Стављање зидова испод слика или тапета властитим рукама

Потребно је фиксирати зидове прије задње фазе њихове обраде, односно прије бојења или лијепљења тапета. Посебну пажњу заслужују панели, пре него што су постављеникит са рукаманије потребан. Довољно је да мало залепите зид и изравнате површину што је више могуће. Али о томе мало касније. До данас, за рад намењен стварању ентеријера, у стану се не користиуљни кит , већ дисперзија воде. Иначе, потоњи је подељен на неколико типова. Ништа мање позната и популарна средства за пренос података у сувој форми, морају се разриједити водом до зачепљене супстанце. У свијету постоје грађевински и акрилни типови, који служе за уређење интеријера, а занимљив је и фасадни кит. Најчешће се на етикети пише, за коју сврху је материјал настао.

Кит са сопственим рукама зидови испод слика или тапета

Зидови се могу обрађивати и самостално, без помоћи читаве бригаде мајстора. Главно је да се следи добро осмишљеналгоритам деловања:

1. Зид је потребан само на идеално равној површини. Затим, прајмер, који је намењен за побољшање везе кит са зидом, као и као средство против бактерија и микроба.

2. Кита се прави великомшпатулом , али је и мала неопходна, она намећу решење великој. Када изађеглатки слој , нанесите га на зид под углом од 20степени дијагонално. Следећи додир је да мало утиче на претходни, тако да је премаз чак и без набора, јама или обрнуто. Кит увијек почиње од угла. То је посебна лопатица за углове. Материјал се наноси слојемне већим од 1,5 цм , будући да ће се већи слој почети пуцати након сушења. Време комплетног стврдњавања супстанце је назначено на паковању китова, може бити различито: од 20 минута до 24 часа.

Пажња!Ако је кит нешто ново, онда не купујте средства за тренутно сушење, јер ће често бити потребно кухати кит у малим порцијама, ако је то обилно одједном, брзо ће се смрзнути и нећете моћи ништа учинити.

3. Користите шмиргл папир да га изравнате.

4. Ставите земљу још једном.

5. Постоји још један слој кита. Веома је важно да се слој постави у равномерне слојеве. За овај задатак погодна лопатица са великом површином за рад(до 80 цм) .

6. Након што сте пререзали све претходне радове на киту, ако је сувише густа, најбоље је поставити решетку за бојење. Стављена је на лепак, добро се држи. Након прекривања другог слоја лепка. Тек након тога завршава се зидови под сликарством.

У случају равномерног спацклинга, слој мрежице за бојење није потребан.Гит за боје или тапете- практично најважнија фаза у поправци, и уопште у грађевинарству. У случају полагања плочица или панела, то није потребно, јер тоМатеријални зид се крије са свим грешкама. Но, боја не може без кита, јер ствара зидове савршено глатке и глатке, без иједне огреботине.