Стандардне висине плафона у стану (60 фотографија): величина стандарда, како визуелно повећати висину у стаљинистичким кућама

Приликом опремања новог дома је веома важна висина просторије, она диктира даље акције које ће се извршити у стану. Правилно извршена поправка узимајући у обзир нијансе простора учинит ће сваки дом угодним и лијепим.


Која би требала бити висина плафона?

Ситуација када људи почну да се питају како би требала изгледати стандардна висина плафона јавља се и током куповине секундарног стамбеног простора иу раним фазама изградње нове собе. Овај аспект је важан приликом одабира опција поправке, будући да висина стропа често диктира пројектне услове у недавно купљеној соби.

Постоје посебни документи који указују на висину стропова у различитим зградама. У вишестамбеним зградама обичне зграде овај индикатор регулише документ под називом СНиП 31-01-2003, став 5.8. Овај документ јасно одређује различите минимуме, који би се требали темељити на избору животног простора.


У овом случају, да би се разумела најмања удаљеност између доње плоче пода, потребно је ослонити се на неколико фактора:

 1. Климатски услови.
 2. Шта ће се користити у следећој просторији.


  Климатски регион вам омогућава да израчунате стандардну температуру места где се налази насељено подручје. Такође се узимају у обзир брзина и влажност ветра. Укупно има 4 округа, који су подијељени на шеснаест под-подручја. Број означава озбиљност подручја, што је мањи бројтеже подручје.


  Под-области су подељене на варијанте од 1А до 4Д, док је минимална висина плафона 2,7 метара. У другим областима висина стропа у стамбеном простору може бити 2,5 м. Неке од ових подручја имају веома тешку климу. На пример 1А - место веома хладно, често се назива и крајњи север. 1Д - налази се у близини острва Таимир иу његовим условима задовољава норме Ненетског аутономног округа. 4А - налази се изван Руске Федерације и налази се недалеко од Аралског мора. Стандардна висина плафона у СНиП нормама се обично не пише, али често више од 3,2 метра не.  Чини се немогућим да се збуни у таквој дефиницији као што је висина стропа, али то није случај. Само узмите рулет и измјерите висину стропа неће се појавити из неколико важних разлога.

  Први проблем је што постоји неколико концепата у језику зграде, који се односе на готово идентичан садржај. На пример, већина градитеља говори о висини пода, а не о стропу као таквом. Овај израз се односи на висину од пода једног спрата до пода другог. Укључујући слојеве и друге ствари. Према томе, ако прочитате опис стамбеног комплекса и видите висину од 3 метра, требали бисте размислити, а не ићи или 20-30 цм на различите врсте преклапања.


  Постоји још једна могућност рачунања - то је растојање између плоча, у ком случају се одузима њихова ширина, али се не рачуна висина стропова и других завршних радова. Вриједи обратити пажњу на овај аспектпажњу, будући да се захтевани 3 метра могу врло лако постати након поправке у 2,5 метра


  Пре или касније, скоро сви људи се суочавају са питањем куповине или продаје стана, одмах се поставља питање о чему пазимо да се баве. Гледају све стање стана. Да ли постоји или не постоји поправка, да ли постоји или није двоструко окно, поткровље, изолација од буке и висока или строп. За Реалторс стан према ГОСТ-у са високим строповима, наравно, у већем приоритету него са ниским, а овај стан ће се продавати много скупље.

  Зграде се разликују по величини, као и висина плафона. Различите врсте кућа имају своје стандарде. Стандардне монолитне зграде имају типичну зграду, односно удаљеност између плафона и пода је приближно једнака по цијелој кући. Станови могу бити смјештени у различитим дијеловима Руске Федерације, и, може се рећи, нема никаквих разлика. Разлика у висини може варирати само неколико центиметара. Сада је свака кућа нешто детаљнија.  "Сталинка"

  Ове зграде се сматрају старим зградама, и разликују своју велику површину, која се често сусрела у совјетском периоду. Стаљинове куће имају високе стропове, што није увијек у модерној згради. Често унутар стана, све плоче су украшене штукатурама, прекрасним оквирима, оптимална висина може бити 3,2-3,5 метара.

  Није баш лако направити нови "стаљинистички" третман, јер су преграде у то вријеме биле од дрвета, а ожичење је обављено извана, што комплицира поправак.

  Међутим, стан може бити врло модерани лепа, а спољна ожичења не ометају. По себи, ови станови су врло пажљиво направљени, односно смјештени у овој кући, у њој можете живјети стољећима.


