Склопиви столови с монтажом на зид: столни носач, значајке носача и зидног механизма, популарни модели Икеа

Модерно кућиште мале величине истиче главни захтјев, који се мора узети у обзир приликом рјешавања - ергономија намјештаја. У том смислу, приликом одабира табела, власници често преферирају функционалне, компактне модификације, на примјер, опције са склопивим или преклопним столовима.


предности

Склопиви сто са зидним носачем је радна плоча која је причвршћена на зид помоћу посебног зидног носача у облику троугластих или правоугаоних носача. Треба напоменути неколико предности овог дизајна.

 • Компактност. Модели се могу смјестити у просторију било којег простора, а да се не сметају.
 • Функционалност. Столни сто испуњава све функције које су му додељене.
 • Стил. Модели могу послужити као елемент декорације и украсити сваки ентеријер.


 • Лако се склапа. Произвођачи продају склопиве столове већ у готовом облику са упутством за причвршћивање. Максимум који корисник мора да уради је да фиксира прикључак помоћу шрафова, што не захтева посебне вештине.

Модел је тако једноставан да је могуће саставити овај стол властитим рукама. Компактан намештај одлично изгледа на минијатурним кухињама, лођама и балконима.


Карактеристике механизма

Обично су карактеристике склопивих и сложених табличних опција типови причвршћивача. Често се зидни анкери користе сидреним типловима, а склопиви дијелови конструкције се причвршћују уз помоћ клавирских петљи. МеђутимУпотреба софистициранијих окова пружа механизам дискреције, функционалности и трајности. Зидна верзија стола се често испоручује или механизмом за подизање или окретање.

Обиљежје једноставних склопивих конструкција је независно причвршћивање стола и ослонца за ноге, такви модели се испоручују са равним држачем троугластог или П облика.Покрет пружа механизам за окретање, а за фиксирање ноге, уградите магнет или различите причврсне елементе. Напомиње се да су наведене варијације најпоузданије.

Неки модели склапања имају ногу која је причвршћена на спољну страну радне плоче помоћу зглобног механизма. У том случају, инсталација треба да фиксира површину стола на зид. Када се распадне, носач се одбацује хармоником, што вам омогућава да раставите структуру у једном покрету.

Друга могућност за постављање склопивих столова су конзоле. Они су најчешће гвожђе или челик. За разлику од других конструкција, конзоле се уграђују без петљи. Они обављају одједном две функције: подупираче и петље. Механизам је монтиран на једној страни на вертикалну носиву површину, а друга на радну плоху. При подизању поклопца стола на окомити на зид нивоа, он је фиксиран у том положају. За монтажу је потребно мало повући стол и затим га затворити.


Склопиве или преклопне варијанте су популарне у дечијим собама или кухињама. Инхерентна је употреба конзоле као додатног местаскладиштење. Пошто ове просторије захтевају лако руковање намештајем, модели често имају различите шарке. Преклопни сто може имати потпорну ногу која се креће од зида према отвору стола или пада испод површине стола. Уграђени ормар или зид могу бити опремљени лифтом за плин. Ови амортизери на принципу рада су слични детаљима задњих врата домаћих аутомобила. Уз њихову помоћ можете олакшати распоред стола било које сложености и тежине.Узорак крила је прикладан, на примјер, на балкону, лођи, у радионици. Његов дизајн је најлакши од свега што елиминише додатне елементе осим суспензије. Најједноставнији столови у облику полица обично нису нити осигурачи. Могу се објесити на ограду балкона, на разне изведбе у гаражи.


Било који тип намјештаја повезан с трансформацијом карактеризира присутност механизама који мијењају облик или величину.

Они су два типа:

 • Цабарет столови са повећањем дужине или без промена.
 • Несреће су синхроне и неусклађене.


компоненте

Листа компоненти укључених у дизајн столова за склапање варира у зависности од модела, али главни детаљи су исти за све.

