Спаваћа соба са купатилом: плус и минус

Савремене тенденције комбиновања просторија у стану или кући довеле су до занимљиве идеје - спаваће собе са купатилом. На првом месту, ова идеја се брзо проширила на скупе хотеле, где су власници желели да изненаде своје госте, а затим су дошли до приватних кућа и луксузних станова, али сада све више и више вољни међу великим поправкама покушати да се окупају у својој спаваћој соби.

И заиста, спаваћа соба и купатило су интимне просторије, које су интелигентно и функционално повезане. Ова идеја није изводљива само у појединим становима и кућама из техничких разлога, већ у другом, зашто не би било практично рјешење?

Нови унутрашњи елементи

Купци се све више обраћају архитектима и дизајнерима да планирају на такав начин да се купатило налази директно у спаваћој соби. У складу с тим, водоводна пијаца се одазвала овој идеји нудећи купку различитих облика, боја, дизајна и метода инсталације на такав начин да су савршено уграђене у спаваћу собу и да се не истичу на позадини. Сада у елитним продавницама водоинсталатера можете наћи каде практично било које боје које ће задовољити сваки Ваш захтев или укус. Чак и ако се не налази директно у продавници, купатило се може лако наручити и примити у блиској будућности. У том смислу, декоративне карактеристике купке добијају све већу важност, а његове функционалне карактеристике постепено улазе у хлад.

У истом кључу су креирани иодвојени елементи ентеријера за спаваћу собу. Уосталом, купатило у спаваћој соби обезбеђује високу влажност, што није увек погодно за појединачне електричне апарате. Зато је постојала посебна серија расвјетних тијела, лампе, намјештаја, телевизора и прибора намијењених високој влажности у спаваћој соби.

Што се тиче подова и зидова, произвођачи плочица су брзо узели у обзир дистрибуцију купатила. Сада можете пронаћи плочицу по боји која је врло слична паркету или ламинату. На зидовима ових спаваћих соба, такође је мудро положити плочицу. Међутим, како би подржао уобичајени дизајн спаваћих соба, појавила се плочица која имитира топлу боју тапета. За оне који су против плочица на зидовима, могуће је направити малтер који има отпорност на влагу.

Чак су и произвођачи тканина, завеса и постељине направили своје налазе и почели да производе своје производе са антифунгалном импрегнацијом, што у великој мери решава невидљиве проблеме везане за високу влажност у просторији.

Предности заједничког распоређивања

Купатило у спаваћој соби значајно доприноси романтичној атмосфери, а такође вам омогућава да се боље опустите. Интимност ове зграде је смањена због чињенице да се чинило да остаје на видику и да је доступна свима, пронађеним у стану. Када прелазите у спаваћу собу, купатило постаје искључиво приватно и индивидуално. За обављање разних хигијенских процедура постаје знатно угодније, лакше и практичније. Ово је својеврсни центар за опуштање и опуштање у којем је доступан приступограничен број људи. У сваком случају, на нивоу подсвести, купатило се налази на сигурнијем мјесту, што додаје осјећај очуваности и удобности.

Унитарис, који у неким случајевима преферира комбинацију са купатилом, наравно, излази из спаваће собе. Сви тоалетни предмети се налазе у засебној просторији и не спадају у спаваћу собу. И овде се не ради само о мирису, већ ио одређеној атмосфери, коју тоалет може једноставно убити. Међутим, сва таква питања зонирања распореда појединих елемената у простор комбиноване просторије - то је питање индивидуалног укуса, или није заједничко са неким формалним дизајнерским идејама.

Услови који омогућавају да се купатило постави у спаваћу собу

У неким случајевима, купање у спаваћој соби је једноставно немогуће. То је због чињенице да снабдијевање водом из техничких разлога у одређеним дијеловима простора неће бити испуњено. Ако не постоји могућност да се направи дренажа и довод воде у спаваћу собу, онда се ова идеја у стану или кући не може реализовати.

У овом контексту постоје неке нијансе. Веома важан угао канализационих цеви. Вриједи учинити више него што препоруке препоручују. Разлог томе је што у купатилима излучивање воде изазива одређени мирис, који у посебним функционалним подручјима постаје непримјетан и изједначен са зрачним каналима и другим уређајима. У оваквој спаваћој соби то је немогуће, али зато што мирис неутралише, канализација треба да буде већа и вода треба да иде брже.

Вентилација је од највеће важности и изнад свега због великогвлажност Изнад купатила је увијек пуно паре и влаге, а убијање влаге дјелује чак и на припремљене зидове и материју, и треба га преусмјерити. Добро организована вентилација може да реши овај задатак.

Плочица се поставља на под тако да се формира одређени угао нагиба, тј. Да случајно изливена вода не тече према подручју спавања.

Уопштено, пожељно је створити праг испред просторије и зона тако да у случају глобалног цурења воде, он ће пасти у дио спаваће собе само у хитним случајевима.

Хидроизолација је потребна не само за купатило, већ и за целу комбиновану собу.

неке препоруке

Често, након спајања просторије, постоје питања и неки проблеми. Већина њих се брзо уклања. Међутим, тешко их је изоловати у првој фази. Ево неких типичних нијанси које треба да размислите пре него што започнете асоцијацију. У почетку генерално: дизајн и одобравање новог планирања понекад могу наићи на озбиљан отпор од стране инжењера. На примјер, према техничким захтјевима у двоетажној кући, купатило се треба налазити на првом кату, док се спаваћа соба често налази на другом кату. Овај проблем треба ријешити одобравањем пројекта. Друга тачка: то су искре и звукови (на пример, прскање воде), који су у купатилу апсолутно природни, ау спаваћој соби су непријатни. Да бисте их изоловали, можете да користите преграду, екране, клизне панеле, који могу бити део ентеријера, на пример, креирање декоративних узорака.

Прикључак за купатило и велика количина плочица у спаваћој соби јој одузимају топлину, тако да је гријани под добро рјешење проблема.

Расвета. Не препоручује се јединствено осветљење. Најчешће, количина светлости која је у спаваћој соби није увек неопходна у купатилу, штавише, може ометати опуштање. Због тога је пожељно играти се са различитим осветљењем, узимајући у обзир унутрашњост просторије.

Врата у спаваћу собу-купаоницу је боље направити од краја. У супротном, сама спаваћа соба ће се осећати као уска.