  "Хрушчов"

  У време када је шеф совјетске државе био Хрушчов, грађевински радници и архитекте имали су тежак задатак: да у кратком времену учине да свака породица има одвојен приватни дом. Тако је у градовима постојао велики број кућа и, сходно томе, станова, чија је карактеристика била мала површина и ниски плафони. Изграђени су подаци куће, иако са малом површином, али са висококвалитетним зидовима и добром звучном изолацијом.


  Брезхневка

  Када је почела наредна ера, људи су жељели удобније услове, и почели да посвећују време свом сопственом простору, почеле су се појављивати нове врсте станова. Стамбени простор је постао пространији, дворане су почеле да се појављују у кућама. Људи су одлучили да своју кућу украси квалитетније: било је ормара, који су уграђени у зид, мезанин и још много тога.

  Планирање је врло једноставно, постоје бетонски подови и зидови од опеке. То дозвољава обављање било каквих поправки, до прихватљиве висине остаје 15-20 цм, што омогућава да се направи другачији тип ожичења.


  панел куће

  Први панели су почели да се граде у Хрушчовљево доба, а изградња је почела са 5 спратова. Површина таквих станова је мала, дебљина зидова, такође, није јако задовољна. Висина не прелази 2,5 метра. Такви станови очигледно нисудовољно простора

  Поправке у таквим становима неће бити превише тешко, али ће захтијевати довољно времена.


  Нови тип плоче

  Крајем КСКС века почеле су да се граде нове зграде. Имали су велики број спратова, удобнији распоред и већу површину. Висина стропова је такође постала већа - од 2,6-2,7 метара.

  Звучна изолација у таквим зградама није јако добра, тако да када поправке треба обратити посебну пажњу на звучну изолацију.

  Поправке у овим домовима неће бити тешко, преклапања су углавном равна и не захтевају велике поправке.

  Нове зграде

  Нови типови зграда се веома разликују од свих горе наведених примјера са онима са великим бројем планирања. Тренутно можете наћи код куће као економску класу, као и елитно становање. Разлика у површини станова, у нивоу комфора, као иу инфраструктури.


  У становима у економској класи током изградње најчешће се користе најјефтинији и приступачнији грађевински материјали. Код нормалне конструкције, плафони не трају дуже од минимално потребног, односно 2,7 метара. Апартмани пословне класе користе најбоље материјале, плафони су обично од 2.8-3 метра. Величина стамбених просторија и њихов број је често више.

  Декорација у модерним зградама и економији и пословној класи не доноси никакве неугодности. Да би висина била визуелно већа, многим дизајнерима се саветује да инсталирају више нивоадизајна.  Како израчунати оптималну величину?

  Када се разматрају различите врсте просторија, вреди обратити пажњу на велике разлике у висини између спратова:

  • "Стаљинки" - 3 и више метара.
  • "Хрушчов" - до 2,5 метра.
  • Брезхневка - до 2,7 метра.
  • Модерне зграде - до 2,7 метара.
  Како одабрати удобну висину стана?

   Приликом изградње плафона важно је запамтити тако важан тренутак као што је измјена зрака.

   Плафон након завршног третмана не би требао бити мањи од раста највећег члана породице, и морате додати метар одозго.   Таква правила се примењују због великог броја различитих летећих честица (прашина, бактерија) на највишој тачки ваздуха, која је веома непожељна за удисање особе, за то би плоче стропа требале бити метар више.

   Грејање не би требало да буде прескупо. Конструкција превисоког плафона такођер не вриједи: што је строп већи, то је теже протопинирати у просторију.

   Планирање и број спратова

   Немојте правити изузетно висок строп у приватној кући. Вриједи обратити пажњу на просјечну висину стропа. Превисок строп ће захтијевати гломазније стубиште, које ће заузети прилично велики простор.

   Ако желите да простор буде пространији, боље је да користите другу светлост.


   именовање собе

   Вреди запамтити значење просторије.Потребно је уздржати се од високих плафона у просторијама у којима неће бити сталних људи, као што су остава, купатило, локација и друго. На тим местима можете направити плафон од 2-2,2 метра. Ово решење штеди простор, као и новац за грејање, ако ће бити у овој соби.


   Површина собе

   Потребно је запамтити важно правило: што је већа површина просторије, то је пожељнија у њој високи плафон. Ово треба урадити тако да соба не изгледа "равна". Постоји велики број докумената који говоре о висини просторије. Најчешће је то што се висина стропа веома разликује од онога што је потврђено у техничкој документацији.

   Да се ​​не би погрешило с избором стана, потребно је одредити висину просторије, која се мјери самостално, прије купње.


   Када се гради приватна кућа, треба обратити пажњу на личне преференције за максимизирање удобности животног простора.

   Како визуелно повећати?

