Све о ЛЕД осветљењу за кухињске елементе

Класична верзија модерне кухиње је кухињски сет с висећим ормарићима, умиваоником и плинском пећи, који се свакодневно користи за кухање. У овом случају, квалитет осветљења радне површине игра велику улогу. Како осветлити радну површину и судопер, тако да је кухање угодно, лампа је функционална, а окружење угодно? Најбоља ствар у вези са овим задатком је да се носите са ЛЕД осветљењем за кухињске ормаре.

И зашто вам је потребно ...

Већи део посла око кувања се мора обавити, стојећи за столом и умиваоником. Његово тело несвесно омета светлост која долази из плафонског светла. Као резултат, осветљење радне површине се смањује за више од 2 пута. Али овдје је потребно ситно сјецкати лук, чистити рибу и обављати послове који захтијевају повећану визуалну пажњу ...

Да би кухиња учинила ужитак, а припремљена јела била укусна, кухињски сет би требао бити опремљен додатном лампом. Најбоље је то радити у облику ЛЕД позадинског освјетљења испод ормарића. Таква иновација ће трајно промијенити мишљење скептика који га сматрају губитком новца. За разлику од расвете унутар ормарића у кухињи или изнад ње, лампе постављене директно изнад стола доносе много више користи.

Зашто ЛЕД диоде?

Многе халогене и флуоресцентне лампе које се обично користе за ширење светла са свих страна, греју и троше много струје. Линеарна и надземнаЛЕД светла имају усмерени сјај, концентришући максимум светла на радну површину. Изузетак су ЛЕД сијалице са постољем Е14 и Е27. Ако се одлучи да се користи, боље је купити декоративне моделе са краћом базом и лампом са рефлектором.

Осветљење у кухињи испод ормарића налази се на надморској висини од око 1,5 метара. Њено директно зрачење улази у видно поље особе која седи на столици и може га ослепити. Употреба ЛЕД извора светлости елиминише слепило, због чињенице да се светлосни флукс из светлећих диода ЛЕД траке распршује под углом од 90-120 ° и не пада у видно поље особе, а светлост ЛЕД лампи и панела пролази кроз мат посипач.

ЛЕД расвјетна тијела за ормаре имају неколико предности, захваљујући којима су:

 • економски, трајни и не захтијевају одржавање;
 • складно се уклапа у сваки ентеријер;
 • не сија у оку;
 • створи неопходно осветљење и, према томе, убрза процес припреме и очувања вида.

Поред тога, ЛЕД диоде имају низ предности, које су више пута споменуте у претходним чланцима.

ЛЕД осветљење под кабинетима

Постоји неколико начина да се уреди ЛЕД осветљење испод ормарића са шаркама. Штовише, сваки од њих - то није само извор свјетла, већ и врста украшавања унутрашњег простора собе.

Тачна локација расвјетних тијела ће спријечити засјењење и одсјај.

ЛЕД трака

\ т

ЛЕД трака у боји постала је заједнички елемент декор у дневним собама и спаваћим собама, украшавајући плакаре, кревете и полице. Да би осветлили кухињу испод ормара, најбоља опција ће бити бела светлост са температуром боје од 4 хиљадеК, сакупљена на ЛЕД диодама СМД 5730 или СМД 3014 двоструке густине иу силиконској љусци. Ставите ЛЕД траку на дно висеће ролетне на површину која је претходно одерана или на алуминијумску траку да бисте спречили прегревање кристала.

Осветљени ормари у кухињи, састављени на бази ЛЕД траке, имају неколико предности:

 • висок излаз светла;
 • Заштита од влаге (ИП67);
 • равномерна расподела светлости;
 • лакоћа монтаже;
 • ниски трошкови.

Истиче се и комбинована опција - ЛЕД лампа са ЛЕД траком. У овом случају, сегмент са ЛЕД диодама (ИП20) је залепљен на алуминијумски профил, затворен дифузором и уметнут у резе, који су унапред причвршћени за течне нокте са дна висећег ормара. У овој верзији, ЛЕД се прегреју, а сама лампа постаје оригинална допуна унутрашњости.

Недостатак ЛЕД траке је потреба за инсталацијом напајања. Може се поставити у ормар или директно близу ЛЕД траке.

ЛЕД осветљење на отвореном

Класична варијанта надземног светла је место. У овом случају, готова лампа садва, три нијансе и причвршћивање вијака. Да бисте омогућили ширење светлосног тока само унутар радне зоне, треба да изаберете места са рефлектором. Могу се причврстити и на дно ормара за привјеску и на зид испод њега. Спот светла имају три важне предности:

 1. Различите величине и гамута боја, што вам омогућава да покупите места за било који кухињски сет.
 2. Подешавање правца светла и осветљења тачака, што вам омогућава да максимално осветлите тражену површину радне површине.
 3. Универзално постоље (Е14, ГУ5.3), које омогућава употребу ЛЕД и халогених лампи.

Недостатак рефлектора је да заузимају одређено место у радном простору, спречавајући их да постављају високе судове на сто. Ова негативност је лишена ултра танких ЛЕД панела, што је један од најновијих изума инжењера. Њихова дебљина не прелази 10 мм, кућиште је израђено од алуминијума, а свјетлосни ток досеже више од 2000 лм. ЛЕД осветљење за кухињу испод кабинета у облику танког панела равномерно осветљава површину стола и постаће модни додатак у ентеријеру.

Поред тога, постоји велики број надземних ЛЕД лампи најразличитијих облика. Методе њихове инсталације властитим рукама ће се разматрати у наставку.

Уграђене расвете

Практична примена овог метода осветљавања је најкомпликованија, јер укључује бушење рупа великог пречника на дну кабинета за уградњу рефлектора. Осветљење у кухињи испод ормарића са уграђеним прикључцимаБио је популаран прије појаве бијелих ЛЕД диода велике снаге. Власницима такве расвјете може се препоручити да замијене постојећа свјетла на ЛЕД спот спотовима, дубине не веће од 20 мм. Ово ће ослободити дио унутрашњег простора висећих ормара.

Три велике опције за распоређивање позадинског осветљења испод ормарића у кухињи

У овом случају, теретна лампа се састоји од водилице и ЛЕД сијалица округлог облика. Могу се померати дуж равнала, повећавајући осветљење у десном делу табеле. Електричне жице су скривене унутар кућишта расвјетних тијела.ЛЕД светла на отвореном са контролом додира - удобна је и модерна. Један додир прста може да укључи или искључи једну или више лампи. Њихов првобитни изглед ће бити бојање било које кухиње.Позадинско осветљење неколико ЛЕД трака заузима минимум слободног простора и захтева се за ниско-висеће ормаре. Лако га је ухватити властитим рукама, али захтијева полагање жица унутар ормарића.Прикупљањем расвете у кухињи испод ормарића властитим рукама, треба обратити пажњу на укључивање и искључивање. Прво, требало би да буде згодно, а друго, сигурно је. У закрпама, по правилу, обезбеђен је минијатурни прекидач. Међутим, управљање уграђеним прикључцима и ЛЕД траком мораће да размишља независно. Може да буде као стандардни зидни прекидач, обезбеђен током фазе поправке, и микрочип, уграђен на дну кабинета. Веома важнотренутак је изолација свих делова који носе струју.