 • Конзоле могу бити преклопљене или клизне. Обично су направљене од металних легура. Носач се бира у зависности од стила ентеријера иучитавање функционалног стола.
 • Основа даске за фиксирање радне плоче. Може бити различитих облика, на пример Т-облика, у облику слова П, у облику преклопне ноге. За разлику од носача, трака је непомична.
  • Петља. У зависности од дизајна, произвођачи користе варијанту за померање, петље са лептирима или шарке за намештај од клавира за повезивање стола са другим елементима.
  • Сидрени вијци за причвршћивање склопивих радних плоча на зид.  • Конзола за склопиви стол може послужити као додатна полица или сталак за вазе, лампе, сандуке, књиге и друге елементе унутрашњости.
  • Обујмице за задржавање конструкције у склопљеном облику, на примјер, кукице за закључавање за склопиве столове. Стручњаци савјетују куповину сложених модела с бравом од штрајкова. Посебно је значајна ова напомена за стаклене плоче, јер када стол није уредно спуштен испод стола, може погодити зид.
  • Вучна вођица за увлачиве грађевинске елементе или за мобилне моделе столова који се крећу дуж шине уз зид.
  • Декоративни дијелови за поједностављење процеса трансформације: ручке, шарке, полуге.  Произвођачи углавном нуде комплетне моделе. Комплет, поред самог стола, укључује све монтажне елементе потребне за уградњу.

  модели

  Модели су класификовани према различитим параметрима.

  У зависности од форме

  Важан критериј за куповину склопивог стола је његов облик.

  • Трг је оптималан за малу породицу од три особе.
  • Правоугаони облик је најпогоднији јер је мост и може бити дизајниран за више људи. У зависности од квадратуре просторије, стол се може поставити уз зид и преко зида.
  • Округли сто је најмање популаран, али му оригиналност омогућава да одлично изгледа у класичној благоваоници.
  • Полукружна плоча је компактнија него округла, али није практична. Због тога се чешће користи у лођама и балконима.


  У зависности од типа градње

  • Таблични трансформатор - најфункционалнији модел. Може се монтирати на зид или на зид. Најчешће се користи у кухињи, јер има неколико зона. Стол је лак за савијање и омогућава вам да направите компактну радну верзију или да се претворите у трпезарију. Подесиви трансформатор има додатне карактеристике које се разликују од конвенционалних јапанки. За мале кухиње модели су доступни без ногу са вертикалним зидним носачем. Произвођачи нуде и столне трансформаторе са једном ногом, али они губе у стабилности.


  • Варијанта склапања. Универзални намештај, јер омогућава да га причврстите на било коју вертикалну површину, било да се ради о зиду или ормару. Може да издржи прилично велика оптерећења, тако да се може користити као школа или радник. Склопиви модели се пак разликују по величини, која се може изабрати у зависности од тогаод места. Треба имати на уму да масивни радни столови захтијевају ступове у облику размака или неколико ногу. Стручњаци савјетују да одаберете варијанте са кутијом или полицама, ако се тијеком рада планира преоптерећење, на примјер, кухињски стол је увијек перилица суђа, а на радницима се налазе хрпе књига које се могу очистити на мјестима складиштења. У спаваћој соби ће бити прикладан склопиви стол са отвором за огледало на принципу хармоника.

  Мања - монтажа је мјесто већег оптерећења, тако да је боље користити механизме квалитета и детаље приликом инсталације, као и искључити грешке у раду. У супротном, ризик од пада модела је прекидање зидне обраде.


  • Мобилни покретни модел разликује се од претходне мобилности. Водилице, које се налазе на зиду, омогућавају померање радне површине дуж ње. Одлична опција за нестандардно планирање. По правилу, дизајн је опремљен додатним потпорним ногама, које обезбеђују отпорност и стабилност у стационарном положају.
  • Отвара се бројач шипки. Често користе дизајнери у модерним ентеријерима. То је дугачка уска радна плоха, која се монтира у зид. Производи су необичног дизајна, на пример, стаклени или зрцални уметци их чине луксузним. Модели су одлични за дуге кухиње. Будући да је штанд висок, обично је у њему постављене високе столице.  • Суспендована верзијакарактерише одсуство ногу. То штеди што више мјеста, слично по дизајну на прозорској дасци. Произвођачи производе варијанте са бочним зидовима.
  • Склопиви сто - најједноставнија опција. Трансформатор се разликује од недостатка додатних карактеристика. Главна разлика од свих осталих модела - у потпуности до вертикалног стања - не формира се, у вези са оним што у савијеној верзији има облик постоља. Ова конструктивна особина се користи за складиштење ствари.