   Ретко је случај да особа жели да стан изгледа као ниски плафон. Најчешће се догађа супротно, а постоји и жеља да се визуелно повећа површина собе.

   Да би се визуелно увећао стан са ниским стропом, користе се неке дизајнерске технике:

   1. Можете обојити плафон хладнијим тоновима (светло плава, тамно зелена, сиво-плава). Визуелно ће учинити собу већом.
   2. Можете користити платно за затезање, али мора битисастоји се од двије боје.
   3. Још један необичан, али веома ефикасан начин је конструкција огледала. Захваљујући овом дизајнерском решењу неће бити могуће разумети висину просторије.
   4. Употреба контрастних стропних тапета такође ће учинити просторију пространијом.   препоруке

   \ т

    Поправак у сваком стану није лак, посебно у становима као што је "Брежњев". У зградама овог типа строго је забрањено наношење затезних конструкција. Таква правила су због чињенице да у овим кућама подови нису тако високи. Ако направите додатни напонски плафон, соба ће изгледати као микроскопски стан.

    Како направити дизајн?

    Сложеност са дизајном није само у становима, који имају низак плафон, већ и превисоко, што такође доводи до одређених проблема.

    Високи стан омогућава реализацију готово свих најхрабријих снова, али је неопходно узети у обзир неке нијансе при таквој поправци.

    Ако је висина стропа око 3,7 метара, онда можете користити смело дизајнерско рјешење, направити малу поткровну собу. Ова идеја ће изгледати веома органски и биће пријатан бонус и за дете и за одраслу особу. Овакво рјешење ће избјећи осјећај празнине, који може бити у становима овог типа.

    У становима са високом оградом можете дати вољу фантазије. Поставите високе лукове између пролаза или направите посебно уређен плафон. Опције за регистрацијуплафони могу бити различити.

    плафонска плочица

    Овај материјал је идеалан за собе са ниским строповима. Предности:

    • велики избор могућности дизајна плочица;
    • лакоћа наставе;
    • готово не узима простор.

    Али постоји неколико минуса:

    • Плочица не може сакрити површинске неправилности. Ако постоје велике флуктуације, немогуће је гарантовати квалитет рада.
    • Исто тако, не може се искључити могућност да се она само издржи.

     Наравно, једноставно поравнавање површине може ријешити проблем, али тада ће нестати важна предност, наиме, дизајн за ниске стропове. Лопта за изравнавање "јести" је на истом месту.

     Конструкције са механизмом суспензије

     Ово је нова и погодна опција да простор буде пространији и веома елегантан. Да би се користила ова техника, радна површина се не мора припремити на било који начин. Осим тога, ови дизајни су да их се може направити готово било које, а главно ограничење је машта.

     Често се сматра да такав дизајн није погодан за собу са ниским стропом. Али то није сасвим тачно, јер ако се конструкција састоји од једног нивоа и што је могуће ближе радној површини, она не краде место и дозвољава диверсификацију простора.

     Употреба у стану са ниском конструкцијом стропа од два слоја не исплати се, они визуално смањују површину.

      Ако је висина собе велика, онда је можете датиВоља његове маште, јер су дизајни најразличитији. Дизајн са привјеском помоћи ће вам да створите било који облик. Овај пријем дизајнера вам омогућава да решите многе различите задатке: да повећате изолацију буке, да сакријете каблове, направите занимљив пренос светлости.

      Затезне конструкције

      Стретцх стропови су дизајнирани за велике и простране собе. Ово је једна од најбољих опција поправке у дизајну стропа. Постоји велика разноликост идеја за дизајн и текстуру. Било који цртеж се може нанети на плафон, а ограничен је само на машту особе.

      Величина стропних плоча је веома важна при одабиру дизајна, ако је плафон низак, онда можете користити дизајне истог нивоа.

      Ако висина просторије допушта, онда можете користити дизајне од великог броја нивоа, што ће вам омогућити да диверсификујете просторију.


      Научна потврда висине плафона

      Наука која се бави стварањем најбољих параметара за висину плафона назива се макроекономија.

      Важан задатак ове науке је да израчуна параметре стана како би живио у соби мушкарац је био удобан.

      Да би се зграда сматрала погодном, мора одговорити на неколико важних параметара:

      • Потребна количина природне светлости.
      • Пуно свежег ваздуха.
      • Потребна је комбинација влажности ваздуха.

      Комбинација свих ових важних фактора веома често зависи од висинеплафони и правилан израчун параметара животног простора. Прву исправну висину израчунао је Дурер.

      Извођење поправки у кући је лако, главна ствар - узети у обзир све карактеристике животног простора.

      О томе како визуелно подићи плафон, види доле.