Систем осветљења стазе (40 фотографија): системи за праћење аутобуса у прелепом ентеријеру куће и стана

Сваке године постоје нове идеје за дизајн ентеријера, тако да унутрашња декорација простора постаје све сложенија. А стандардни уређаји за осветљење често се једноставно не уклапају у укупну атмосферу, што их чини да траже друге опције. Због тога је уведен систем расвјете колосијека који комбинира лампе, сабирнице и друге елементе.


Основна сврха и примена

У почетку, системи за осветљење колосека су се користили за шопинг центре. Помогли су привући потенцијалне купце у одређену продавницу. Производи се често премештају са једног места на друго, тако да морате да користите лампе са подесивим углом осветљења.

Након тога, дизајнери су одлучили примијенити ову врсту расвјете у урбаним становима, тако да би становници могли, по жељи, промијенити смјер свјетлосних зрака.Висеће светиљке помажу да се прикрију недостаци и да се фокусирају на заслуге собе. Уз њихову помоћ било је могуће визуелно променити поставке просторије и обојити их у различите боје.

Светла за путање користе се у многим областима, на пример у ресторанима, кафићима и баровима. Они помажу да се одређена радња додели да би се показао њен значај у овом тренутку. Таква опрема је неопходна за изложбене хале и музеје.

Сам систем се састоји од сабирница, висећих елемената, прибора, прикључних делова иструјни каблови. Упркос очигледној сложености система, уређаји за пнеуматике су једноставни за употребу, те се стога могу инсталирати не само унутар просторија, већ и на улици.

Њихова инсталација не захтева много искуства, а промена угла светла не захтева много времена.


Конструктивне карактеристике сабирнице и њени типови

Системи за праћење имају солидан и флексибилан дизајн, тако да се могу монтирати на било коју површину и мијењати своју конфигурацију како би добили најбољи кут освјетљења. Главна карактеристика дизајна су извори свјетлости, који се разликују по покретљивости, а по жељи их можете премјестити из једне фазе у другу. У овом случају, у једној аутобусној линији можете применити различите уређаје, који имају било који облик и снагу.

Главна предност стазе је у њеној способности да осветли просторију, чак и када један од уређаја не ради исправно.

Уосталом, све сијалице раде независно једна од друге. Колосијек колосијека може се разликовати по облику, начину инсталације и броју фаза. Број гума бакарних проводника унутар колосијека овиси о његовој фази. Једна гума има једну фразу, двије гуме - двије фазе и три гуме - три фазе.


Број фаза утиче на способност сијалица да раде независно, то јест, што је више фаза, више лампи, то су веће оперативне могућности.

Посебна предност је трофазна стаза, која се може повезати на мрежу при напону од 380 В, на исту мрежураспоредите терет по изразима.

Възможността на пътна пътна гума може да бъде:

.
 • Спољашњи и уграђен у вертикалном или хоризонталном положају уз помоћ причвршћивача или висећих ужади.
 • Уграђена и причвршћена испод радног подручја како би привукла пажњу.

Кутија сабирница може имати кружни или квадратни попречни пресек. Ако купите стазу по наруџби, можете пожељети производ било којег дизајна с било којим бројем лица. Од спољних разлика, рад уређаја се неће променити.Предности и недостаци

Мобилна светла имају много позитивних особина које их чине популарним међу купцима:

 • Помоћу њих можете створити заједничко или наглашено осветљење, на основу личних преференција.
 • Још један плус систем је могућност инсталирања на различите површине. Уосталом, може имати и висећу, зидну и плафонску конструкцију.
 • Све компоненте јединице су високог квалитета. Они су јаки и стабилни, што осигурава дуготрајан рад система.
 • Уређаји за гуме - комбинација практичности, лакоће и функционалности. Стога, уз њихову помоћ можете ријешити сва функционална питања.
 • Још једна предност стазе је иновативан изглед, који омогућава хармоничан изглед у сваком ентеријеру.
 • Систем има један озбиљан недостатак, што неким људима онемогућава да га купе. Ово је висока цена.Системи трагова - ово је одлично рјешење за освјетљавање просторије не само у стамбеној згради, већ иу трговачком центру или градском базену. Чак иу малим становима са ниским таваницама, њихова употреба ће помоћи да се обезбеди простор у повољном светлу.

Које се врсте лампи користе?

Говорећи о врстама уређаја за осветљење, може се приметити да се практично свака лампа може користити на стази. Раније су били опремљени халогеним или флуоресцентним сијалицама, али у модерном свету технологије, у част ЛЕД уређаја и других производа који троше најмање електричне енергије.

На основу тога, можемо закључити да класификација колосијека може бити путем инсталације, опсега и функционалности:

 • Успут, могу се монтирати, могу бити зидне, стропне и висеће.
 • У области примене и функционалности, разликују се изложеност, техничке, ротационе и рефлекторске лампе. Најсавременији су рефлектори и лампе за излагање, које су дизајниране да се фокусирају на специфичне области.Захваљујући великом избору прибора погодних за праћење система осветљења, можете експериментисати са светлошћу. Уређаји за гуме се могу користити било гдје, било да се ради о улици или затвореном простору. Они могу бити главни или додатни извор светла - све зависи од идеје или жеље дизајнера купца.


Како изабрати?

Избором овог светлосног метода, потребно је да се усредсредите на неколико основних аспеката:

 1. Уређај мора бити опремљен штедљивим жаруљама за уштеду енергије.
 2. Потребно је узети у обзир напон напајања, што указује на способност система да ради на различитим флуктуацијама напона.
 3. Материјали производње треба да буду висококвалитетни, тако да стаза не пропадне у кратком временском периоду.
 4. Трошкови квалитетног уређаја превазилазе трошкове јефтиних аналога.
 5. Дизајн и облик система гума мора у потпуности одговарати стилском смјеру и величини просторије.
7 фотографија

Занимљиве идеје за ентеријер

Није никоме тајна да правилно дизајнирано осветљење потпуно мења атмосферу у кући. Уз помоћ лампе можете поделити собу на функционалне просторе, на пример, важно је у спаваћој соби-дневној соби или кухињи-трпезарији.

Различите стилске линије користе одређене системе осветљења колосека. Органски изглед у стилу хигх-тецх или минималистичких рефлектора лаконских облика. Не морају бити обешени на плафону и користити као додатни извор светлости. Они се могу користити свакодневно ако су инсталирани на исправном мјесту и мјесту.


Системи гума ће добро нагласити класичну кухињу или дневни боравак, посебно ако се њихов простор не разликује много. Уградња апарата у ходник или купатиломогуће га је спојити на посебан контролни панел за подешавање нивоа осветљености.


У "Хрушчову" или у студио апартману, жаруље ће изгледати савршено. Они су лагани и имају могућност да прилагоде своју висину. Захваљујући својој гипкости, ситности и лакоћи уградње, системи осветљења на ужади могу се инсталирати у просторији са ниским и високим строповима.

Преглед једног од модела система расвјете колосијека види доље.