Спецификације ЛЕД СМД 5730

ЛЕД СМД 5730 - представник серије ЛЕД-ова високих перформанси специјално дизајнираних за површинску монтажу. Поуздани контакт са плочом се врши помоћу нискотемпературне пасте за лемљење, која дуго времена одржава негативан температурни ефекат и вибрације. Спољни омотач ЛЕД-а је направљен од споја који је неутралан до механичких утицаја и високе влажности.

Карактеристике

СМД 5730 ЛЕД кућиште је величине 5,7 к 3,0 мм и висине не веће од 1,5 мм, узимајући у обзир слој фосфора. На доњој страни елемента је видљива топлоскупљајућа подлога од 1,2 до 1,7 мм, која мора бити лемљена истовремено са закључцима аноде и катоде. Визуелна облога је мало ближа аноди. Поларитет се одређује резом у једном од углова, који се налази ближе катоди.У начину рада, ЛЕД СМД 5730 кристал може издржати температуре до 130 ° Ц, а случај - до 65 ° Ц без пригушивања. Током лемљења могуће је накратко загрејати тело на температуру од 300 ° Ц, али не више од 2 секунде. У вези са тим, препоручује се коришћење ниско-температурних легура калаја и усклађивање са ЈЕДЕЦ Ј-СТД-020Ц стандардом (лемљење фузијом).

апликација

Производња планарних СМД ЛЕД диода величине 5730 у индустријском мјерилу допринијела је проширењу распона ЛЕД расвјете опће намјене, повећавајући њихов излаз свјетла и смањујући величину. ЛЕД траке и сијалице за 220 су биле главни потрошачиове стандардне величине. Поред тога, ове ЛЕД диоде сакупљају модуле за осветљење тачака, комбинујући три ЛЕД диоде у серији са напајањем од 12В. У таквом облику фактор, расветни уређаји су потребни за организацију главног и декоративног осветљења, у рекламном простору и друмском саобраћају. Десетине серијски укључених ЛЕД диода СМД 5730 које се налазе на компактним штампаним плочама, користе се за израду рефлектора и уличних свјетала.

Спецификације

ПЛАНАР светлосна диода СМД 5730 бела светлост у удобним радним условима је способна да расипа до 1.1 В снаге, стварајући тако светлосни ток од 110 лм. У овом случају, потрошња струје је 350 мА, а пад напона је у распону од 3,1 до 3,3. У пулсном моду (т? 0,1Т) истосмјерна струја може се повећати до 800 мА без оштећења кристала.Коефицијент преноса боје у белом СМД 5730 је у просеку али не мањи од 75 јединица. На температури боје имају следећу градацију:

  • топло - 3000-4000 ° К;
  • неутрална - 4300-4800 ° К;
  • чисто - 5000-5800 ° К;
  • хладно - 6000-7500 ° К.

Важну улогу у раду моћних ЛЕД диода СМД 5730 има температура околине која се мјери у непосредној близини кућишта. Да би се смањио трошак готових ЛЕД лампи произвођачи штеде на квалитету радијатора и омогућавају рад ЛЕД-а у екстремном температурном опсегу, тј. Близу 65 ° Ц.Неисправан, његова струја се смањује на вредност назначену на доњем графикону. Тако, заобилазећи струју која није већа од 170 мА, можете приуштити јефтин систем хлађења.

Наравно, са смањењем струје, излаз светлости пада. Колико је јак утицај једносмерне струје на светлосни флукс приказан у једном од дијаграма карактеристика ЛЕДс СМД 5730. Лако је приметити да је 100% осветљење могуће само при струји од 350 мА, која је у реалним условима недостижна.

Конструисан је распоред зависности светлосног флукса од температуре околине под условом да је струја константа. Када се кристал загреје, светлост диоде која емитује светлост пада и на Та = 65 ° Ц износи око 90% вредности пасоша.Крута повезаност струје, температуре и светлосног тока доводи до таквог закључка. Приликом избора извора светлости на основу СМД 5730 ЛЕД-а, потребно је обратити пажњу на дизајн радијатора. Када се користи ЛЕД трака, на основу података чипова, потребно је на одговарајућем профилу од алуминијума. Састављањем светлеће диоде са СМД 5730 сопственим рукама, препоручљиво је пажљиво размислити о систему хлађења, као гаранцији стабилног и дуготрајног рада читавог уређаја.