Столни трансформатор за шивење: преклопни изрезани сто за кућу са Икеом, склопиви и преклопни модели за филцање

За оне који много шиве код куће користећи шиваћу машину, важна је правилна организација радног места. Важно је да је сав потребан материјал при руци и да има довољно простора за удобно сечење и шивање. У таквим условима, много је пријатније да се бавите својим омиљеним послом, тако да је веома важно изабрати шиваћи сто.

критеријуми за избор

Не може сватко себи приуштити да издвоји пуно простора у стану како би организовао свој радни кутак. Због тога је често потребно одабрати такве опције, које ће уштедети простор, а пословати удобно. За мале просторије идеалан је савршени трансформатор за шивање. Дизајни трансформатора су различити, тако да изаберете такву табелу на основу неколико аспеката.

Одлучујући фактор је величина просторије у којој ће бити организиран кутак за шивање. Стол за склапање ће се савршено уклопити у малу просторију, јер у склопљеном облику заузима мало простора и не изгледа гломазно. У неким конструкцијама је обезбеђено присуство точкова за лакше кретање.


Величина самог шиваћег строја или оверлоцк је такођер од велике важности. За велике димензије, потребна је велика радна површина, поред самих алата, било је могуће да се тканина и други неопходни додаци удобно позиционирају.


Поузданост стола и његова издржљивост директно су повезани са квалитетом материјала од којег је направљен. Најбољесировина се сматра природним дрветом, али значајно повећава цијену готовог производа. Опције за иверице су много јефтиније и лакше, и према томе, ако је потребно, њихово често кретање је корисније.

Трансформатор са склопивим столом мора се обавезно израдити уз употребу квалитетног прибора за намештај, тако да током честог распадања дуже служи.

врсте

Поред стандардних столова за шивење, постоје и разни модули који се лако користе, заузимају мало простора и обављају многе функције.

Табела књига

Између буџета и најједноставнијих модела, може се идентифицирати склопива таблица. По правилу садржи три дијела. Централна је стационарна, а са стране су два крила, која у стању омогућују да се добије прилично велик радни простор за шивење.

Таква "књига" може имати три крила. У склопљеном облику, они се ослањају на окретне ноге. Модели овог типа могу бити опремљени точковима, што олакшава њихово кретање.Али имајте на уму да је ово најједноставнија верзија склопивог стола, која не укључује доступност додатних одељења и полица за складиштење материјала. Поред тога, у конвенционалним моделима, шиваћа машина се налази прилично високо.

Побољшани модел радне књиге укључује доступност посебног одјељка за шиваћу машину. Може бити опремљен додатним механизмом који омогућава подешавање висине машине.


Кадаодељак је потпуно изостављен, машина није видљива на столу. Ово вам омогућава да га практично сачувате када се не користи. Присуство овог механизма повећава трошкове изградње.Столни постоље

Други тип трансформаторског стола је столни сталак. Може бити нормална или угаона. Његов преклопни одјељак лежи на вратима за отапање. Главна предност над столном књигом је доступност додатних полица за чување шиваће опреме. Шиваћа машина се такође скрива у посебном одељку са лифтом, који га по потреби подиже на жељену висину.


У великом одјељку има довољно простора за похрањивање олука и других потребних алата. Столови су такође опремљени точковима и могу имати од једног до три крила.


Угаона таблица

Кутне конструкције заузимају мало више простора у просторији, али пружају значајну радну површину. Унутар кутних ормарића има довољно простора за складиштење великог броја алата и прибора, а сама радна површина вам омогућава да сечете и обављате све потребне радове без промјене положаја.Веома је згодно користити Икеа склопиву изрезну табелу, која изгледа веома елегантно и функционално.

Цомфорт серија

Столови за шиваће машине "Цомфорт" су представљени великим бројем склопивих модела. Разликују се по величини иу присуству додатних полица иприбор. Многи пројекти омогућавају складиштење и аутомобила и оверлоцкова.


На пример, дизајн стола Цомфорт-3 је ваљање ормара, који у свом потпуно склопљеном стању чини велику радну површину. Према табели за шивење, погодно је радити са писаћом машином и са оверлоцком. Има механизам за подизање са три положаја. Овај модел је такође опремљен секцијским контејнером и убачен у кутије. У склопљеном облику такав рубник је врло компактан и заузима мало простора.

Неки столови за шивење такође имају систем закључавања врата који спречава малу децу да добију прибор за шивење. Овај систем вам омогућава да блокирате све ставке које можете отворити.Намјештај властитим рукама

Да бисте уштедели на куповини шиваћег стола, можете то учинити сами. Као базу можете користити једноставан стари компјутерски сто. Из њега можете направити клизни трансформатор, који је погодан за шивање и који не заузима пуно простора.

Можете узети готове цртеже са величином свих потребних делова или их сами израчунати, под условом да имате барем неко искуство у производњи намештаја. Такав сто може бити опремљен поклопцем са шаркама, испод којег ће се сакрити одељак са шиваћим прибором.

Предности самоуслужних столова за шивање су да се могу планирати за особне потребе са потребним одјелима и потребним димензијама. За ваш студио можете дизајнирати сто погодан за филцање.


ДоступностПосебно опремљен шиваћи сто у кући ће увелике олакшати процес шивања, чинећи га удобнијим. Најприхватљивија варијанта столних трансформатора ће помоћи да се правилно уреди радни простор без закрчења мале просторије. Процес шивања на овом столу доноси само задовољство.

Како направити овакав сто можете урадити својим рукама, погледајте видео.