Стаклени столови за каву (55 фотографија): овални стол са стакленим столом, округли модели на точковима

Савремена унутрашња композиција подсећа на рад доброг уметника. У њему све треба промислити до постављања правих акцената. Један од неопходних додатака за дизајн стана је столић за каву. Они стварају праву атмосферу, ултимативни елемент стилистике, указују на идеју дизајна. Међу разноврсним моделима представљеним за продају брендова, посебно популаран са купцима стаклених столова.


Карактеристике

Стаклени клупе - специјални намјештај који надопуњује главну просторију за госте. Екстерно - то су мали додаци који се постављају испред софе или фотеље, чија је карактеристика компактност и мала висина. Они нису алтернатива оброцима и писама, немају ни оброк ни рад на лаптопу, иако се у неким случајевима користе као чајници због свог незнања. Ово је засебна линија намештаја која комбинује функционалност и естетику.


Основна сврха овог додатка је украс унутрашњости, дајући му јединственост. То је начин постављања малих елемената атмосфере, помоћу којих можете додати атмосферу у просторију.

Могу постојати новине, часописи, књиге, живо цвеће, елементи одговарајућих тема које подржавају унутрашњи стил (корњаче, грациозне фигурице, столне лампе и други украсни предмети) на овом намештају. Често, дати намјештај похрањује потребне ствари које би увијек требале бити при руци (удаљене одТВ, кључеви, мобилни телефон).


За и против

Стаклени часописни стол - посебан прибор за намештај, који има много предности, он:

 • на трошак главног материјала за производњу чини унутрашњост просторије лаком, без закрчења корисне површине;
 • има широк спектар производа, тако да можете да изаберете ставку у једном стилу са доступним ставкама;
 • има богат асортиман величина који вам омогућава да складно унесете додатак у просторију било које врсте (посебно релевантне у малим собама);
 • одржава осветљење просторије, изглађује тамне тачке унутрашњости и испуњава је светлошћу;


 • са правим приступом избору, складно изгледа у сваком стилу ентеријера (играње текстуре материјала и стварање неопходних декоративних техника);
 • разликује издржљивост конструкције: израђена је од поузданог и густог стакла, отпорног на случајне механичке утјецаје;
 • је практична додатна опрема која има издржљивост, одличан изглед, лакоћу његе;
 • , у зависности од модела, има варијацију обрасца, што купцу омогућава да преузме, узимајући у обзир карактеристике расположивог намештаја;


 • изгледа спектакуларно, без обзира на модел: овај намјештај је увијек јединствен и привлачи пажњу, што му омогућава да га скрене с нетранспарентних кутова просторије;
 • је еколошки прихватљив и није хипоалергени намештајподвргавање аналога из дрвета: у процесу експлоатације не емитује штетне материје у ваздух, није подложно уништењу, искључује стварање микроорганизама и плијесни;
 • савршено надопуњује унутрашњу композицију различитих просторија (спаваће собе, дневне собе), ако је потребно, зонирање просторије;
 • , у зависности од густине, количине материјала, састава прераде, различите цене, дозвољавајући купцу да изабере најбољу опцију, узимајући у обзир укусне преференције и планирани буџет.


Стаклени столови не подлежу температурним колебањима, отпорни су на влагу, тако да могу украсити унутрашњост сваког дома, укључујући и просторије са високом влажношћу. Ови модели се разликују од контраста аналогног облика: они су нешто шири, нижи, имају велику површину стола. Модели су често покретни и имају точак: тако да се могу гурнути ближе каучу, притиснути ако ометају, очистити у углу собе, ако је хитно потребно да се ослободи простор.

Због употребе боја, модели могу имати различите боје, што чини њихов изглед и наговештај благостања власника куће. Поред тога, површина може бити рељефна, обојена или одштампана.


Упркос чињеници да је стаклени столић за каву пун достојанства, он има недостатке.

Овај артикал је опремљен ознакама за унутрашњу употребу:

 • уноси хладне ноте у унутрашњост, стога захтијева темељит избор нијанси околиша, укључујући зидну облогу, бојуподне облоге, намјештај, завјесе, прибор;
 • са значајним механичким оштећењем могу се разбити, створити огреботине или пукотине, те стога захтијевају пажљиво руковање;
 • треба савршену чистоћу: на транспарентној површини, бунари за воду, отисци прстију, прашина се могу јасно видети;
 • , допуњен разним третманима, на местима зглобова, акумулира прашину и ситне честице остатака који се не могу увек уклонити.


