Свечана светлост: идеје за сеоску кућу

Свјетиљке, обојене жаруље и свијетле инсталације уочи благдана чине да се свако од нас врати у дјетињство и вјерује у мало чудо. Светла и лепо позиционирани светлосни акценти могу створити фантастично место из уобичајеног простора са невероватном атмосфером за прославу Нове године или породичне прославе. Свечана расвета није само светли венац, већ истинска наука за коју се морате придржавати читавог низа правила. Разумјет ћемо све суптилности организације расвјете и открити што је тајна правилног освјетљења.

Карактеристике

Свечана светлост постала је део уметности и данас је нераскидиво повезана не само са Новом годином, већ и са свадбама, породичним прославама или годишњицама. Осветљење је у стању да претвори сваку сеоску кућу. Поред тога, декоративно осветљење помаже да се нагласи индивидуалност радње и створи јединствени ноћни режим.

Декоративно осветљење обухвата покривање различитих зона:

 • кућа и кров;
 • степенице;
 • песме;
 • отворена сјеница или тераса;
 • стављање акцента на територију локације.
И да би се створило право расположење, морате се придржавати правила.

Најважније ствари које треба имати на уму:

 1. Релевантност осветљења за тему прославе. Ноћ вештица није погодна за новогодишње осветљење, а за свадбене свечаности неприхватљива је употреба гломазних и светлихрасветни елементи.
 2. За уличну и кућну расвету одабрани су различити уређаји.
 3. У отвореном делу, осветљени елементи треба да се измјењују с неосвијетљеним.
 4. За сваку појединачну ставку, изабрана је ваша лампа. Главна ствар је да се сви уређаји међусобно надопуњују.
 5. Мале светиљке ће вам помоћи да уочите нагласак и да укупну композицију учините романтичнијом.
 6. Ноћна светла не би требало да нарушавају хармонију подручја током дневних сати.
Избор расветних уређаја за различите субјекте

За свадбу је боље користити мекане и не баш велике расвете. Да бисте створили романтично породично окружење, прилично неважне гирланде по ободу локалитета и хелијумске куглице са сијалицама. Одлично се уклапа у састав батеријских лампи у облику срца. Такви украсни елементи се могу налазити на тријему или на дрвећу. Хелијум балони, осветљени са светлећим диодама, такође су погодни за прославу рођендана.


Игра светла на позадини белих завеса чини чак и најнезахвалније подручје. За новогодишње празнике можете поставити на сајт тематске светлеће фигуре. Деда Мраз, Снежна девојка, сњеговић, куће и јелени са сањки главни су атрибути зимског одмора. Волуметријске илуминације празника су скупе, али ће одушевити више од годину дана својих мајстора.Ако сајт има главни новогодишњи симбол -велика пахуљаста јела, њен украс би требао бити централни елемент празника. Гирланде и играчке морају задржати очи. И свечана треперава светла на гранама дрвећа, нежно замотана светлом снегом, изгледају невероватно лепо. Али, што је најважније, оно што треба тражити при одабиру прекрасних вијенаца је њихова сигурност.Ландсцапинг, баштенске светиљке за башту и пригушене светиљке на лицу места омогућавају стварање спектакуларних и лепих светлосних композиција на земљишту и осветљавање стаза. Не постављајте инструменте на сваком кораку. Не само да треба да олакшају кретање по локацији, већ и да истакну најбоље елементе пејзажног дизајна.


У овом случају, ако говоримо о уличним свјетиљкама, онда би свјетло требало усмјерити одозго према доље како би заштитили госте за вријеме путовања у мраку. Таква комбинација уређаја омогућиће вам да се дивите не само лепоти парцеле, већ и бесконачности звезданог неба.

Које уређаје користити на улици?

Модели кућног осветљења могу се користити на отвореном. Гарланде и накит не треба да се плаше мраза, утицаја влаге и јаких ветрова. Сваки продор воде може довести до опасности од пожара. Улични уређаји треба да имају висок степен заштите од влаге ИП54.

Фасадне инсталације треба да буду од обојеног стакла, пластике или керамике. А за осветљење користите највише три нијансе. Уређаји за осветљење требају бити постављени на висини. СпреадГирланде на зидовима и на ивици крова украшавају предњи улаз.


Обавезно размотрите расвету за цветне гредице и мале декоративне структуре, као што су фонтана или вештачки резервоар.

Освијетљена вода је невјеројатно лијеп спектакл, па ако имате поток, фонтану или умјетно језеро у вашем крају, обавезно инсталирајте мале свјетиљке. Објекти помоћи ће помоћи да се истакну уређаји за осветљење. Главна ствар, да их поставите не би требало да буде испод главног објекта, већ на малој удаљености од њега.


Унутрашња расвета

У кући на прозору најбоље изгледа једна-лице вијенац. Скривена светла на светлосној завеси, испод столњака или стаклене тежине на столу изгледају веома оригинално. Направите одмор расположење у соби ће помоћи не само свијетле вијенац, али и правилно уређен расвјетних уређаја.Додатне лампе у облику свијеће савршено ће украсити камин. А за зидове или полице можете користити ЛЕД траку.

Свијеће у стакленим свијећњацима изгледат ће оригинално на степеницама куће. Наравно, могу се користити само у сигурним условима, а ако у кући нема мале деце или кућних љубимаца. За павиљон или отворену терасу одаберите меко, распршујуће светло топле позадине. Тако можете створити угодну атмосферу, која се налази у неформалном разговору са породицом и пријатељима.

Избор расветеуређаји

\ т

За освјетљавање степеница, рукохвата, дрвећа и фасаде зграде потребно је користити производе са високим степеном заштите. Основни модели које можете користити:

 • Дуралигхт - херметички дуги ПВЦ кабел са ЛЕД диодама и сијалицама са жарном нити.


 • ЛЕД и ЛЕД траке су нашироко коришћене у затвореном простору. За улицу се такође користе, али већ одвојени модели са високим степеном заштите од влаге. РГБ ЛЕД траке пружају више кодираних решења. Неколико варијанти осветљења - једнобојно или у боји, покретање блица или динамички режим, решетка, завеса или линија. ЛЕД позадинско осветљење је издржљивије и светлије.


 • Флексибилне неонске лампе су флексибилни ПВЦ кабел за који постоји само 4В. Монтира се на зидове са заптивним материјалом или суперлепљењем.


 • Електричне свијеће - врло сличне обичним, али се не топи, нису у могућности да запале или стварају опасност од пожара. Хоће "спалити" топлим топлим светлом.


Свака опција може претворити обичну кућу у бајку. Сви ови уређаји могу се користити за означавање једног елемента, на примјер, за прозорске отворе или за представљање као цијеле мреже или завјесе.

занимљиве идеје

Приликом прављења свечане расвете, запамтите колико је важно комбиновати уређаје за осветљење.

Свечана кућна расвјетамора да створи невероватан шоу, уздизање, и да се сви који прођу поред човека зауставе да се диве.


Прекрасно осветљење може да се направи без помоћи електричних светала. Свеће у заштитним коферима и свећњаци ће подмладити топлоту сеоске куће.

Новогодишња бајка у таквој топлој и елегантној кући сигурно ће бити чудо и куцати на врата среће и среће.


Фотографисање новогодишње регистрације уређаја за осветљење види у следећем видеу