Смањујемо преграду између ходника и просторије

Одвојите простор између просторије и ходника може бити стилска преграда, осим зидова носивих у становима, све више унутрашњих преграда, они обављају различите функције. Преграда може бити изведена из различитих материјала и служи као елемент зонирања, служи као ослонац за било који систем складиштења или обавља декоративне функције. У случају да ходник и просторија буду одвојени, спашава се преграда, тако да је унутрашњост стана завршена.

Како поделити ходник и собу преградом

У зонирању стана постоји веома важно значење људског постојања. Сви желе да уживају у миру и тишини у спаваћој соби, да буду концентрисани у канцеларији, опустите се у свом омиљеном углу. Али, није увијек могуће редефинисати стан у великим размјерима и подијелити га према жељи за потребним просторијама. Излаз је у унутрашњим преградама, што је одлична алтернатива за комплетну обнову стамбеног простора.

Данас су најпопуларније гипсане плоче

Након рушења главног зида између ходника и просторије и инсталације мобилне преграде, постоји могућност повећања и смањења простора. Уски пролази и непотребна врата нестају, а приликом померања преградних врата границе се обнављају.

Материјал партиције може бити различит:

 1. дрво;
 2. стакло;
 3. од акрилних сировина;
 4. од сухозида;
 5. Цполикарбонат;
 6. цигла;
 7. блокови од пјенастог бетона;
 8. Комбиновани - метални оквир и метална плоча са стаклом, бамбусом, текстилом и другим уметцима.

Гипсане плоче потпуно опонашају зид. Помоћи ће вам да створите савршено глатку и глатку површину преграде, као и једноставну инсталацију. Они могу бити закривљени ако се такав дизајн уклапа у дизајн просторије. Ако не желите да радите радикално, можете визуелно одвојити ходник од собе: сталци, лонци за цвијеће, ормарићи, акваријуми на рубнику, итд. Ово зонирање визуелно раздваја стамбени простор од пролаза.

Предности клизних преграда: дијелимо просторије с ходником

Преграде омогућују што је могуће већу удобност за одвајање једног простора од другог, док се уклапају у свако унутрашње рјешење.

Занимљива клизна партиција ће вам помоћи да унутрашњост буде оригинална и лепа

Без обзира на материјал у клизним преградама, постоје бројне предности:

 1. Помаже у рјешавању различитих задатака планирања у току поправке, који не захтијевају озбиљан рад.
 2. Не захтевају велике новчане трошкове.
 3. У најкраћем времену, изглед било које собе је промењен. За тако мали стан као што је Хрушчов, унутрашња преграда постаје одличан грађевински материјал за решавање унутрашњих проблема.
 4. Раставити у различитим правцима, ако је потребно постати дио собе.

Сличнопреграде су постале широко распрострањене у друштву након што је постало неопходно блокирати кухињу с предсобљем, дјечјом и родитељском спаваћом собом.

Преграде у јавном коридору: савјети и питања о законитости сажетка

Врло чест заједнички коридор је велик, а стан се продубљује, а завршава улазним вратима. Многи су дијелили овај дио с различитим (обично металним) партицијама. Али да ли је то законито? Коридор - дио имовине свих власника станова у овој кући. Ово међустанично степениште није власништво становника једног стана. Дозвола за изградњу преграде може се добити само током скупштине становника.

Преграда ће учинити ходник пространим

Шта још треба да знате:

 1. Немогуће је произвољно блокирати коридор. Али ако нема закључавања на вратима, таква преграда је сасвим легитимна, јер приступ унутрашњости може бити било који становник куће.
 2. Регулаторна тијела (нпр. Стамбене инспекцијске службе) требају бити обавијештена. Биће само један састанак и пристанак становника.
 3. Могуће је инсталирати преграду само ако је сам стан у његовом посједу. Инспекција може захтијевати подношење докумената. У изнајмљеном стану такве радње су незаконите.

Противпожарни прописи могу бити нарушени приликом подизања такве конструкције, посебно ако су врата уграђена у зид са бравом. У овом случају, случај може бити пред судом.

зонирање коридора

Зонирање је најприкладнија опција за панеле у панелима. Овакав мали простор тешко је подијелити на зоне, али на крају ће ово рјешење визуално учинити га ширим, а његова функционалност ће се повећати.

Преграда за гипсане плоче карактерише не само леп изглед, већ и функционалност

.

За мале коридоре ће стати лучне преграде. Простор ће поделити на 2-3 зоне. Први ће служити за уклањање одјеће и обуће, други - за складиштење, трећи ће бити пријелаз између кухиње и другог дневног боравка.

Могу се разликовати зоне:

 1. Намештај. Са једне стране су постављени вјешалица за одјећу и постоље за ципеле, ас друге стране уграђени су ормарићи за различите ствари. Ормари би требали имати другу боју од вјешалица.
 2. Обрада зидова. Различите зоне се лијепе различитим тапетама или обојеним у различитим бојама. Требало би да буду у хармонији, али не сасвим другачије. Изгледало би сјајно са дрвеним панелима.
 3. Различита сексуална покривеност, док је вриједно изабрати материјале отпорне на хабање. Под може бити на више нивоа.
 4. Наглашавање улазне зоне и простора ходника.

Функционална преграда: ходник - просторија (видео)

Када поделимо ова два простора, постижемо само један циљ - повећање удобности када се налазимо у затвореном простору. Преграде су функционалне и једноставне за употребу, које се савршено уклапају у сваки дизајн.Важна предност било које партиције је да се може украсити. Ова опција је погодна за оне који воле промјене. Истовремено, партиција вам омогућава да се привремено одморите у свом личном простору.

Пројектовање преграде између кухиње, ходника и дневне собе (фотографија у унутрашњости)

)