Стаклени столић за каву захтијева одређени статус ситуације: намјештај, текстил, зидови, мала унутрашња декорација ће се успоређивати с њом, тако да морају одговарати додатку. Поред тога, ове табеле захтевају поновљени материјал који се користи: ако се изводе искључиво од стакла, треба га користити иу осветљењу извора стропа или зида. Приликом избора модела са металном или дрвеном завршном обрадом, унутрашњу декорацију треба поновити (барем у нијанси, максимално - у текстури). У супротном, прибор ће изгледати одвојено, раздвајајући ситуацију на одвојене сегментиране ставке.

сортименти

Столне таблице - огроман свет модела. Условно, могу се поделити у три групе:

 • монолит;
 • клизање;
 • склапање.Сваки дизајн се одликује разним облицима, сопственим сетом декоративних техника, комбинованим са другим сировинама. Монолитне сорте су углавном декоративни столови, углавном са мат матом или прозирном столном површином.Материјал се стврдњава, што повећава његову чврстоћу.

Фраминг стакло је лукава техника дизајна: на површини мање видљивих отисака прстију. Ови додаци су удобни и због нијансе лагано распршују светлост.

чини трансформацију функционалнијом. Клизне структуре су синхроне, а површина радне површине може се повећати два пута, па чак и четири пута. Често, када се трансформише, модел мења облик.

Склопиви аналози нису инфериорни у односу на претходне сорте у широком распону. Њихова посебност код клизних елемената је чињеница да се у првом случају површина стола повећава њеним распадом, у другом - додавањем додатних делова.

Због промишљености ергономије, трансформација вам омогућава да креирате јединствену и елегантну верзију која може бити симетрична или дизајнирана - са асиметријом.


Свака линија има класичне, стандардне и дизајнерске елитне производе који могу бити:

 • на једној нози;
 • три или четири стуба;
 • са једном округлом ногом или два прекрижена;
 • точкови;
 • стаклене бочне стране.Величине

Димензије модерних стаклених столова за каву немају строге стандарде. Данас параметре постављају произвођачи, тако да свака ознака прати своје димензије.

Уопштено, модел се може поделити на:

 • мали;
 • умерен до просечан;
 • простор.

У овом случају, мање сорте се преклапају: плоча може бити 40к40, 50к50 цм, а висина 35-45 цм, а неки производи имају дужину до 1 метра. Трансформатори достижу дужину од 130 цм, ширине 65-70 цм


форме

Столови у стаклу скрећу пажњу на јединствени облик који се допуњава декоративним техникама.

Најпопуларније ставке:

 • Округли и трокутасти облици са акцентом на основи и додацима у облику декоративних елемената, малих полица или без њих;
 • Правокутни модели - класични са уобичајеним ослонцима и присуство додатних полица испод стола;
 • Столови у облику квадрата или коцке - модели углавном без полица са оригиналним дизајном торњева;


 • Овалне варијанте - варијанте једног и двоетажног плана са необичним доњим постољем за ситнице;
 • Фигуративне варијанте - необичне форме са функционалном базом (закривљено стакло, укрштени делови, коврчава ивица);
 • Апстракција је осебујна креативност, прилагођена естетској перцепцији, јер често нема функционално оптерећење.


материјала

Јединственост материјала је комбинација са различитим сировинама. Стакло се савршено комбинира са металом, тримом од ратана, дрва, јавора, хрома, пластике. У овом случају, површина стакла и обрада могу бити различити (мат, сјајни, глатки, рељефни, резбарени).

Најуспешније комбинације су хром и дрво. Производи,створена овом завршном обрадом или кућиштем, истичу се на позадини тапацираног намештаја.

Одликују их чврстоћа, међутим, ако модели са дрвом изгледају масивно, аналози са кованим декором савијеног метала могу извући било коју ситуацију, дајући јој једноставност.


Лак (обојено стакло) уједначене боје, ојачаног стакла или триплека се користи у производњи. Најпопуларнија техника је лак: монохроматски дизајни или модели са отиском који се издвајају од било ког намештаја. Најчешће, дизајн укључује две нијансе, са којима је један од тонова монофонских производа истакнут или је табла наглашена.

Отисци су разноврсни: стриктне линије, резбарени мотиви, цветне скице, геометрија и слика сунца.


цолорс

Захваљујући модерној технологији, боја стаклених столова је разнолика. Поред класика (транспарентно и бело), ​​модерне и модерне нијансе модела су непрозирне смеђе и црне тонове. У комбинацији са светлим тоном метала или дрвета, тамно поље стола ствара посебну атмосферу.

Прозирне варијанте са адитивом за боју (плава, сива, тиркизна) су оригиналне, али треба да одржавају нијансу у објектима ситуације.

Одлична и модерна техника је третирање боје свијетлог или тамног венгеа: стаклени модели с дрвеним тијелом овог тона савршено се уклапају у било који класични и модерни смјер. Данас су у центру пажње.

