Схтс у земљи користи или штете

Бубе - шумске птице. Али упркос томе, од давнина, постоји добра традиција да се граде кућице за птице у којима ове дивне птице могу да се узгајају.

Штеточине које убијају колибе

У борби против штеточина вртова су од велике користи за инсекте птице: ластавице, чиопе, чворци, сисе. У периоду храњења пилића, хватају велики број одраслих инсеката и њихових ларви.

Птица дневно уништава толико штеточина, колико се сама вагала. Штетни глодавци у вртовима уништавају птице грабежљивце - сове и јагоде. Стога је потребно покушати привући корисне птице у вртове.

Бубе испуштају инсекте

Пужеви који живе у близини људских станишта уништавају не само све врсте вртних и пољских штеточина. Хране се мушама и гоји, па ометају велике стоке. Из овога произилази да је предност изградње тополе тешко преувеличати. Током дана, одрасли мак може појести до 200 Саранцхукова свих узраста. Ова количина хране тежи око 200 г, т. Е. Она је много већа од тежине саме птице. У тако великој количини, пастири хране скакавце и њихове пилиће: храњење почиње пре него што се сунце уздигне и заврши само у вечерњим сумрак; Истог дана, одрасле птице стижу у гнијездо са десетодневним пилићима до 100 пута (заједно), доводећи инсекте укупне тежине 250-280 м. Уништавање скакаваца - један од најопаснијих штетника пољопривреде, ружичаста топола доноси драгоцјену услугу човјеку. Искре се чешће хране на тлу.

У потрази за храном, птице идупосвуда предузимајући велике кораке, свуда потискујући свој дуги кљун и откривајући га, гурајући биљне крпе у потрази за различитим бескичмењаком. На тлу се хватају разноврсни кукци (мајски и јунски ракови, црне рибизле, туруне, жилавци, бруснице), гусенице лопатица, разни отворени секачи и тако даље. земљиште кишних црва и ларви кукаца који хране храну (куглице и друге).

Да ли је корисно у вртном врту и врту

Наравно, птице, посебно лопови, врапци, лопатице, могу оштетити жетву, али још увијек имају више користи. Избегавање птица из кревета у одређено време може се обавити на различите начине: померањем на ветру са бриљантним или плавим предметима, мирисом лука, нити, уплетеним у круну дрвећа или грмља. Можете ставити на истакнуто мјесто кревете савијене цијеви одговарајуће дужине и боје како би симулирали змију. Птице неће одмах схватити шта да раде.

Штета на бојишту

Са свим позитивним аспектима привлачења птица у башту, не може се занемарити чињеница да корисне птице током јесењих номада често проузрокују значајну штету вртовима. Посебно кривим за то су мрље на воћњацима вишње. Постоји неколико начина да се плаше птице, нажалост, ниједна од њих нема стопостотну ефикасност, птице се брзо навикну на стално дјелујући подражај, тако да се начини борбе морају стално мијењати.

Шпаки уживају у њиховом певању

Многе врсте мака су добри пјевачи који имају гласно, благо шкрипањеглас неки од њих су велики исмијивачи, и, на пример, обични пуж и имовина се лако обучавају да опонашају не само друге птице, већ чак и глас особе. За разлику од големе већине других птица, топола добро подноси заробљенике и, уз одговарајућу негу, може дуго живети у ћелијама.