Својим рукама правимо плафон на балкону

Топлинска изолација балкона - важан је процес у обради, који је претходно складиштен на санкама, бициклима и базенима. Данас, све више власника станова учи да користи овај простор у више естетске сврхе. Понекад има стол, удобне фотеље, а на балкону можете попити укусну јутарњу кафу. Чак и тамо можете направити мини-игру, радионицу за занатлију или чак малу канцеларију. Али за ове сврхе, балкон мора бити опремљен, укључујући и да се мора загрејати.

Употреба пене: изолација стропа на балкону

Један од најпопуларнијих и најприступачнијих материјала за изолацију стропа - пјена. Овај изолациони материјал се састоји од пластике испуњене гасом. Имајте на уму да ако планирате да ставите пену на декоративне панеле, онда можете узети материјал са густоћом од 15 кг по квадратном метру, ако прође испод слоја китова, онда је потребна пена са густином од 25 кг /м2.

Балкон се може изоловати листовима пене

Које су предности пене:

 • Добра изолација и звучна изолација;
 • Једноставност распореда;
 • Материјал је јефтин;
 • Универзално - може се монтирати на бетон, а директно испод крова, може се загријати до њих као главно средство, па средњи, у комбинацији са другим материјалима;
 • Еколошки сигуран материјал.

Наравно, он има и недостатке. Пре свега, то је крхкост материјала. Поред тога, он је нестабилан за паљбу. Под утицајем техничких течности пропада. Срећом, постоји пјенадобре модерне алтернативе.

Фолијски полиетилен: како изоловати плафон сопственим рукама

Постоји вишенамјенски гријач у којем се спаја слој металне фолије и пјенасти полиетилен. Обично се такав материјал монтира на бетонски бетонски плафон, тешко ће се под кров ставити густа фолија. Овај материјал се користи као средњи слој - изолација и отпорност на влагу.

Полиетилен за балконе - отпоран на влагу

Овај материјал има многе предности: ако га комбинујете са другим грејачима, можете смањити токсичне емисије, као и ојачати хидроизолацију. Одржава топлину и блокира проток хладноће. Савршено држи и пару и воду, не допуштајући главном гријачу да се упије и, сходно томе, уништи. Један од недостатака је што је фолија изложена разним хемикалијама као што су лакови и боје.

Минерална вуна: како изоловати плафон на балкону

Очигледно, ово је најјефтинија опција за загријавање плафона балкона и лођа. У исто време није потребно купити увезену робу, домаћи произвођачи производе веома конкурентан материјал, што ће вас коштати мање. Али бренд је бренд ако не желите да покушате супституцију увоза, односно брендове чија су гласна имена одговорна за квалитет.

Професионалне минералне вуне као грејачи:

 • одлична звучна изолација и топлотна изолација;
 • Безболно толерише температурне флуктуације;
 • То је јефтино;
 • Нема потребе за усклађивањем стропа ранијестацкинг

Минерална вуна је јефтина, али ју је лако ставити

Али овдје није било без недостатака. Морамо рећи да пролази водену пару, па је потребно направити посебан слој хидроизолације. Због веће тежине гријача, потребна су вам дрвена постоља или једноставни метални оквир. Па, вреди рећи о хемијској опасности од минералне вуне, за време поправке треба да користите респиратор и маску.

Како је изолација стропа лође Пинолек

Финоплек се назива топлотно-изолациони материјал, који је, може се рећи, замијенити стару добру пјену. Има високе водоотпорне квалитете, добру густину (за разлику од, на примјер, пјенастог полистирена). Ово се некада називало само брендом који производи екструдирану полистиренску пену, а данас се ова друга зове назив ове марке.

Какве су користи од куге:

 • Има малу водоотпорност, не упија влагу, не губи својства чак иу влажном окружењу;
 • Материјал има малу тежину, али у исто вријеме има високу чврстоћу, чак и са танком плочом, за вас ће бити лако радити;
 • Он се не распада, нити "мишеви испод крова" не вриште;
 • Материјал се не распада;
 • је безбедан за животну средину, стога није токсичан;
 • Проглашени вијек трајања је 50 година, али тај минимум траје дуже;
 • Материјал има ниску топлотну проводљивост;
 • Да ли се пробија чак и под угријаном површином.

Постоје материјали који могу уништитиФолија-кутија је ацетон и други растварачи, уљана боја, бензин. Само немојте мијешати материјале на једном мјесту поправка.

Фолија за изолацију балкона - материјал је веома издржљив и поуздан

Постоје материјални и недостаци. Хватање овог материјала не подупире, већ се размазује, и стога - топи се, наглашавајући токсични дим. Од дугог излагања сунцу, материјал се уништава. А изолација буке нема највеће стопе.

Сматра се да је комбинована топлотна изолација ложе Пенолек и пенопхоле ефикаснија. Потоњи се поставља изнад пјенастог стана изван стране фолије. А ако постоје спојеви, потребно их је залијепити ојачаном траком.

Топлотна изолација са пјенастим стиропором на балкону

Данас можете гледати видео туторијале о изолацији балкона. Укључујући можете га користити и на горњем кату. Пена од полистирена је напредна пена, ако само кажете. Само он је јачи, јачи од свог претходника.

Пена од полистирена је напредна пена која вам омогућава да загрејете балкон или лођу.

Тежак је, јак, добар топлотни изолатор. У стању је да апсорбује велику количину воде без страха од уништења материјала. Лако се поставља, погодан је за слагање, испод панела и под оплатом. Нема већих недостатака, осим што се они могу сматрати релативно високом цијеном.

Изолација стропа на балкону (видео)

Изолација стропа на балкону - процес је обавезан ако имате планове за балконе. АндИзолирајући под и зидове, балкон се може комбинирати са собом или направити функционалну, изолирану собу. Гоод репаир!