  материалс

  Специјалисти препоручују да се обрати пажња на материјал од којег је направљена табела.

  • ДСП или МДФ листови. Најповољнија опција је експериментисање са обрасцима. Пошто је лако руковати, произвођачи нуде широк спектар модела са другачијим дизајном. Захваљујући фурнирању и ламинацији, мајстори добијају различиту текстуру. Предности материјала су лакоћа његе и мала тежина. Недостатак је мали животни вијек, што се објашњава нестабилношћу плоча на вањске механичке утјецаје и влагу.
  • Дрво. Еколошки прихватљив, неалергијски материјал. Изврсна ручна израда табела претвара у ремек-дела. Међутим, за обичне станове такође се производе дрвени модели. Предности материјала су дуготрајност, трајност, висок степен отпорности на механичке утицаје. Главни недостаци су суштинска конструкција и високи трошкови.


   \ т
  • Стакло. Захваљујући најновијој технологији, дугорочно се постижеексплоатацију и одсуство спољних утицаја. Стаклени стол је израђен од каљеног материјала отпорног на ударце. Пропасти - тешки, скупи и хладни на додир.
  • Пластика. Пошто се ПВЦ не боји ни влаге, ни ветра, ни прљавштине, пултови су популарни на отвореним балконима и дечијим уметничким атељеима, где се може наћи контакт са водом и много загађења.


  Носачи за радну плоху су обично направљени од дрвета или метала, што гарантује стабилност конструкције и поузданост сидришта. За дрвене и стаклене површине, произвођачи често нуде хромирану верзију ормарића.

  Димензије

  Главни фактор при куповини склопивог стола је његова величина у проширеном облику. Димензије треба да узму у обзир не само површину просторије, већ и број особа за смештај. Стандардна висина стола обично варира од 70 до 75 цм и обезбеђује удобну раздаљину од стола до колена седишта. За просечну особу усвојени су следећи нормативни документи радног подручја: 1,2 м дужине и 0,8 м ширине. Ово се мора узети у обзир ако се склопиви стол користи као писани. Ако се дизајн одбаци као трпезарија, онда су правила нешто другачија.

  • Округли сто. За обичну варијанту, пречник који одговара 4-6 особа може бити од 110 до 135 цм, међутим, за склопиви стол, треба имати на уму да ниједан прикључак на зид не може одговарати никоме. Дакле, у горњем примјеру, потребно је смањити број људи који сједе на једномчовече  • Овална табела. Таква конструкција се може фиксирати и дуж зида и преко пута. Локација ће зависити од броја седишта.
  • Правокутна верзија, као и овални модел, зависи од начина причвршћивања на зид.

  Треба напоменути да су дефинисане удобне димензије за једну особу која сједи за столом за ручавање и које су дугачке 60 цм и дубине 40 цм. Ове стандарде треба узети у обзир приликом постављања склопивих модела.

  Преглед најбољих произвођача

  Тренутно су столови за склапање произведени од стране многих руских и страних брендова за производњу столова, кухињског намјештаја и другог намјештаја. Њихов асортиман често укључује стандардне узорке без посебних декоративних елемената. Наравно, потребно је разликовати и Ицела бренд Икеа, који производи буџетски трансформисани намештај са поузданом структуром. Главне карактеристике - максимална природност и једноставност, употреба дрвета и метала.

