Стварање надстрешница изнад тријема: инсталација и фотографија надстрешница

Улаз у приватну кућу краси зграду која се састоји од тријема и надстрешнице смјештене на њој. Ова ставка је потребна за већину модерних домаћинстава. Кровови могу бити веома различити. Да бисте видели сву разноликост дизајна, облика и дизајна надстрешница, само идите на интернет и погледајте фотографије ових елемената. Они дјелују као украс фасаде куће. Али само ова сврха није ограничена.

садржај

 • Структурне карактеристике кровова сунцобрана и надстрешница
 • Подршка за ужад
 • Најлон за монтажу носача
 • Тип крова
 • Правила кровова
 • кров
 • Како направити надстрешницу изнад тријема: инструкција корак по корак

Они такође имају одређене практичне функције. Међу њима један од главних је заштита анекса од еколошких фактора:

 • снег;
 • киша.

Поред тога, изградња тријема са надстрешницом пружа највећу удобност на улазу у кућу.

Структурне карактеристике кровова сунцобрана и надстрешница

Надстрешница кућне надстрешнице може бити најразличитијих величина. Неке од ових зграда имају релативно мале димензије. Други се разликују по величини и затварају цијелу зграду дуж периметра. Које величине изабрати приликом подизања прстена, сваки власник куће одлучује сам у зависности од својих потреба. Међутимпостоји одређени скуп правилакоји се морају узети у обзир када се планира радити на изградњи надстрешнице изнад јарма властитим рукама. Они ће осигурати усклађеност:

 • креирање исправног визираза тријем куће који испуњава све стандарде;
 • поуздана заштита улаза у кућу од прљавштине и падавина;
 • безбедност када се користи овај дизајн.

Треба напоменути да у данашње вријеме, визири над тријемом, направљени од поликарбоната, имају структуре са највећом потражњом. Они су изабрани од стране многих власника приватних домаћинстава. Као материјал за конструкцију оквира ових конструкција користи се метални профил. честоза покривање надстрешнице и метала , који се монтира на летву уз помоћ дрвених рогова. Прва врста је погодна за куће од цигле и камена, као и за објекте изграђене од бетона. Могу се уредити за сеоске куће или зграде јавних установа:

 • болнице;
 • школе;
 • тржни центри.

Такође, могу се користити и за конструкције чија фасада је окренута декоративним материјалима испод дрвета.

Посебно ћемо означити тријем са кованим кровом. Овај елемент конструкције, украшен различитим материјалима за кровове, различит је у употреби. Може се уредити и за приватну кућу и за пословну зграду. Да би изгледао модерно и савршено у складу са главним архитектонским стилом зграде, морате се придржавати правила:

 • исправно приступити задатку стварања дизајна овог елемента;
 • правилно комбиновање материјала у процесу изградње.

Слика надвоја изнад улаза у кућу
)

Подршка колотура

Надстрешница може бити заснована на тријему на различите начине. Све зависи од варијанте његове инсталације до анекса. тако,он може да држи вертикалне цевиили да виси на посебним носачима, који су причвршћени на зид куће. Како ће се тачке ослонца налазити, у многим аспектима зависи од:

 • Ја сам у зиду;
 • величина визира;
 • материјали који се користе у производњи.

Треба истаћи да се разни материјали користе за израду торњева с кровићима. Најлакши су дизајни од дрвета. Међутим, коришћењем овог природног материјала за израду стубова неопходно јеизвршити обавезну обраду дрвених стубовапосебним препаратима који ће обезбедити заштиту од микроорганизама, процеса труљења, влаге и ватре.

Носач монтаже на најлон

Метални стубови и носачи од профилисаних цеви могу се користити као носачи. Ови дизајни су један од најпопуларнијих. Њихов облик може бити једноставан и кривоцртан. Због тога се могу користити за било који екстерни дизајн. Прије стварања визира преко тријема, фотографије могу јасно показати како све изгледа.

Ковани производи се могу користити и за торњеве визира. онису најелегантнији причврсни елементиовог дијела конструкције тријема. Током операције добијају јединствену боју. Њихова инсталација је прилика да се нагласиоригиналност архитектонски стил зграде.

Рооф

изнад трема кровове могу бити различитих облика. Најчешћи сорте:

 • леан;
 • Габле;
 • заобљен;
 • хип.

Правила за постављање крова

У већини случајева, као материјал за производњу висор оквир користећи исти материјал и потпорних ткива. Иако се може комбиновати са грађевинских радова метал и дрво, бетонски стубови су допуњени оквир направљен од метала.

