Својства и критике о гипсаним малтерима

Нема модерних поправки без употребе сувог зида. Овај материјал се данас производи од стране различитих произвођача. На територији наше земље најпопуларнији су произвођач Магма и Волма.

Магмина гипсана плоча је савремени грађевински материјал који ни на који начин није инфериоран по својим техничким карактеристикама као што су Кнауф или Волма.

структура лимова

Гипсана плоча марке Магма је врста плоче која се састоји од два слоја кротона, између којих је језгро. Језгро је очврсли слој гипса који садржи специјалне и појачавајуће адитиве.Због ових нечистоћа, листови (ГКЛ) могу имати различите спецификације (стандардне, отпорне на влагу и ватросталне).

Таква структура је типична за све сухозидне плоче, укључујући ГКЛ од Волма, Кнауф и других произвођача.
Захваљујући својој структури, такав сухозид је одличан за унутрашње уређење било које врсте просторија, укључујући стамбене и нестамбене. Спецификације посебних врста лимова омогућавају њихову уградњу чак иу просторијама са сувом или влажном микроклимом. За такве просторије потребно је користити ватроотпорни или отпорни на влагу тип плоче.

својства материјала

Специјална структура плоча обезбеђује материјал са следећим својствима:

 • трајност. Када се поштују правила инсталације, листови ће трајати дуго;
 • јачина. Техничке карактеристике овог материјала одређују његову довољностснага;
 • отпорност на влагу и отпорност на пожар;
 • еколошки. Гипс картон је израђен од еколошки прихватљивих материјала;
 • мала тежина. Гипсана плоча - врло лаган материјал, који вам омогућава да из њега направите другачију сложеност дизајна;
 • једноставна инсталација. Инсталацијом сухозидних плоча фирме Магма, Кнауф, Волма, итд. једна особа се лако може носити;
 • отпорност на деформације у складу са правилима инсталације;
 • звучна и топлотна изолација. Иако се сухозидом ови параметри подвргавају посебним материјалима, одређени ниво топлотне и звучне изолације и даље ће вам бити обезбеђен.

Правилном инсталацијом и накнадним радом, суви зид овог произвођача ће вам дуго служити. О томе свједоче бројни прегледи Магминог материјала.

предности материјала

Гипсова плоча марке Магма је произведена од стране руске компаније, под називом Магма Традинг Хоусе ЛЛЦ. Дати произвођач је члан холдинга "Мордовцемент".
Ова компанија производи широк асортиман производа свих облика, величина и типова, укључујући влажне и ватроотпорне врсте лимова.
У поређењу са другим произвођачима, као што је Волма, суви зид овог бренда има неке предности. У њима се разликује од других произвођача.
Такве предности укључују следеће карактеристике:

 • материјал је савршен за завршне радове;

 • одлична подлога за гипс, бојење, као и механичко прскање различитих материјала за облагање;
 • се добро комбинира са материјалима као што су пластика, дрво и слично;
 • има одлична декоративна својства;
 • након обраде материјал има одличне естетске квалитете;
 • донекле повећане карактеристике. Због тога се врло лако инсталира на углове било које падине и падине. Поред тога, идеалан је за креирање најсложенијих и најзахтевнијих дизајна на стропу или зиду;

Обратите пажњу! Чврстоћа сухозида Магма знатно надмашује производе других произвођача. Под овим параметром Магма даје чак и Кнауф и Волма.

 • показује повећану отпорност на напрезања током деформације, трења и компресије;
 • Технички параметри лимова пружају могућност њиховог коришћења у било ком модерном поправку.

Като, продукти на ЛЛЦ "Магма Традинг Хоусе" имајо добра влажностна својства. Лима која је отпорна на влагу одлично ради када је инсталирана у кухињи или купатилу, као и на балкону. А рок њихове услуге ће бити мало дужи од писама других произвођача. Управо овај бренд најчешће користе Руси за поправке у мокрим микроклиматским објектима.
Суви зид је добро транспортован и складиштен. Све је то због повећане трајности. Могуће га је транспортовати и складиштити у апсолутно свим условима, наравно, поштујући основна правила и препоруке.

Било је могуће постићи такве предности производње својих производа због употребе модерних технологија у производњи, као и квалитетних сировинаи регрутовање само високо квалификованог особља. Због овог приступа листови сухозида имају глатку површину, чак и лица и задовољавају све норме ГОСТ-а. Уградња таквих плоча се одвија без формирања великих спојева због равномерних и глатких ивица, а такође не захтева дугу лопатицу.
Као што видите, Магма производи, по неким карактеристикама, далеко надмашују производе конкурената.
Још једна предност овог произвођача може се приписати врло повољној цијени за његове производе. Наравно, цена таквог квалитета писама остаје разумна. Али, то се управо поклапа са понуђеним квалитетом. Будући да је сува градња Магма руски производ, природно ће бити јефтинија од скупљих страних аналога, јер њена цијена не укључује цертификацију, трошкове пријевоза итд.
Како не бити узнемирен, а такав материјал је један од најквалитетнијих, приступачнијих и поузданијих, који се продаје у просторима наше огромне домовине.