Није уопште битно, са поделом,Носачи, полице или други додаци направљени су моделом: нијанса говори о посебном статусу стола, чак и ако је сто концизан и нема увијен облик.

У различитим стиловима

Мајсторски приступ дизајну унутрашње композиције омогућава вам да убаците стаклене столове за каву у различите стилистике. Наравно, неће бити прикладни за грубе дизајне у духу поткровља, чак и ако намјерно вичу с минималистичким дизајном и једноставношћу форме. Непожељно је користити их у стилу земље: статус намјештаја је за ред величине већи од руралних субјеката. Стакло је прикладно у савременим и класичним триковима дизајна.

Најслагорније, такви додаци гледају у правцу:

 • модерно;
 • класика;
 • минимализам;
 • хигх тецх;
 • авангарда;


 • арт децо;
 • баухаус;
 • бионика;
 • конструктивизам;
 • савременици.

Основа успјешног убризгавања у жељени стил је због присутности укуса: понекад је могуће комбинирати неповезане, док изгледају као да ће бити саставни дио цијеле ситуације.


Који стол одабрати?

При одабиру модела не можете копирати одређени стил. Наравно, производ треба да воли, међутим, навике и укуси су различити. Оно што је добро за једног корисника чини се да је лишено друге удобности.

Избор се заснива на неколико фактора:

 • Ако вам је потребан функционални модел, обратите пажњу на склопиву варијанту: она је згодна, прилагодљиваза посебан случај, једноставно споља, док није лишен врхунског изгледа и складно се уклапа у већину стилских праваца дизајна.
 • Ако таблица на локацији нема уздужни тепих, вриједи одабрати модел на котачима: он је покретан, његова локација се може подесити, док ноге не гребу површину пода.
 • Ако постоји тепих, има смисла обратити пажњу на производ са масивним ногама са изглађеним обликом: оне неће створити изражене удубљења на површини тепиха и не кваре његову структуру ако се стол мора помицати (не додирујте и не тргајте гомилу) ) • Приликом одабира модела из стакла за дневну собу, важно је размислити о практичности: боље је купити модел с металним или дрвеним тијелом и поузданим ногама (уз редовито чишћење подних носача неће изгубити привлачност изгледа).
 • Ако вам је потребна ексклузивна додатна опрема, приликом наручивања обратите пажњу на недопустивост акутних декоративних елемената који могу повредити корисника или изазвати лом на површини.
 • Ако брига није проблем, вриједи погледати модел с горњим граничником: предмети смјештени на радној плохи са акордом из другог материјала се не усуђују спуштати, чак и ако под у соби није точно једнак (посебно ако се стол налази на тепиху )


  Што се тиче дизајна, све је индивидуално, иако шташто је производ сложенији, већа је вероватноћа квара механизма (боље је кладити се на стилски изглед и поузданост него масивну и компликовану техничку имплементацију).
 • Величина стола и висина стола зависе од карактеристика просторије и параметара намештаја: од софе треба да буде погодно да се добије жељени објекат, површина треба да буде довољна, иначе табела изгледа као столац који је испао из намештаја.
 • Има значење боје: уз помоћ нијансе можете превазићи недостатак осветљења у просторији, или, обрнуто, нагласити светлост унутрашњих боја.


Тестирање модела врши се на искусан начин: постављање тешког предмета на радну површину, можете процијенити стабилност дизајна и могућност путовања (код модела с котачима). Поред основних правила, квалитета прикупљања, присуство сертификата о квалитету и пасоша производа су важни.

Нема смисла купити онлине: постоји висок ризик од кривотворења лошег квалитета.

Варијанте у унутрашњости

Стаклени клупе - одлично решење за унутрашњост. Да бисте ценили њихову лепоту достојну, можете погледати примере локације коју нуде искусни дизајнери:

 • Модел са стакленим плочама, дрвеним тијелом и изрезбареним ногама, израђен у црној боји, бит ће складан завршетак ансамбла меког намјештаја у млијечним тоновима, с подршком у облику украсних јастука у тону стола.

 • Лаконски модел правоугаоног облика уоквирен металомслучај, прикладан у унутрашњости кућне библиотеке: за наглашавање прилично живих боја и мали монокромни тепих.

 • Округли стаклени стол на четири металне ноге уклопит ће се у унутрашњост дневне собе, у беж-сивим бојама: за одржавање производа можете користити врч с цвијећем, здјелу воћа и неколико књига.

 • Додјељивање простора за рекреацију може бити модел овалног облика с два ката, који се налази на столу свијетле додатне опреме намјештаја, а испод необичних ствари у једном тону с бојом украсних јастука: једноставан и елегантан.

Стаклени столић за кафу може се направити властитим рукама. Како то урадити, погледајте следећи видео.