Својим рукама правимо декоративни камин са сухозидом

Идеје унутрашњости куће су богате у смислу избора различитих варијација. Али један од најатрактивнијих изгледа је декоративни камин из сухозида. Ово је лако за пратити и занимљиво дизајнерско решење, које ће бити приметан додатак соби.

Украсите ентеријер и нагласите његов стил је врло једноставан. Једна од могућих опција је да направите декоративни камин са Вашим рукама.

За почетак, потребно је направити избор главног грађевинског материјала. Гипсана плоча има непорециве предности које вам омогућују да лако имплементирате сличне идеје интеријера властитим рукама:

  • с којим је врло лако радити;
  • захтева минимум алата (односи се на специјализоване).

Одређено искуство са ГЦЛ-ом, наравно, ће бити потребно. Али чак и почетник у овом случају, у складу са основним правилима, лако ће овладати овим занатом након неколико сати рада.

Према плану, наш декоративни камин ће се налазити у дневном боравку петокатнице. Материјал зидова је бетониран. На основу тога, биће нам потребни следећи алати за наш рад:

  1. Маказе на металу.
  2. Рулет.
  3. Нож за папир.
  4. Израда оловке (може бити уобичајена).
  5. Одвијач.
  6. бушилица за чекић.
  7. Вијци сухозидом - метални 3,5 * 19, 50 ком.
  8. Чавли за бетон 6 * 40, 10 ком.

Следователно, определана списъка на потребните материали и средства. Погледајмо сада пример на којим се фазама формираРучно рађено украсно огњиште настало је властитим рукама.

Први корак је, наравно, планирање. У овој фази потребно је одредити укупну димензију будућег дизајна. Препоручљиво је пренијети ову информацију на папир и идеално направити цртеж украсног камина. Ипак, морате јасно разумјети које идеје интеријера треба имплементирати. Слично томе, цртеж скице са назнаком димензија ће помоћи да се прецизније одреди количина материјала која ће смањити вишак након рада.

Други коракТрећи корак је уређење оквира испод декоративног камина сухозида. Скелет конструкције је састављен од металног П профила. Изрежите профил у величини помоћу металних маказа. За повезивање елемената оквира између њих треба завртње на метал, у обичним људима називају "бугови". Онда је оквир изашао до зида чекићем и клином за нокте. Овај рад прати ниво зграде. У задњем делу камина можете поставити огледало (у овом примеру је направљено). Да се ​​огледало не би ометало оквир камина и чврсто приањало уз зид, на мјестима гдје је затезао судар ребара, они су били подрезани и савијени. Дакле, база за камин је монтирана и причвршћена за зид. - Облагање оквира сухозидом. Да бисмо то урадили, меримо висину и ширину сваке стране камина и преносимо те димензије на плочу сухозида. Резани суви зид би требао бити нож за папир, довољно је држати оштрицу на линији, а затим је окренути.Лист и притисните на задњој страни реза - лист ће се лако сломити. Након тога је довољно да се оштрица поново држи на картонској основи. Када су сви елементи урезани и постављени на будућа места, можете их затегнути вијцима, сухозидом -метал. Четврти корак је горња полица. У међувремену бих желио остати на овој теми. Могуће је, наравно, и врх декоративног камина да се исуше гипсане плоче, али у овом случају постоје његове нијансе. Како да не крадем, али ова ниша је пуковнија. И то ће се користити, односно, као пуковнија. Затим, након производње са ГКЛ-ом, мора се увек пажљиво третирати као декоративни премаз и његова трајност. Биће потпуно другачије ако наши декоративни камини сухозида као горња полица користе штит за намештај. У овом случају, оперативне особине ће бити веће и лакше ће се бринути о томе. Штит за намештај као и суви зид фиксирају се на профил помоћу вијака.

Пети корак је подстава. У овој фази се ради на декоративној обради конструкције. На пример, подијум камина у овом примеру је постављен са стакленим мозаиком који пружа веома естетски изглед камину. Сви остали дијелови обојени су бојом на бази воде на бази бијеле боје. На спољашњим и унутрашњим угловима држите украсне ивице. Испод можете погледати коначну фотографију украсног камина из сухозида.