Стварање гаражних врата са механизмом за подизање својим рукама

Технологије не стоје мирно, што директно утиче на многе дизајне. Ова изјава је истинита у погледу гаражних врата. Некада је најчешћа варијанта била капија капије, али је постепено умјесто њих почела употреба трзаја, који је након неког времена промијенио дизање. Говорећи о најновијој верзији гаражних врата, треба нагласити њихову високу поузданост, због које постају неприступачна баријера за крекере.

садржај

 • Врсте капија за подизање
 • Како направити подизање и окретање врата властитим рукама?
  • конструкција оквира
 • Уградња секцијских капија
  • Процес монтаже сегмената
 • Мања побољшања и савети

Важна карактеристика капија за подизање је да им није потребан додатни простор приликом коришћења гараже. То омогућава носиоцу да има више слободе за маневрирање када треба да уђе у гаражу. Упркос чињеници да подизна гаражна врата нуде многим компанијама, сваки власник аутомобила је у могућности да самостално направи овај дизајн. Довољно је само припремити неопходан алат, водити бригу о помагачима и упознати се са технологијом рада.

Врсте капија за подизање

Сва постојећа гаражна врата типа лифта могу се поделити у два типа:

 • ротациони;
 • секција.

Инсталација подизних и окретних вратасе чини најразумнијим рјешењему ситуацији када:

 • ниво постављања гаражерупа је прениска или уопште не постоји;
 • власник је суочен са задатком да повећа поузданост структуре капије;
 • , власник је имао жељу да опреми своју гаражу модернијим дизајном за врата.

Мудро је размислити о инсталирању секцијских врата када има довољно простора у гаражи да се структура помакне из вертикалног положаја водоравно. Што се тиче технологије монтаже, они су слични ротирајућем: јер је локација њиховог постављања унутрашњи део рупе. Основа конструкције панела капијечини неколико секција , које задржавају покретљивост у односу једна на другу. Приликом кориштења овог дизајна отвара се приступ гаражи због помицања секција према горе на водилицама постављеним на површину зидова и стропа гараже.

Како направити подизање и окретање врата властитим рукама?

Прва фаза рада је израда цртежа. овасличица има стандардну изведбу , тако да је лако пронаћи је онлине.

На основу цртежа, можете почети са мерењем да бисте добили потребне податке за креирање сопствене скице. Да би то урадили, потребна нам је оловка и равнало. Током мерења потребно је одредити следеће параметре:

 • висина рупе;
 • ширина рупе;
 • висину стубова (што значи растојање које почиње на врху рупе и завршава се на нивоу приањања плафона на зид);
 • растојање на којем се рупа налази на удаљености од бочног зида;
 • дубина гараже.

Када се цртеж креира, можете прескочити да бисте креирали оквир. Као основа за то може послужити као оквир од старих врата. Исто можете учинити и другачије - сами направити оквир, користећи дрвене греде као материјал.

конструкција оквира

Стандардна верзија подразумева присуство следећих компоненти:

 • хоризонталне водилице;
 • водилице шина;
 • кутија кутије је хоризонтална;
 • сталак кутије је вертикалан;
 • оквир рамова врата;
 • конзола за фиксирање опруге;
 • угао шарке;
 • опруга;
 • полуга механизма за подизање;
 • полуга полуге.

Да бисте направили дрвену кутију, треба да водите рачуна о следећим материјалима:

 • греду дужине 2,3 метра и попречним пресеком од 120 к 80 мм - 2 ком;
 • греду дужине 2,75 метара и сличном секцијом, која је у првој - 1 ком.

За спајање шипкикористити металне угловекоји се могу замијенити плочама.

Као основу за оквир платна може се користити угао 35 к 35 мм. Унутрашњост овог оквира је обложена плочом, а изнутра - челичним лимом. Приликом одређивања величине оквиратреба водити димензије , које имају рупу у гаражи. Најчешће је платно следећих димензија - 2,5к 2,1 метра.

За креирање опружног носача, користите канал №8. Овај елемент треба да има дужину од 70 мм.

Дозвољено је користити неколико за производњу шине за вођењеуглови 40 к 40 мм. Веома је важно да трачнице дуж дужине тачно одговарају ширини панела капије. Један крај треба да има плочу са којом ће се шине монтирати на хоризонтални носач. Полазећи од другог краја од 12 цм, почните причвршћивати помоћу заваривача комад канала, чија дужина треба бити 100 мм. Монтажа шина на стропну греду врши се кроз горњу полицу канала, за причвршћивање које користи прикључак на вијак.

Зглобни чвор направљен је од угла. Да бисте то урадили, потребно је направити рупу пречника 9 мм. Затим се фиксира на оквир, након чега се помоћу заваривања монтира плоча која има сличну рупу. Коришћена плоча треба да буде направљена са следећим димензијама - 50 к 40 к 5 мм.

Ово је основни посао који треба да се уради приликом подизања и окретања врата сопственим рукама. Овде нема већих потешкоћа , међутим, биће вам лакше да обављате операције ако имате помоћника.