Ако је одлука да се ослони на трему тип крова, у овом случају је типа оквир изградњу великог. Она добија свој унутрашњи бочни зид куће и на фасади. Ово обезбеђује ефикасну дренажу кишнице. Када је кров уређен двускатнохо врсте зрака је усмерена даље од трема. На исти начин нагиб тип кров арх. Фотографија куполе над трему само потврђују одсуство одређених структурних разлика.

У неким случајевима, када је настао граде полуароцхние визири. У овом случају, зид крова има раван облик. За своје локације је изнад предња ивица на спољном веранде ваљане да покваси. мостје практично четвороводним кровоми са њима одбаци пресека. Они штите кров од кише на свим странама.

кров

Кад смо већ код кровова визир, напомињемо да је одлукаможе бити другачије. Ако је кров веранде једнокраки, онда се као материјал може користити:

 • профилни лист;
 • шкриљац;
 • металне плочице.

Оригинална верзија крова је грана, лишће и трска.

Ако је конструкција комплексног облика, онда је у овом случајукорисно користити поликарбонатили радити са употребом меких плочица. Главна предност таквог крова је мала тежина, поузданост и трајност.

Поликарбонат и плочице - популарни потрошачки материјали. На тржишту се нуде у широком спектру боја, тако даморате покупити материјал , који ће бити у складу са главним стилом зграде. Да би се избегле грешке при избору надстрешнице изнад прозора, фотографије ове зграде ће помоћи да се донесе исправна одлука.

Како направити надстрешницу изнад тријема: инструкција корак по корак

Сам процес изградње надстрешнице преко трзаја је једноставан, али нису потребни само прорачуни. Технологија при извођењу радова на уређењу визира треба строго да се придржава. Такође, није сувишно имати вјештине кориштења алата који ће се користити тијеком рада. Постоји још једна ствар коју треба да знате: ако планирате да направите метални визир, морат ћете купити готов оквир или га направити властитим рукама. У другом случају, требате имати заваривач на дохват руке. дрвени оквирсе може направити својим рукама , користећи једноставне алате који се налазе у арсеналу сваког чаробњака током рада.

Дрвени екстеријерузети као основу за израду визира, који се налази изнад улазних врата са кровом са једним нагибом.

Прва ствар коју треба урадити је да се премјесте димензије из подручја у цртеж. Морају се пажљиво мјерити. На периметру морате да забележите клинове. Горњи слој земље треба уклонити. Ако се причвршћивање надстрешнице креира величином од 2к1 м, висине 2,2 м, тада ће се узети два стуба палубе дужине 2,5 м и друга два у дужини од 2,7 м. Дијелови који ће бити у тлу, потребно је да се мрља и да их се трља.

Затим ископајте јаму дубине 70 цм, а на дну пијеска исипајте слој од 200 мм. Шљунак се шири преко њега. После газећег слоја идемо на припрему бетона. Дно бунара треба попунити малом количином раствора, након чега се поставља стуб. ондамора бити поравнат на ниво , тако да остаје само вертикално. Затим се додаје остатак да би се бунар испунио раствором. Тада је потребно чекати седам дана док бетон не добије потребну снагу. Када је одређено време прошло, подупираче треба да се пуне до потребног нивоа.

Затим наставите да креирате траке за везивање. У процесу стварања геометрије логове треба стално пратити. Сидра се користе за причвршћивање стубова и фасада. Захваљујући њима обезбеђена је веза две конструкције.

Затим наставите са стварањем лаг-молова, који ће бити сложени сплави. Последњи имамо у кораку од 200-300 мм. Као материјалкористимо бар 50к50 мм. Након тога се окрећемо стварању плиме и осеке. Паралелно са фасадом зграде, фиксирајте олук. онамора бити постављена под благим одступањемод доње ивице крова. Ланац је причвршћен на жлијеб угља. Под њим ће вода тећи у земљу. По завршетку радова можете наставити са обрадом надстрешнице. Како ће, све зависи од маште власника и његових финансијских могућности.

Кућна веранда је одлично решење за украшавање вашег дома. Међутим, са својом конструкцијом треба размишљати не само о зидовима, него и обратити пажњу на дизајн надстрешнице изнад прозора. Фотографије овог објекта неће бити сувишне за упознавање, јер могу бити најразличитијег облика и израђене од различитих материјала. Покажите машту и моћи ћете да направите зграду која ће пружити удобност на улазу у кућу и учинити ваш дом још оригиналнијим.