Својства жалфије, примјена жалфије

Својства жалфије не знају ограничења. Може да реши мноштво здравствених тегоба. Чак иу античком свету, ова биљка се звала "свето", користили су се у Грчкој и Риму, а након што је обим употребе мудраца дистрибуиран широм света. До данас се трава користи не само у народној медицини, већ иу парфемима, козметици и професионалним терапијским препаратима.

Корисне особине жалфије

Треба одмах напоменути да постоји неколико врста жалфије. Најраспрострањенија у нашим земљама је љековита и ливадска кадуља. У народној медицини се користи само прва врста, друга није погодна за такве сврхе.Главна својства биљака укључују:

1. Антиинфламаторни ефекат.

2. Борба против микроба и бактерија.

3. Способност заустављања крварења.

4. Побољшање имуног система.

5. Јачање нервног система.

6. Побољшање физичке и менталне способности за рад.

7. Смањено знојење.

8. Побољшање гастроинтестиналног тракта.

Повећана производња желучаног сока и жучи.

10. Нормализација метаболизма.

11. Нормализација рада јетре и слезине.

12. Ослободити се мучнине и тровања.

13. Максимална корисна за ангину.

14. Помаже при уклањању кожних инфекција и повреда.

15. Постоји велики антисептик.

16. Зауставља старење коже и целог тела.

17. Уништава болести у устима.

18. Састоји се од посебнихфитоестрогени који помажу у борби против женских обољења. На пример, са врхунцем, падовима са хормонима, итд.

19. Промовише превенцију уринарног тракта.

20. Да ли ћете се дуго ослободити сна, депресије и фрустрација.

21. Шири крвне судове, убрзава циркулацију у мозгу.

22. Приказује штетне елементе.

Наношење жалфије од кашља

Пожељно је да се ова биљка користи на свакој манифестацији жохара. Да бисте заборавили на овај проблем можете једноставно попити биљну инфузију са додатком меда.

Употреба мудрости за представнике слабог пола

Ово је већ речено мало раније. Корисност биљке за жене је огромна. То је због високог садржаја фитоестрогена у њему. Биљка помаже да се ослободимо хормонских судара, посебно у периоду врхунца. Такође, трава ће смањити било какве манифестације ПМС и нормализовати менструални циклус. Такође је важно напоменути да мудрац може повећати женски сексуални нагон.

Контраиндикације за употребу жалфије

Не можете да пређете прописану дозу ове биљке, такође се не препоручује да се пије више од три месеца. Након овог периода потребно је направити паузу. Не препоручује се пити инфузију кадуље код болести изазваних високим садржајем естрогена у телу, у раним фазама трудноће и слабом функцијом штитне жлезде. Ако имате озбиљне проблеме са бубрезима, не препоручује се употреба траве. Такође вредиТреба напоменути да својства кадуље могу повећати крвни притисак.