понуђени асортиман

Произвођач Магма Традинг Хоусе доо производи велики асортиман сухозидних плоча. Овде ћете наћи најбоља решења за сопствени поправак. Магма производи су погодни чак и за нестандардне услове.
Асортиман произвођача обухвата следеће врсте лимова:

 • стандардно или нормално (ГКЛ). Широко се користе у свим просторијама где нема опасности од пожара, као и оштре промене у температурама и влажности. Користи се за облагање зидова, плафон и формирање разних структура у стамбеним ине-стамбене просторије;
 • отпорност на влагу (ГКЛВ). Слој отпоран на влагу у свом језгру осим арматуре има посебне антифунгалне и хидрофобне адитиве. За завршне радове било које сложености у купаоници, ВЦ-у или на балкону користи се влажна сува конструкција. Треба приметити да су "мокри" процеси одвојени од ГЦЛОВ

  , што доводи до смањења својстава апсорпције влаге материјала;

 • ватроотпорни (ГЦЛО). Такав сухозид има повећану отпорност на отворени пламен. Због тога се широко користи у просторијама у којима постоји суха микроклима са нормалним нивоом влажности, као и уз присуство посебних захтева за заштиту од пожара;
 • ватроотпорна машина (ГКЛОВ). Слова овог материјала имају истовремено два својства, комбинујући влажне и ватроотпорне типове плоча. Такав материјал се користи у просторијама у којима постоји висок ризик од пожара, али постоји и висока влажност.

Сви производи марке испуњавају светске стандарде, који ће трајати дуги низ година.

параметри продукта

Спецификације сухозида магме садрже многе параметре. Размотрите сваку од њих посебно.
Боја плоча:

 • сива - стандардни тип;
 • зелена - отпорна на влагу;
 • розе - ватроотпорни тип;
 • зелена са црвеном ознаком - ватроотпорни тип.

Предузеће производи гипс-картонске плоче у следећим величинама:

 • стропне плоче -дужина 2500 мм, дебљина 9,5 мм, ширина 1200 мм и тежина - 22,5 кг;
 • зидне /преградне плоче - дужина 2500 мм, дебљина 12,5 мм, ширина 1200 мм и тежина - 28 кг.

Обратите пажњу! Тежина материјала може варирати у зависности од услова складиштења. При вишој влажности постаје теже. Због тога је довођење у кућу на складиште тек након што су извршени сви "мокри" процеси. Након тога, писма морају дати времена да се навикнете на микроклиму просторије и тек тада можете почети да их инсталирате. Ово правило важи за гипсане плоче свих произвођача без изузетка.

Величина листа, на захтев купца, можете наручити.
Такође, плоче могу имати различите типове ивица:

 • ПЦ или равна ивица. Погодан за суву уградњу без спојева;
 • КЦ или проредна ивица. Инсталира се са шпатулном композицијом уз употребу армирајуће траке испод спојева;
 • или заобљени руб. На крају инсталације потребно је направити малтерисање;
 • ПЛОК или полукружно. На предњој страни је софистицирано. Постоје две могуће варијанте полагања спојева: са или без армирајуће траке;
 • ПЛЦ или полукружно на предњој страни. Могуће је пљунути без армирајуће траке.

Као што можете видјети, Магмина суха површина има широк спектар сорти. Углавном су стандардне и не разликују се много од производа других произвођача.

Правила за складиштење и транспорт

Производи марке Магма могу се транспортовати апсолутно било које врстетранспорт. Паковање у предузећу врши се према групама, типу и величинама у посебним паковањима. Затим се ови пакети полажу на палете и пакују у полиетилен који је омотан фолијом.
Ово су основна правила складиштења и транспорта:

 • је немогуће формирати сноп дугачких плоча, висине изнад 3,5 м;
 • Материјал складиштити у сувим и добро проветреним просторијама. Ниво влаге треба да буде подношљив;
 • приликом транспорта у отвореном возилу потребно је осигурати заштиту од влаге;
 • Приликом утовара /истовара, не дозволити да избочине избегавају оштећење лимова;
 • када разлажу слова, дајте им дан да једноставно леже у соби за аклиматизацију.

Ова правила су универзална и погодна за транспорт и складиштење сухозидних плоча различитих произвођача.
Према техничким карактеристикама и понуђеном асортиману, суви зид домаћег бренда Магма ни на који начин није инфериоран од страних аналога. А понекад их чак и превазилази. Дакле, није потребно трчати на стране брендове, јер су наши производи још бољи. Стога су слова од гипсаних плоча марке Магма потврда.
Од производа ове компаније Ваш ће поправак бити квалитетан, лако ће проћи и импресионират ће вас својом љепотом. У овом случају, мандат његове службе ће надмашити све, па и најодважнија очекивања.

Ревиевс:
- Купио сам суви зид Магма. Био је пријатно изненађен својом снагом. Направио је поделу. Све је прошло добро, чак иу коврчама.

- Врло задовољандривалл магма. Савршено резање и полирање, чак и без очекивања.

- Па, да кажем, Магма је одлична замена за стране суве зидове. Много је јефтинији и квалитетнији на висини.