Техничке карактеристике Тецхно стакла отпорне на пару

Употреба изолационих материјала на бази минералне и базалтне вуне одређује употребу филмова за заштиту од паре за поуздану заштиту изолационог слоја од влаге. Непробојни ТецхноНИКОЛ је водоотпоран и савршено штити топлотну изолацију од паре. Филм се може користити приликом постављања топлог крова и изолације фасаде. Размотрићемо у овом чланку детаљније сва својства и карактеристике парно-отпорног филма ТецхноНИКОЛ.

Главна сврха фолија за заштиту од паре је заштита гријача од влаге и влажна равнотежа у животном простору. ТецхноНицол има трослојну структуру која може поуздано заштитити "колач" изолације од стварања кондензације. Техничке карактеристике парне бране Тецхноникол испуњавају све модерне грађевинске прописе, као и Битуменски мастикс ТехноНИКОЛ.

Врсте изолације паре ТецхноНИЦОЛ:

1 . Дифузијске мембране су супердифузиони филм полимерне мембране и два слоја нетканог материјала од полипропилена. Приликом стварања парне баријере између слојева ствара се поуздана баријера за водену пару. Овај филм је јак и може издржати велика оптерећења, користи се за коси кров, изолиране зидове и за интер подове.


Шема вентилације топлог поткровља у приватној кући

2 . Перфорирана парна брана за раван кров од полиетилена, парна брана има високу чврстоћу, способна да издржи велика оптерећења и велику запреминувлаге Перфорирани филм Тецхноцол има много рупа кроз које се влажност уклања извана. Ова парна брана обезбеђује одличну хидроизолацију зидова подрума са унутрашњих и унутрашњих спратова.

3 . Универзални филм за заштиту од паре је два слоја полипропилена са полимерним премазом. Захваљујући повећаној снази погодни су за равне кровове и коси кров. Већ смо сматрали да су то геотекстили и универзални филмови. Користе се као изолација испод влаге која штити изолацију од вјетра и падавина.

4 . Ојачана парна брана за раван кров од перфорираног и неперфорираног филма. То је прозрачни, издржљиви материјал са великим бројем микро-бунара из неколико слојева ојачаног филма. ТецхноНИЦОЛ штити простор од влаге, захваљујући својим карактеристикама, испушта пару из топлотне изолације и промовише стварање повољне микроклиме у кући.

У одсуству хидрауличке баријере, влага продире у слој топлотне изолације на поду, гдје се кондензира, претварајући се у воду.

Предности филма ТецхноНИЦОЛ

Главна ствар коју треба узети у обзир приликом одабира парне бране је тип површине која се третира. За коси кров користити бољу супердифузијску мембрану ТецхноНИЦОЛ, за раван кров одабрати перфорирани филм. Пре куповине, требало би да питате продавца потврду о испаравању ТецхноНицол да случајно не купи фалсификат производа у продавници.

Примерупотреба парне бране при инсталирању топлог крова

У предности парне бране Тецхнокинол обухватају:

  1. Одличан однос цене и квалитета;
  2. Екологија: материјал не емитује штетне токсине;
  3. Свестраност: користи се за покривање кровова и за топлотну изолацију.

Инсталација парне баријере ТецхноНицол се одвија глатко унутар просторије, а ојачана парна брана се поставља са обе стране на грејач. Између вертикалних или хоризонталних трака филма потребно је оставити преклапање на 10-15 цм, а филм се фиксира двоструком везном траком или грађевинским кламерицом. Прочитајте више у чланку "Која страна ставити парну баријеру"

Техничка својства парне изолације Техно стакло

Све горе наведене врсте изолације паре ТецхноНицол гарантују вам угодну влажност у затвореном простору. Због своје структуре, филмови имају оптималне параметре паропропусности и трајности. Међу својствима и техничким карактеристикама треба истаћи широк температурни опсег употребе од -100 до +60 ° Ц, еколошку прихватљивост и отпорност на ултраљубичасто зрачење.