Тамна врата у ентеријеру, фотографије, можете их комбиновати са лаганим подом

Тамна врата у унутрашњости станова могу се видјети прилично често, али не може сватко хармонично управљати њима у постојећем дизајну интеријера. Палета могућих нијанси тамних врата није тако широка, а ризик од погрешног одабира одговарајуће боје је непропорционално велик.

Избор унутрашњих врата за сваку просторију треба извести узимајући у обзир комбинацију боја свих елемената унутрашњости. Са овим захтевом постоје бројне грешке приликом комбиновања врата са другим објектима ситуације. Тамна врата су најпогоднија за савремене стилове дизајна, али постоје и суптилности.

Комбинација тамних врата са светлим подом

Контраст између светле подне облоге и тамних врата је спектакуларно дизајнерско искуство. За још већи нагласак на контраст, панели и постоља се користе у боји платна, док је унутрашњост упечатљива својом строгом елеганцијом.

Дизајнерско решење "светли под - тамна врата" може се назвати храбрим и помало дрским, погодним само за просторе великог простора. Главни акценат је стављен на тамну површину крила врата и на светле нијансе других елемената унутрашњости. Ако је скала у соби различита, а неки елементи унутрашњости сувише светли, онда је жељени ефекат немогуће постићи - контраст НЕ достиже због претпостављене атмосфере.

Један посебан случај комбинације тамних врата са светлим подом јеуградња црних врата у светлој унутрашњости. Ово решење даје просторији префињеност и ствара оригинални стил. Визуелни ефекат се може постићи комбиновањем са другим елементима ентеријера. Под светлих нијанси такође одлично изгледа у случајевима када је гамута боја јединствена, а под је лакши од врата само за неколико тонова. У овом случају, за визуелну експанзију простора, зидови су такође сјајни.

Треба имати на уму да контраст мора бити јасно изражен, иначе ће унутрашњост изгледати масна и нејасна. Ту је и ризик да ће се тамна врата превише јасно разликовати у лаганом окружењу - важну улогу има правилан избор лајсне, која мора имати сличну нијансу са вратима.

типови комбинација

Тамна врата у унутрашњости просторије, на којима се виде дјелотворност таквог пројектног рјешења, могу се комбинирати с другим елементима интеријера на сљедеће начине:

 • мека транзиција;
 • Ахроматски контраст;
 • Комплетно спајање.

Са меким прелазом, врата тамних боја вам омогућавају да промените распон боја без оштрих разлика између нијанси. Важно је да платно има сличан дизајн са панелима, намештајем, тримом, разним прибором са малим разликама у тоналитету.

Ахроматски контраст претпоставља оштрину. На тај начин се пажња усредсређује на врата, а повезује се са било којим елементом унутрашњости. За хармоничну комбинацијусве нијансе тамних врата користе се углавном неутралне нијансе - бела, сива, смеђа.

Када се потпуно споји, сваки елемент декор треба да дуплира боју врата. Нема оштрих контраста, али за ентеријер су ограничени на само неколико боја.

методе комбиновања

Изузетно, тамна унутрашња врата у светлом ентеријеру могу се комбиновати са одређеним елементима просторије. Разликују се најкарактеристичнији и најраширенији случајеви:

 • са зидовима у којима се користе декоративни уметци тамних тонова;
 • Са стубовима, покупити испод боје пода или постоља;
 • са подном облогом;
 • Са намештајем који има текстуру сличну крилу врата;
 • са декоративним елементима, на пример, у дрвеним оквирима;
 • Са прозорима.

Врата црне боје

Најједноставнији и најхармоничнији начин употребе тамних врата у унутрашњости је употреба црних врата. Црна врата, као и бела, лако се комбинују са свим бојама, али изгледају масивно и претешко.

Најбоље рјешење за складно уклапање у унутрашњост црних врата је комбинирање с бијелим и свијетлим тоновима с ненаметљивим тамним нагласцима. За ово савршено пристају млечне и беж нијансе у соби за обраду, сиве тонове. Да бисте додали светлину, можете користити жуте боје, са додатком наранџасте и црвене. Зелене и лаванде, плави тонови чине унутрашњост опуштенијом.

Сви елементи унутрашњости су међусобно повезани уз помоћ лајсни, украсних елемената, декоративних елемената. Такође, црна врата изгледају добро у комбинацији са обојеним текстилом, светлим акцентима у дизајну пода и зидова.

Употреба сивих нијанси

Сиве нијансе тамних врата у унутрашњости стамбених просторија користе се много рјеђе. Таква дизајнерска решења примењују се углавном у стилу Лофта, Схебби-цхиц, хигх-тецх.

Када се користе нијансе сиве боје, важно је постићи исправан однос тонова. Сива боја је изузетно шаролика у нијансама, захваљујући којој су могуће комбинације различитих елемената ентеријера. Најуспешнији су комбинација различитих варијација светло сиве боје, као и употреба белих одливака и лаких подних облога.

Не препоручује се комбиновати сиво са црном - ова комбинација изгледа превише непристојно, за разлику од комбинације сиве боје са љубичастом или плавом. Одлука је успешна са додатком светлих нијанси сиве, гримизне, тиркизне или жуте боје.

Приликом дизајнирања ентеријера у стилу Схеббија требало би користити просветљену палету. За хи-тецх, савршено решење је да користите богату сиву боју, јер сам стил укључује употребу нерђајућег челика и алуминијума - материјала који се савршено комбинују са сивом скалом. За сеоски романтични стил, тамно сива врата се користе са лаганим додиром абразије.Старо вратно крило савршено се комбинује са малим постољем или масивним старим комодама. Једноделни ентеријер омогућава хармонично улажење у врата у општу слику.

варијација боје

Приликом пројектовања простора није потребно фокусирати се на унутрашња врата само тамне боје. Ако се не заобиђе мирноћа унутрашњости, онда је најбоље рјешење да се додају мали, свијетли нагиби који привлаче изглед.

У нашем времену постоји огроман асортиман врата, у вези са којим нема потешкоћа са избором модела боја. Једино значајно ограничење је потреба за придржавањем одређене гамуте, и дубоке и интензивне боје, и пригушене.

Приликом одабира обратите пажњу на следеће варијанте боја:

 • шљива;
 • плава;
 • Емералд;
 • бургундац;
 • љубичаста;
 • Дарк Оливе.

Свака од ових боја испуњава атмосферу бојама и идеална је за собе уређене у сецесијском стилу или фузији, посебно за простране апартмане.

Оптимална комбинација обојених врата долази од текстила и намјештаја. За додатни нагласак и нагласак на намештају користе се бели и тамни уметци, на пример, даске, тапете, подне облоге.

Најбоље рјешење за обојене слике са помрачењем је употреба различитих лица за сваку страну. То вам омогућава да савршено прилагодите дизајн и стил за сваку собу, а да притом задржите свеукупностилистику ходника или ходника.

Тамна боја крила врата може се разриједити лаганим нијансама, додајући јој оригинални цртеж. Најпопуларније решење је да се примени 3Д орнамент, који се такође може комбиновати са текстилним елементима, користећи исти тон и елементе декорације.

Комбинација лаких врата са тамним подом

Комбинација "тамних пода - светла врата" се често користи за креирање ентеријера у црно - белој боји. Ова комбинација наглашава јасноћу линија и изражајност сваког елемента декора.

Комбинација лаких врата и тамног секса савршено се уклапа у класичне и минималистичке стилове, широко кориштене у сеоском стилу. Хармонија комбинације ових тонова омогућава вам да креирате комплетну комплетну композицију.