Стискање зидова након кита: шта да полирамо и полирамо, које се љуштимо, брусимо брусним папиром, како правилно трљати

Припрема зидова за третман - дугачак процес који се састоји од великог броја акција: примена малтера и прајмера, зидање зидова, поновно уземљење, декорација. Брушење зидова након кита - неопходан процес, омогућава вам да уклоните мале неједнакости које је тешко примијетити одмах. Неопходно је извршити такве радове, иначе зид неће бити једнак. Чак и најискуснији мајстори неће добити равномерну површину одмах након жбукања. Потребно је разумјети технологију потребног рада.

Карактеристике

Многима се може чинити да такав рад није потребан, јер зидови често изгледају једнаки. Међутим, при лијепљењу тапета има толико неправилности да ће се жеља за чишћење зида појавити врло брзо. То ће бити веома несретно, јер ће позадина која је недавно заглављена морати да откине површину.

Све долине и гомиле, пукотине и друге мане већ ће бити видљиве на папирној тканини - чак и ако су тапете дебеле. Чак и ако радите са шпатулом што је могуће прецизније, трагови могу остати од ње, и неће бити скривени. Све ове неједнакости ће, када сликате, бити још уочљивије.

Како би се избјегли проблеми, прекомјерни рад, боље је припремити површину једном прије даљњих завршних радова. За овај процес неопходно је припремити не само инструменте, већ и себе - потребно је имати стрпљење и истрајност. Тада ћете имати дивне резултате рада.


Селецтион тоолс

Пре него што се посао заврши, потребно је припремити све потребне алате.

Требаће вам следеће:

 • неколико врста брусног папира;
 • правоугаона шипка;
 • Мрежа за брушење;
 • сунђер за рад на тешко доступним местима;
 • сет лопатица;
 • рефлектор или велика батеријска лампа;
 • степенице, стол, јака столица;
 • лична заштитна опрема.бар

Ако намеравате да урадите ручни рад, потребна је брусна шипка. Сам алат је једноставан: правоугаони артикл са уметком за нокте или решетком. Наздака је платно на коме се расипа "абразивно зрно". Најважнија карактеристика шмиргла је зрнаста.

Шмиргл папир може бити груб или фино зрнат.

Груби шљунак се користи за следеће врсте радова:

 • врло грубо брушење;
 • примарно брушење;
 • брушење меког дрвета;
 • дорада сорти пуног дрвета.


Фини ситнозрни папир се користи на сљедећим пословима:

 • дорада масивног дрвета;
 • полирање завршних премаза;
 • мокро мљевење;
 • брушење метала;
 • полирање производа од пластике;
 • брушење керамике;
 • фино млевење;
 • полирање.

Величина зрна у фино зрнатом брусном папиру је 5-65 микрона, у крупном зрну - од 60 до 1100 микрона. Има и већихзрна до 2000 микрона, али такви производи се појављују веома ретко и користе се само под врло грубим руковањем.

Овај метод брушења сматра се доказаним временом. Када радите са великим површинама, морате се залијевати брусним папиром и решетком и стрпљењем.


Машина за брушење

Вриједи обратити пажњу на механизоване уређаје - брусилице. Захваљујући њима, могуће је брзо направити доста површине. Електричне машине су тешке у смислу тежине, али једноставне за употребу.

Постоје три врсте аутомобила:

 • Млинац за траку се разликује по великој снази, па се не користи при завршним радовима. Обично је то потребно за брушење првог слоја. Трака са абразивним зрнима се креће кроз специјалне ваљке. Центрирање се врши аутоматски - згодно је и згодно. Када користите специјалне ваљке и млазнице можете доћи до углова и других тешко доступних места.


 • Орбитално-ексцентрични брусилице су посебно популарне. Уз њихову помоћ можете не само да учините површину равномјерном, већ и уклоните стару боју. Уређај има округлу платформу, на коју је абразивни материјал причвршћен на љепило. Пречници кругова су различити. Главни недостатак је немогућност рада у угловима.


