Соцкет легранд тв и правила инсталације

Легранд ТВ соцкетс

Утичнице ТВ Легранда постале су раширене у нашој земљи. Одликују их добар ниво квалитета и прилично повољне цијене.

У исто вријеме, такве утичнице имају богат скуп карактеристика које неискусна особа може ставити у слијепу улицу. Стога, ако сте већ одлучили са произвођачем, научимо како да изаберемо праву телевизијску утичницу. Иначе, правила која смо ми описали ће бити прикладни приликом избора телевизијских утичница за друге произвођаче.

Врсте ТВ излаза

Прије свега, одлучимо о врстама ТВ станица и њиховој примјени. Изненадићете се, али постоје различите врсте утичница које су дизајниране за различита кола. То могу бити једноструке или заједничке утичнице, пролазне и завршне.

Употреба утичнице која не одговара прикључном кругу резултираће нижим квалитетом сигнала. Стога, у првој фази, погледајмо опције за шеме повезивања.

шема звезда

Јединствена утичница Легранд ТВ је намењена за инсталацију када је повезана у складу са шемом звезде.

Произвођач позива тип везе на топологију. И овај тип утичница се може користити само са топологијом звезде.


Схема спајања звезде

Особитост овог типа везе је да кабел из антене или другог извора сигнала долази до тзв.

У овом уређају, сигнал се дели на потребну количину без губитка квалитета.

Разделник повезује каблове који дистрибуирају сигнал на сваку појединачну утичницу.


На фото појачалу је ТВ сигнал

Постоје два типа мултипликатора сигнала.

Неки могу проћи напон појачала, други нису способни за то.

Али пре него што се позабавимо овим питањем, одлучимо: да ли нам уопште треба појачало.


Директан пријем ТВ сигнала

Појачало је уређај који напаја антену од 5, 10 или 12В. Ово вам омогућава да повећате ниво сигнала. Према ГОСТ 28324-89, нормални ниво сигнала треба да буде у опсегу од 53 до 83дБ.

Ако је ваша антена инсталирана у зони директног погледа на транспондер, онда је овај ниво сигнала дефинитивно, и као што каже инструкција, једноставно вам не треба појачало.


ТВ сигнал се рефлектује

Ако је ваша антена затворена од репетитора са зградама или пејзажима, онда прихватате рефлектовани сигнал.

Штавише, сигнал се може рефлектовати неколико пута и због тога је веома слаб. У овом случају, појачало је управо оно што вам је потребно.


Сплиттер са могућношћу проласка сигнала појачала

Након што смо утврдили да ли нам је потребно појачало, можемо се вратити на питање повезивања раздјелника. Ако је наш разделник способан да прескочи струју појачала, онда је обично један од закључака означен са "Повер ин", "+ 12В" или једноставно примењен обојени назив на овом каналу.

Чињеница је да прескакање сигнала појачала може имати само један канал.И то треба узети у обзир приликом повезивања.

врсте разделника

У већини случајева, разделник нема функцију преноса сигнала појачала.

С тим у вези, његово напајање електричном енергијом требало би организовати за кабл за напајање телевизијске мреже.

Обратите пажњу! Према европском стандарду ЦЕНЕЛЕЦ ЕН 50083-7, сматра се да је оптимални ниво сигнала 53 - 74Дб. То значи да је горња граница нешто нижа. Али не треба да гањате на максималном нивоу сигнала. Његово повећање може директно довести до супротног ефекта - погоршање квалитета слике.

Једна ТВ утичница Легранд повезана је каблом са множитељем. Сваки прикључак у кругу добија исти ниво сигнала, који је практично једнак сигналу који долази до разделника.

Ово је главна предност ове шеме. На недостатке шеме звијезде треба укључити потребу за уградњом додатне опреме - раздјелником и већом цијеном ТВ кабела.

дијаграм тока

Одашиљачи (погледајте прикључак за ТВ улаз: како се изводи инсталација) и крајње утичнице намијењене за топологију преко пролазног круга. Посебност ове шеме је у томе што не захтева додатне уређаје, већ се може користити само за аналогну телевизију.

Шеме долазне везе

  • Суштина ове шеме је у томе што се антена напаја на првом прикључку. Од првог излаза пријатеља, и тако даље. Посљедња у овом кругу је руба утичница. Све друге утичнице морају бити проходне.
  • Имате проблемлогично питање, али каква је разлика између Легранд ТВ утичнице, рецимо, једне. Чињеница је да радни телевизор намеће свој сигнал на којим кабловима из утичнице. Као резултат тога, на другом ТВ-у, слика или само препреке могу се појавити на дијаграму.


