Систем гријања сеоске куће са струјом

Многи наши сународњаци перципирају кућу само као земљиште за узгајање одређеног поврћа и воћа, али и као мјесто за одмор. Ако инсталирате висококвалитетно гријање у сеоској кући, онда је могуће провести вријеме не само тијеком топлих сезона, већ и зими. Као што пракса показује, један од најефикаснијих начина гријања је гријање електричне енергије.

Карактеристике грејања електричним грејањем

Приликом одабира електричног система гријања треба обратити пажњу на присуство или одсуство влаге, као и на то колико је кућица опремљена електричном енергијом. Осим тога, такав фактор игра важну улогу, живите у сеоској кући трајно или повремено посјећујете.

У зависности од свега овога и треба да се изаберу електрични грејни уређаји. Према бројним прегледима власника викендица, савршено су се показали конвектори, кварцни панели, уљни радијатори. Али њихова примјена треба узети у обзир:

 1. Време боравка. Ако намеравате да живите у викендици 2-3 дана, употреба кварцних панела ће бити одлична опција за електрично грејање. Пружају могућност за добар пренос топлоте и економично трошење електричне енергије.
 2. Понизност. Ако имате влагу у земљи, одаберите вентилатор на вентилатору или конвектору. Они су у стању да се брзо носе са овим задатком, јер не само да добро загревају већ и суви ваздух.
 3. Присуство заштите. Ако ваше село за одмор није заштићено, а ви сте на њемупрепоручљиво је дати предност електричним системима за гријање који су компактни и једноставни за транспорт. Вентилатор грејача или инфрацрвени грејач ће бити од користи овде. Уз њихову помоћ можете брзо и ефикасно загрејати просторију, а њихова компактност олакшава њихово ношење.

У зависности од присуства или одсуства свих горе наведених фактора, треба да изаберете тип електричног грејача који ће вам највише одговарати.

електрични грејачи

Модерни електрични гријачи, који се користе за гријање куће, могу савршено управљати гријањем сеоске куће. Захваљујући могућности подешавања термостата, можете одржавати жељену температуру, чак и ако нико не живи у земљи.

Опрез: Пошто су неки модели електричних гријача опремљени с тајмером, могуће је поставити жељено вријеме за њихово укључивање и искључивање. Модерни уређаји могу се носити чак и уз помоћ слања СМС порука. Они могу послужити и за укључивање и за искључивање уређаја.

Да бисте олакшали свој избор, требали бисте размотрити најпопуларније врсте електричних уређаја који се користе за загријавање викендица, како бисте сазнали њихове предности и недостатке.

Прочитајте и: како правилно направити гријање у земљи?

конвектори

Најчешће се гријање цигле или дрвене кућице врши електричном енергијом помоћу конвектора. Њихова инсталација не захтева много времена и труда. Обично се монтирају на зидове. Самоповремено се постављају на под. Основа овог електричног грејача је конвекција ваздуха. Међу њиховим предностима су:

 • не сагорева кисеоник;
 • је опремљен системом за аутоматско управљање;
 • има мале димензије.

Захваљујући конвектору, могуће је постићи равномерно загревање просторије у којој је инсталиран. На дну уређаја налази се уграђени ТЕН који загрева ваздух који пролази кроз њега. Токови топлоте ваздуха могу да обезбеде потребну собну температуру у најкраћем могућем времену, а због присуства термостата можете стално одржавати жељену температуру.

уљни радијатори

Уљани радијатори су довољно дуго кориштени за гријање. Доказали су се као ефикасни. Унутар њиховог кућишта налази се уље које се грије уз помоћ Тене. Површина радијатора се загрева и преноси топлоту. Неки модели уљних радијатора опремљени су вентилаторима. Захваљујући њима, могуће је убрзати пренос топлоте.

Али ови уређаји за гријање имају неке недостатке, од којих је већина њихова тешка тежина. Осим тога, модели радијатора, опремљени вентилаторима, разликују се по вишој цијени. Њихови недостаци укључују снажно површинско гријање. На крају крајева, као резултат непажљивог додира можете добити опекотине.

Инфрацрвени грејачи

Систем гријања у вашој сеоској кући електричном енергијом може се обавити помоћу инфрацрвених гријача. Најчешће се монтирају на плафон. Хвалаинфрацрвени таласи који емитују ове уређаје, њихова трансформација се дешава, топлотна енергија која загрева површину, а заузврат преноси топлоту ваздуху.


Међу врлинама ових уређаја, може се разликовати следеће:

 • компактност;
 • мала тежина;
 • чврстоћу и поузданост пројекта;
 • аутономија;
 • даљински управљач са даљинским управљачем.

Захваљујући инфрацрвеним гријачима није могуће гријати цијелу зграду, већ само потребне просторије. Осим тога, омогућују вам пуно уштеде на електричној енергији.

Топли подови

Грејање сеоске куће уз помоћ електричне енергије може се обавити помоћу кабла. На под треба поставити посебан грејни кабл, а затим га прикључити на извор напајања. Затим покрива премаз. Али ако ћете на овај начин загријати кућицу, најбоље је да се за време изградње зграде или током њеног поправљања монтира топли под.

електричне завојнице

Пажња: У присуству велике сеоске куће, идеално рјешење за његово гријање ће бити уградња електричног котла. Упркос чињеници да је инсталација овог система грејања повезана са неким проблемима, она вам омогућава да ефикасно загрејете кућу и одржавате жељену температуру у њој, чак и при јаким мразима. Овај систем је еколошки прихватљив, поуздан и има дуг радни век.

Процес његове инсталације укључује уградњу радијатора. Такође ћете морати да изведете цевоводе. МеђуПредности електричног котла укључују следеће:

 • компактност;
 • објективна вредност;
 • еколошка прихватљивост;
 • једноставност инсталације;
 • бешумни рад;
 • безбедност.

Модерни електрични штедњаци су уређај малих величина с аутоматском контролом, који омогућава стварање и одржавање жељене температуре у кући. Одликује их солидна ефикасност и не захтевају куповину, испоруку и складиштење горива. Котлови раде на обичној електричној енергији.

Постоје 3 врсте електричних котлова:

 • теоретски;
 • електрода;
 • индукција.

Свака од ових врста има своје предности и недостатке, што се увијек мора узети у обзир. На пример, најнижи трошак има котао на електроди, али се истовремено не може користити за подно грејање.

комбиновани котлови

\ т

Напомена: Ако се ваша кућа налази у руралном подручју, најбоље је инсталирати комбиновани котао који се може загријати не само са електричном енергијом, већ и са чврстим горивом. То вам омогућава да значајно смањите трошкове саме опреме и њеног одржавања.

Главна предност комбинованог котла је његова свестраност, будући да се његов рад може користити и за електричну енергију и за различита чврста горива, на примјер дрва за огријев или угљен. Захваљујући свом дизајну, овај уређај може дуго да одржава жељени режим температуре. Укључујући и ако нема никога у земљи. У овом случају, снага њеног рада ће бити минимална.

Његова свестраностомогућава вам да се не плашите могућих прекида струје. Уосталом, ако постоји залиха угља или огревног дрвета, они лако могу замијенити електричну енергију.

Због бројних предности, комбиновани котлови дају могућност брзог и квалитетног загријавања свих сеоских кућа електричном енергијом или чврстим горивима, чак и при јакој хладноћи. Осим тога, њихова примена вам омогућава да уштедите много. На крају крајева, њихова моћ рада може варирати. Укључујући и аутоматски.