 • Равна вибрациона брусилица се широко користи и приликом брушења и током полирања. Брусна тканина се причвршћује на машину уз помоћ специјалнихстеге Могуће је користити различите млазнице (за радове у угловима и неприступачним мјестима).


Како полирати: опис корак по корак

Пре него што почнете да гулите, морате прегледати површину. Ако постоје велике депресије, боље их је затворити китом. Очигледно да се велике лопатице могу уклонити лопатицом. Након обављања ових радова потребно је провјерити да ли је цијели кит пресушио.

Прорезе врата треба затворити влажним комадима тканине. То је неопходно да би се избегло да прашина уђе у друге просторије. Тек тада можете започети главни посао.

Професионалци саветују да почнете брусити из левог горњег угла, крећући се доле и удесно. Захваљујући постепеном напретку, могу се постићи добри резултати. Немојте превише притиснути алат, јер у супротном на зиду могу настати нове удубине. Равномерно полирана површина ће помоћи кружним покретима са алатом.

Током цијелог процеса, потребно је осигурати да кожа не нестане и да се не зачепљује. Потребно га је промијенити (по потреби). Да би га сачували, може се опрати хладном водом, али је могуће користити влажну коре. Даље саучесништво је могуће само уз потпуно сушење.

Будите сигурни да пратите мрежу и да то радите пажљивије. Мрежа се може савити јер је мање издржљива. При раду на решетки на зиду могу се појавити огреботине.

За правилан брушење углова са својим рукама, најбоље је користити обичан лист брусног папира, без шипке. Бар можеоставите огреботине на другом зиду.

Обично је боље полирати зид два пута, што ће вам омогућити да постигнете најбоље могуће резултате. Прво, направљен је од грубог брусног папира. На другом блотингу се користи фино зрнати брусни папир.

Након обављеног рада, темељита инспекција. Најчешће га производи ниво, рјеђе рефлектор. Када се користи њен ниво потребно је примијенити на свим мјестима (за откривање грба или депресија). Рефлектор је лакши за употребу: потребно га је усмјерити на површину са стране, а сва изобличења свјетлости ће показати проблематична подручја.


У оба случаја, потребан вам је кит, што је додатни рад са кожом. Након обављања додатних радова, потребно је поново провјерити мјеста прања - и по потреби их потпуно обрадити како би се уклонили сви постојећи недостаци.

Тек након завршетка свих ових радова зид ће бити раван. Међутим, са површине је потребно уклонити сву прашину. Од прашине се могу сакрити најмањи дефекти. Ово је посебно важно прије наношења боје или лијепљења тапета. Можете користити конвенционалну четку или усисивач.


Корисне препоруке

Постоји много савета од искусних професионалаца. Ако их узмете у обзир, процес ће проћи са мање грешака (или чак и без њих).

Могу се разликовати сљедеће корисне препоруке:

 • Немојте уземљити површину пре смене.
 • Насљеђивање треба само направитидан након наношења кита. За то време кит мора да се осуши, али ће бити потребно да га проверите.
 • Да бисте проверили и изабрали назхдачку, која ће бити потребна на послу, потребно је тестирати тестове (боље је изабрати за ова непримјетна мјеста).
 • Користите шипку или млин за прављење кружних покрета.
 • Треба да радите само са добрим осветљењем. То ће помоћи да се виде све очигледне неједнакости.
 • Ако има малих удубљења, онда уз помоћ гумене лопатице можете нанијети мало кита. Онда се протрља. Пре него што то урадите, површина може бити мало влажна. Не можете много учинити са водом.


Брушење зидова није изузетно тежак посао, али захтијева вријеме, труд и стрпљење. Потребна је и максимална прецизност. Увек можете поправити недостатке на зиду, тако да нема непотребних проблема током процеса завршне обраде. Важно је запамтити избор алата - резултат зависи од њега. Неопходно је ослонити се на савјете стручњака и на властито искуство.

Погледајте препоруке стручњака за стицање зидова.