Стол у стилу Провансе: столови са сликањем

У модерном дизајну ентеријера, стил Провансе ужива заслужена популарност и љубав, јер ово дизајнерско рјешење доноси посебну удобност у кући, мекоћу и мир у дневни боравак, јединствену комбинацију једноставности и софистицираности. Приликом дизајнирања дневног боравка у овом стилу, посебну пажњу треба посветити избору намјештаја.

Мали столић за каву Провенце може постати најважнији акценат за додавање посебног шарма соби и довршавање дизајнерског правца у ентеријеру.


карактеристике стила

Дизајнерски стил Провансе, који је настао у француској провинцији, један је од најконкурентнијих и топлијих области у унутрашњој стилизацији.

Карактеристичне карактеристике стила могу се приписати следећим карактеристикама.

  • Јединствена комбинација сеоске једноставности и елеганције најбољих француских кућа;
  • Употреба у регистрацији материјала;
  • доминација свјетлосних нијанси у дизајну;
  • Лакоћа и лакоћа атмосфере.

Обично у ентеријеру уређеном у стилу Провансе, постоји огроман скуп наизглед врло малих детаља, које њихово присуство даје посебну атмосферу свежине и чистоће.

Истовремено, можда је најважнија пажња приликом организовања унутрашњег простора дата правилном избору намјештаја, који нужно мора бити израђен од природних материјала. Најчешће је то лијеп и квалитетан дрвени намјештај, понекад с елементима умјетничке ковања.избор

Они који се одлуче да добију стилски стол реномираних часописа треба да обрате пажњу на следеће важне тачке.

  • Одредите боју производа. За оне који имају собу уређену у светло и бело, најбоље стане дрвени столови, обојени у благим пастелним тоновима;
  • Изаберите модел само од природних материјала. Идеална опција је стол од природног дрвета. У случају стилских захтева могу се користити ковани елементи у декорацији производа, као и модели са меканом пресвлаком;
  • Одредите облик стола за кафу. У овом случају, потребно је да се усредсредите на друге објекте и елементе ентеријера, који се налазе у просторији за коју је купљен сто. Модели са заобљеним столовима складније се уклапају у готово сваки ентеријер, али понекад стил собе захтева правоугаоне или квадратне производе;
  • Обратите пажњу на ноге производа. Ова наизглед безначајна нијанса може подвући елеганцију вашег изабраног модела или, обрнуто, разбити савршену хармонију са њеним апсурдом.По правилу, намјештај у провансалском стилу није јефтин и оправдан је висококвалитетним материјалима из којих се производи, као и модерним дизајном. Често су површине дрвених столних плоча подвргнуте умјетном старењу како би им се пружио посебан шарм.

Можете пронаћи примјерке, украшене сликом њежних латица цвјетних пупољака, као што су моделиИзглед у ентеријеру је посебно профињен и даје атмосфери атмосферу благог романтике и сањања.

Опћенито, стил Провенце преферира једноставне облике без превеликих завоја и грациозности, такви модели се могу поставити у готово свако окружење, и увијек ће изгледати као код куће удобно.

Табела са сликом

Посебан успех потрошача су столице од природног дрвета са сликовном сликом, које доприносе атмосфери старог француског ентеријера. Ручно осликана уметност најобичнији комад намештаја претвара у персонализован и јединствен унутрашњи елемент. Нећете моћи да пронађете два идентична стола украшена сликом, јер је свака таква ствар вештачка роба.

Будући да је цијена обојених столова за каву за ред величине већа од конвенционалних модела, јединствени узорци су направљени од тврдих врста дрва као што су храст, јасен, бреза или буква, које су подложне процесу старења посебним технологијама. За сликање се користе уљане боје, које се разликују по стабилности и засићењу.

Направити мали, али веома оригиналан столић у стилу Провансе може и самостално, користећи популарне и омиљене многе технике децоупаге.


За часописни сто са сликом, потребно је изабрати право место у ентеријеру, јер свака јединствена ствар сама по себи носи велико семантичко оптерећење. Пожељно је поставити такве предметеу ентеријеру који није преоптерећен декоративним елементима и привлачи пажњу са светлим акцентима.

О томе како да направите сто са провансалским стилом својим рукама, погледајте следећи видео