   \ т
  • Дизајн преклопних плоча "БРРСТА" беспријекорно се уклапа у сувремене стилове, али ће бити неприкладан у класичним интеријерима. Дизајн је конзолан, тако да је у склопљеном облику сто је полица. Величине су дизајниране за два седишта. Стол је направљен од иверице, прекривен фурниром од јасена. Монтажна плоча - од челика. Колекција има различита решења у боји.


  • Вреди напоменути производе линије "Норберг". Ово су разноврснији столови који изгледају сјајно како у кухињи тако иу ученичкој соби.Слично томе, "БИУРСТА" има зидни носач и дизајниран је за два, за разлику од ове колекције у покривању плоча од ламината.
  • Еколошка и природнија варијанта - модел "Норбу", направљен од брезе. У поређењу са колекцијом Норберг, изгледа лакше и теже.


  Познати бренд "Схатура" такође нуди неколико модела сложених столова. У асортиману су представљени следећи производи.

   \ т
  • Кухињски столови са склопивом столном плочом. Главни материјал за буџетске опције су фурниране иверице или МДФ, покривени полимерним филмом за заштиту. Скупи столови су направљени од стакла или дрвета.
  • Склопиве и клизне просторије за обједовање, опремљене разним облицима.
  • Склопиви столови за дечије собе. Склопиве површине омогућавају подешавање нагиба стола, у зависности од потреба ученика. Комбиноване варијанте са полицама и ормарићима омогућавају уштеду простора, потпуно уклањање стола или његово постављање у облику шарке.  • Склопиви столови за писање за канцеларију.
  • Склопиви модели уредских столова.
  • Барски регали и склопиви столови за мале кафиће, који ће омогућити радним сатима да повећају број додатних сједала.

  Производња уграђеног и висећег намјештаја је врло популарна међу малим регионалним творницама и радионицама. Направит ће сваки модел по наруџби по појединачним величинама. Дакле, ако вам је потребан јединствен модел неопходног дизајна, то је потребноузима у обзир величину и жеље власника, боље је потражити помоћ од професионалног столара, или направити стол за себе.  Како правилно поправити радни сто?

  Да бисте својом руком причврстили преклопну радну површину, морате се заложити са следећим сетом алата.

  • Рулет, владар, оловка.
  • Одвијач за убрзавање рада. Ако је стол направљен од иверице или шперплоче, онда ће без овог алата бити тешко.
  • За бушење рупа приликом монтаже грађевинских елемената и причвршћивања на зид потребна је електрична бушилица.
  • Сет бургија за дрво и бетон.

  Ако не постоје одређени електрични алати, онда ће једноставни одвијачи стати, само ће се процес инсталације мало затегнути. Начини причвршћивања радне плоче својим рукама зависе од дизајна и механизма монтаже.


   \ т
  • Најједноставнији - столић на каучу са једном ослонцем за шарке. Модел има много варијација. Општи критеријуми - једноставна таблична форма: квадратна или полукружна, једнокрилни, мале величине. Слиједи инсталацијски алгоритам.
   • Причврстите радну површину на монтажну шипку помоћу две петље лептира које ће се монтирати.
   • Ако је сто постављен на зид, прво избушите рупе и чекиће. Уврћући у њих причврсне вијке, подесите отпор.
   • Након тога вијци причвршћују вијке са радним предметом.


  • Софистициранија опција - склопиви сто са склопивим постољем. Димензије дизајна су просечне, плоча је распоређена по дужини. Носачи могу бити направљени у облику оквира или одвојених ногу, њихови склопови пружају шарке за намештај за клавир или у облику лептира. Шипка за причвршћивање таквог модела по ширини је већ комплетна конзола, која је причвршћена угловима једног зида. На њему је постављена преклопна столна плоча.


   \ т
  • Дизајнерске табеле могу да садрже стаклене или зрцалне елементе. У том случају, прије уградње радне површине, потребно је поправити стакло или огледало које је дио пројекта.
  • За варијанте са шаркама, било за стационарну монтажу, или за монтажу у облику вијака, углова и шарки.
  • Отворени пултови се често причвршћују помоћу петљи, али фабрички дизајни могу укључивати зазоре и затвараче који омогућавају прецизније преклапање и структурирање структуре. Обично су причвршћивачи ове врсте већ завршени, тако да власник остаје само уобичајен начин за уградњу шипке за причвршћивање.