Пролазна ТВ излаз

  • Да би се ово искључило, користе се специјални филтери. Они су уграђени у утичницу и потпуно блокирају препреке које је створио телевизор. Али, као и сваки други заштитни уређај, филтер је отпор који снижава ниво сигнала.
  • И запамтимо да сигнал који долази до првог излаза треба да буде у опсегу од 57 - 83 дБ. Сваки такав филтер се губи од 10 до 15 дБ. Плус прекидни губици у самој утичници. И испоставља се да је пролазни круг способан да пружи квалитативни сигнал само за два или три излаза у кругу. Већи број њих ће смањити ниво сигнала испод дозвољених граница.
  • Као што можете видјети на видеу, рубни прикључак се разликује од проласка само бројем закључака. Ако можете спојити два кабла у утичницу - напаја и одлази, онда се само одговарајући прикључује на терминал. Филтар такве утичнице, у већини случајева, има нешто мањи отпор.


Терминал ТВ соцкет

На крају, испоставило се да пролазни круг има такву предност као и цијена инсталације, јер је кабловска ТВ потребна за ред величине мање, а нема потребе за додатном опремом - као и вријеме инсталације.

У исто време, у смислу квалитета сигнала, он је много лошији од шеме звезде.На крају крајева, код овог типа везе сваки следећи прикључак има нижи ниво сигнала.

карактеристике утичница

Након што смо прегледали шеме повезивања и врсте продајних мјеста, већ имамо представу о томе шта нам је потребно. Међутим, постоје бројне опције на које треба обратити пажњу приликом одабира ТВ излаза.

О њима ћемо говорити у овом одељку:

  • Легранд ТВ прикључак може имати неколико типова конектора. То може бити ТВ конектор - односно, за пријем аналогног ТВ сигнала, Р - радио пријемник и САТ пријемник за пријем сателитске телевизије. Сви ови типови се разликују не само визуелно.

Норме домаћег ГОСТ-а

  • ТВ конектор је дизајниран за пренос сигнала у опсегу од 5 - 862 МХз. Р конектор омогућава пренос сигнала у опсегу од 87,5 до 108 МХз, а САТ конектор шаље сигнале у опсегу од 950 до 2400 МХз.

Обратите пажњу! ТВ конектор у Легранд утичницама је направљен према европском стандарду ДОЦСИС в.2.0. Али наш стандард: ГОСТ Р 52023 проширује се на шире границе од 40 - 1000МХз. Она не игра значајну улогу као пренос сигнала, али је разлика у постављеним робама у нормама наше земље.

  • Исто тако, када бирате, сигурно ћете наићи на концепт као што је пригушење пролаза. Обично његова вредност унутар 1 - 2дБ. Посебно, за било који Легенд соцкет ТВ, то је 1.5 дБ. Ово пригушење је узроковано контактним спојевима и прилично је условно, тако да му можда нећете обратити посебну пажњу.


Технички параметри локала Легранд

  • Међутим, при пригушењу гране, која је у пролазу, обратите пажњу на императив. Обично се креће од 10 до 15дБ. За Леграндове излазе је 14дБ. За крајње утичнице, обично је нешто нижа и износи око 10дБ.
  • Последња разлика је у начину причвршћивања кабла на утичницу. Обично се све ТВ прикључнице причвршћују вијцима или опругама. Потребно је руковати каблом.

Правила за монтажу утичница са аутоматским прикључцима

Компанија Легранд је развила сопствени начин брзе инсталације. Омогућава вам самосталну монтажу без руковања каблом. Међутим, нису сви модели опремљени таквим уређајем, тако да приликом куповине провјерите да ли је утичница опремљена аутоматским терминалима.

Закључак

Наравно, легранд ТВ оутлет није идеално рјешење за све проблеме. Такође има своје недостатке, и заправо се не разликује много од производа других брендова.

Уосталом, ТВ утичнице нису нека врста иновативног и технолошког производа. Дуго је размишљано и решено овде. Стога, сви могући проблеми са радом ТВ утичница најчешће нису повезани са произвођачем, већ са погрешним избором типа утичнице за сваку специфичну шему.