској изолацији и темељима куће. Плоче могу служити више од 50 година, док се плоче не разликују по величини, али пјенасти полистирен излучује штетне твари на високим температурама. Због тога се ова топлотна изолација не препоручује за употребу у стамбеним подручјима.

Видео. Рад са УРСА материјалима