  Лепи примери у унутрашњости

  Преклопна површина је релевантна за било коју сврху. То ће помоћи ергономски поставити објекте на малу површину, што ће уштедети простор и осјећати се угодно.

  За кухињу

  У малој кухињи површине до 5-8 квадратних метара. М столићи за склапање су само потребни. Иза њих можете посадити до 10 особакомпетентан избор модела и тип локације.

  Кухињски столови се могу поставити на следећи начин:

   \ т
  • Изнад радијатора, додатно прикривајући дизајн батерије.
  • Дуж прозора, користећи прозорску даску.
  • Дуж зида у облику склопивог шанка.
  • Око кухиње, али такви модели су обично дизајнирани за 2-4 особе.  Варијације зидова могу се састојати од остављања полице или конзоле и могу се потпуно спојити са зидом. Димензије кухињских модела зависе само од њиховог функционалног оптерећења и површине просторије. Завршни столови су мали, вечере треба израчунати за све чланове породице. Врло занимљиво рјешење је поставити двоструки склопиви стол у кухињу. Прво се баца мала површина, пројектована за 2-3 особе, а ако постоји потреба за повећањем површине стола, онда се други бројач спушта.

  Ако кухињу користе 1-2 путника, онда се у њој понекад налази прилично мали чајни стол на једној стабљици. Обично је округла, мање квадратна. Међутим, за велики број гостију, предвиђено је да се површина која је наслоњена на овај стол избацује из зида.

  Детаљ о зидном зиду до стропа пружиће могућност организовања велике трпезаријске зоне.

  за собе

  Широко употребљавани висећи столови за опремање радног мјеста студента или мајстора. Дизајнери користе лагане компактне моделе са минималним сетом функција за унутрашњост мале просторије илине-стамбене просторе, као што су балкон, радионица, остава. Сложенији мултифункционални масивни столови су релевантни тамо где простор дозвољава. Није нова замисао о зидном ормару са преклопном стола у облику врата. Ипак, она је и даље релевантна, јер вам омогућава да организујете радни простор на било ком месту: у соби, унутрашњем ходнику па чак иу кухињи.  Масивне полице са склопивим механизмом су функционалније. Они могу да издрже тешка оптерећења, тако да се могу инсталирати чак и на рачунарима и телевизорима. Употреба преклопних фасада секретарица у облику пултова је практичан изум протеклих година. Столови-дизајнери слика савршено се уклапају у сваки ентеријер. У склопљеном облику стол отвара зидни ормар, у склопљеном - слици или огледалу. У ормар је често уграђен вертикални дуги уски стол. Намењен је за пеглање постељине или шивење, ау одсуству радног места може се користити и као писање.


  за балконе

  Мали балкони дизајнери саветују да се безбедно претворе у мини-кабинет, мини-бар или мини-дневни боравак. Понекад се може чинити да нема места за постављање пријатне атмосфере. Ако исправно приступите избору ентеријера, онда се испоставља да је све у ствари чак и неискусно у дизајнерским пословима човека. Биће вам потребан компактан мултифункционални намештај и склопиви сто, са многим професионалним столицама и клупама такође ћете направити склапање или пењање.Довољно да се на њих набаце пар меких текстилних јастука, одједном се појави столна шоља врућег чаја и упали лампа.  за кафић

  Недавно су дизајнери посветили посебну пажњу изгледу столова, тако да су мали кафићи понекад опремљени са мање укуса од чврстих ресторана. У ту сврху користе се разне висеће стаклене плоче у кованим оквирима за уређење удобних мјеста љетних балкона. Живе варијације декомпозиционих столова за веранде које одговарају компанијама од малих до великих.


  У овом филму ћете имати преглед склопивог мултифункционалног кухињског стола.