Стил куће у пејзажном дизајну

Природни и лагани, планински стил у дизајну приградских подручја неправедно мало распрострањени. Главне предности овог дизајна су једноставност и хармонија, а подручја са сличним дизајном имају јединствену атмосферу мира и опуштања.

У пејзажном дизајну, стил планинске куће дошао је из планинских предјела Француске и Швицарске, гдје су повијесно мале колибе од природних материјала биле распоређене између стијена и алпских ливада. Отуда природност дизајна, као да је на парцели заиста формиран комад планинског пејзажа. Колико је тешко играти? Није лако, али при изради таквог дизајна сваки детаљ је важан.

За које парцеле се примјењује овај стил

Сходно томе, дизајн стила у планинском стилу је понављање сликовитих природних пејзажа, а први су почели да дизајнирају подручја испод нагиба. На таквој територији постоји могућност стварања тераса, стјеновитих падина и других "атрибута планина" уз минималан напор.

Али нагиб - још увијек није важан, и можете репродуковати планински крајолик на апсолутно равном комаду земље. Заиста, чак иу планинама постоје места без опипљивог одступања, а то не умањује њихову љепоту.

Стварање вештачких неправилности и малих разлика у висини - случај, наравно, радно интензиван, али не и немогућ, и додаје више природности територије.

Карактеристике

Стил куће у неким тренуцима одзвања стилом земље - то је природност материјала, употреба једноставних декорација и недостатак јасних геометријских облика у врту. Алиглавни концепт земље - то је светлост, забава и безбрижност, док је планинска кућа мир и хармонија. Неће бити сувише светлих боја, бијелих воћака и других атрибута "руралног" стила.

Кућа и околина

Дизајн пејзажа планинске куће почиње са кућом и другим зградама. Најважнија ствар овде је употреба природних материјала за прераду или изградњу. Простор у стилу цхалета ће се ускладити са кућом модерних материјала.

Врт у стилу планинске куће савршено ће употпунити дрвену кућу. Структура од цигле или вештачког камена је такође одлична база за пројектовање алпског врта.

Класична кућа у стилу планинске куће карактерише нагибни кров - такви објекти су још увијек врло популарни у Алпама, а називају се и "швицарским кућама".

Такођер, класици имају пространу терасу испред зграде - мјесто одмора гдје можете провести вријеме са својом обитељи или пријатељима. Али стварање таквог сајта је ствар преференција. Понекад је таква тераса једноставно декоративна и не заузима пуно простора - у њој се налазе каде различитих боја или једноставне декорације. Његов главни циљ је створити складан пријелаз из куће у врт.

регистрација сајта

Стил хале у пејзажном дизајну подразумева недостатак баште у свом уобичајеном смислу - већина простора заузимају све врсте алпских композиција - тобогани, стјеновите падине и камењари. Овде су дати виши листопадни стабливеома мало пажње, а већина облика дрвета су компактне четинари.

Кључ успешног дизајна је стварање "разгледних места", места која нуде предиван поглед на пејзаж. Ово је важно узети у обзир приликом планирања кључних елемената дизајна и путева. Такође, стил куће је недостатак чврстих партиција на сајту, јер све елементе треба прегледати.

биљке

Стил куће је долазио из планинских области, тако да кључну улогу у дизајну играју "планински" представници флоре - све врсте четинара, од патуљастих до прилично великих (засађени су ближе кући или границама локалитета), листопадних грмова или грмова, као барбер, кизилик, спиреј, јапанска дуња. За вертикално уређење врта често се користе дјевојачка грожђа из којих се може градити јеж, а брикет различитих врста може бити добар додатак потпорним зидовима тераса.

Такође, стил куће се одликује недостатком превише светлих зељастих биљака. Обично се за овај дизајн користе локално цвеће и траве, као и алпске сорте. Посађене су у каменим вртовима и користе за стварање прелаза између различитих композиција.

Вредно је дати предност непретенциозној бризи за врсте. То могу бити: флис шлоподни, алпске астере, греде, лакови, карпатска звона па чак и еделвеисс. Од домаћих врста коришћена је мајчина душица, плијесан, разни пелин, тратинчице. У сваком случају, то треба избјегаватисувише светле или шарене сорте.

Приликом стварања планинског пејзажа често су се користиле све врсте житарица, које изгледају добро иу композицијама иу себи. Не заборавите на цветове лука. А ако на локалитету постоји кисело земљиште, онда је то добра прилика да се засади врело које савршено надопуњује камени призор.материали

Пошто је стил планинске куће репродукција планинског дизајна, главни материјал за пројектовање локације биће природни камен.

Постоје многе врсте камена, али један или два типа треба да се преферирају - у природи, камените гомиле различитих пасмина се ретко налазе. Али ту су нијансе које можете изабрати другачије, главна ствар је да су оне у хармонији једна са другом и не стварају ефекат шаренила.

Следећи материјал је дрво. Из ње се изводе разни декоративни и функционални елементи. На примјер, дрвена ограда је логичан наставак радње у алпском стилу. Бачве за биљке, клупе, сјенице или једноставне надстрешнице - то су подручја примјене стабла.

Који материјал треба избегавати је пластика. Пластични елементи не би требало да се стварају при креирању сличног стила.

пејзаж

Неискоришћени алати као што су колица или дрвени котачи могу постати декоративни елементи, а старе керамике и кутије могу постати одличне биљне цијеви. Дрвене опиљке или полина такођер употпуњују слику.

Цхалет стил је начин за игрукомад Алпа на његовом месту.