Инсталација секцијских капија

Ако сте имали идеју да направите секцијске капије својим рукама од самог почетка, препоручујемо вам да одбијете овај план. Карактерише их присуство сложеног дизајна, па је мало вероватно да ћете моћи да направите ове капије по потреби у складу са технологијом. Биће вам много лакше ако купите готова врата која могу сами инсталирати сви власници. Да би се избегли проблеми током овог рада, треба имати на уму неке важне тачке:

 • Инсталациони радови треба да се обављају помоћу фабричког потрошног материјала. Употреба јефтинијих аналога непознатог квалитета може негативно утицати на квалитет инсталације;
 • за време монтажетреба водити према оригиналним цртежима произвођача ;
 • Уверите се да су све ставке на свом месту. Грешке приликом постављања могу утицати на рад инсталиране капије.

Процес монтаже пресечне капије

Пълнени работа на припрема на отвора, следваси захтеви на производителите на секуларни запор. Треба имати на уму да ће, према њиховим увјеравањима, производи купљени од њихпоказати рад отпоран на грешке , под увјетом да су шарке и шарке рупе распоређени точно у једној равнини. У овом случају, вертикално и хоризонтално отклањање специфицираних елемената, који морају да формирају правилан правоугаоник, је недопустиво. Да би се лакше задовољио захтев перпендикуларности и паралелности, треба да користите мерни ниво.

Треба осигурати да буде довољно простора за постављање панела у гаражу са пуним отварањем отвора. Сличан тест треба извршити чак и када сте одређени варијантом дизајна.

Дубина гараже треба да одговара висини капије. У овом случају постоји толеранција од 500 мм у случају да не намеравате опремити капију са аутоматским механизмом отварања. Ако желите додати аутоматизацију у дизајн, требат ћете повећати висину врата за 1000 мм.

Важно је запамтити да ће врата своје тежине вршити притисак на плафон и стубове. Из тог разлога, за њихову производњу треба користити материјале високе чврстоће. Иста својства треба да имају и материјал бркова, јер ће они служити као место за вођење капије.

Инсталирање аутоматских капија са вашим рукама је лако, ако имате искуства у раду са електричном опремом. Ако још увек немате гаражу у вашем крају, ондакао алтернативу можете да размотрите клизне капије , које такође могу бити опремљене аутоматским погоном.

Када завршите припрему рупе, можете одабрати место за причвршћивање и елементе за вођење.

Веома је важно да се комплет склопа исправно заврши. Први је да инсталирате доњи панел. Покушајте да учините све што је могуће тачније, обраћајући посебну пажњу на дисторзије и јазове између појединих елемената дизајна, који би требали бити одсутни. Забрањено је њихово уклањање уз помоћ импровизованих средстава у виду монтажне пене или дасака.

Покушајтеда се у потпуности ускладите са упутством за монтажу монтаже , јер повећава вероватноћу квара у одређено време у раду врата.

Затим можете отићи на положај платна на своје мјесто. Обратите посебну пажњу на чињеницу да је што ближе уз базу. То се постиже промјеном положаја држача за подешавање.

Дизајн стандардне верзијеКапије подизних секција претпостављају присуство заптивних маса које се могу израдити на бази гуме и полимерне гуме. Место уградње гуменог заптивача ће бити на страни тканине, која се спаја са подом. Што се тиче гуменог елемента, треба га причврстити на врх и на стране.

Након завршетка инсталације врата, можете урадити фиксирање оловака, браве, вијака, као и других елемената и система за аутоматизацију.

Не заборавите да поступак монтаже са сопственим рукама за подизање-окретање и секцијским вратима има своје карактеристике. Да бисте изабрали најприкладнију опцију, излазите не само из сопствених преференција, већ и из величине гараже.

Мања побољшања и савети

Обратите посебну пажњу на материјал из којег ће се водити. Ово би требао бити метал довољне дебљине, онда елементи могу носити тежину крила врата. Високапоузданост би требало да има и крило врата , међутим, по жељи, његов спољни део може се распоредити са пластиком. Захваљујући овом решењу, додаћете му модеран изглед, који ће га учинити што је могуће ближе фабричкој верзији.

Будите посебно опрезни са ваљцима, јер су међу свим елементима дизајна они мање заштићени од других. Када их инсталирате, проверите да ли су сигурно причвршћени. Међутим, прво је потребно одредити одговарајућу верзију ваљака. Узимајући у обзир даони дјелују као покретни елемент структуре капије , њихове карактеристике снаге ће битинајниже

Већина власника је често ограничена на инсталирање једног или два видеа. Најбоље је да одаберете систем ваљака који се састоји од више ставки. На тај начин можете рачунати на њихову високу поузданост, а ако се један ваљак поквари, то неће утицати на рад читавог дизајна. Гатес ће функционисати без очигледних промена и моћи ћете да пронађете одговарајућу замену.

Инсталација подизних капија властитим рукама је ефикасно рјешење за проблем заштите гараже, која ће вам, између осталог, пружити удобност приликом кориштења. Извршите овај посао у стању било ког власника. Али овде, као иу сваком другом случају, важно је посветити посебну пажњу нијансама. Приликом одлучивања да направите гаражу за подизање сопственим рукама, пажљиво приступите одабиру материјала који треба да имају високе чврстоће.

Исто таковажно је да се прецизно сагледа технологија монтаже , узимајући у обзир карактеристике гараже. У складу са свим препорукама, моћи ћете да очекујете да ће ваша нова гаражна врата служити дуго времена, без потребе да се много пажње посвети њиховој услузи.