Шта у пролеће хранити јабуке и крушке

Да бисте скупили у јесен богату жетву сочних зрелих јабука и крушака, морате се бринути о дрвећу током цијеле године. Како људи и животиње требају храну, оба стабла воћа требају периодичне прелазе.

Једно заливање није довољно да се постројење складишти снагама за рођење усева. Потребни минерали и елементи који недостају у земљишту. Међу баштованима је веома популарна изрека: "Нема лоше земље - постоје лоши мајстори". Гнојива за јабуке и крушке треба пажљиво и намјерно одабрати. Здравље биљке може утицати не само на дефицит хранљивих материја и минерала, већ и на њихов вишак. Често вртлари претерују, спавају земљу у близини стабала јабука са хумусом и сипањем минералних ђубрива. Биљка се може "разболети" и престати плодоносити ако постоји само један или два од свих неопходних елемената у траговима.

Приликом гнојења воћака

Јабуке и крушке нису довољне да се "хране" само у пролеће. Плодност дрвећа треба обављати најмање три пута годишње. Храњење може бити корен и фекалија. На коријену гнојива гнојива или посебно припремљеног раствора улијева се у дебло, тако да су сви елементи у траговима обучени у тло и доспјели до кореновог система. Храњење собова је уобичајено прскање копненог дела дрвета.

Исхрана коријена најпотребнија за јабуке и крушке у прољеће, састоји се од 3 фазе:

 1. Крај марта - почетак априла. Главно правило првог одијевања - мора бити завршено прије опруге.Обрезивање у пролеће је неопходно, јер старе гране одузимају виталност дрвета.
 2. Период цветања. У овом тренутку, дрво захтијева пуно влаге, тако да стручњаци препоручују кориштење гнојива разријеђена у води.
 3. После цветања. Пре излијевања воћа, крушке и јабуке се хране трећи пут.

Храњење јабука и крушака у пролеће

Прва порција ђубрива мора бити уведена пре него што се јабуке појаве на лишћу и цвећу - скоро одмах након буђења дрвећа. У овој фази изводи се само исхрана коријена. Коришћене су углавном композиције које садрже азот - оне су оне које покрећу механизам вегетације у дрвећу.

Најбољи начин улоге ране гнојидбе се показао:

 • Амонијум нитрат. С обзиром на старост врта може се увести у различитим омјерима: ако се дрвеће узгаја, за гнојење једног стабла у 10 литара воде потребно је разриједити 40 г средстава, а ако је младо - довољно 20 м

Тип. За рано пролећно дресирање препоручује се употреба амонијског нитрата са садржајем азота од 35% - запремина активног елемента је назначена на паковању ђубрива у облику симбола Н.

 • Сумпорни калијум. И млада и одрасла стабла су разблажена у истим пропорцијама: не више од 5 г сувог праха на 5 литара воде.
 • Амонијум сулфат. Ако се производ користи паралелно са претходним производима који садрже азот, користи се у пропорцији од 15 г суве материје на 5 литара воде. Ако је амонијум сулфат главно ђубриво, дозу треба повећати: 25 г персваких 5 литара воде.

Складишта за дегустацију уносе се у земљу "за копање" - за вријеме отпуштања.

Храњење јабука и крушака током цветања

Узгој јабуке током цветања врши се смешама које садрже азот. У кругу дебла за копање, испод једног стабла, дуж обода круне, а не дебла, направите једну од следећих опција:

 • уреа - 500-600 грама;
 • амонијум нитрат и нитроаммофскаја - 30-40 г;
 • надвисивање - око 5 канте.

Храњење јабука и крушака након цветања

\ т

Након цветања, у периоду сазревања, јабуке се хране једном од следећих варијанти течних композиција са:

 • нитрофоска, хумат натријума и воде;
 • или 100 г суперфосфата и 60-70 г калијум сулфата;
 • или 1,5-2 литара течног пилећег ђубрива;
 • или 0,5 канте стајњака;
 • 250-300 г уреје.

Поред тога, свако дрво јабуке треба да добије више од три канте ове композиције. Можете делимично да замените резање корена маглом. У ту сврху ће бити довољно да се дрвеће прска урее. Таква метода се може користити већ након што се сви листови појаве и расту на стаблу јабуке. Дрво ће кроз њих апсорбовати корисне супстанце и преносити их у коренски систем.

Ђубриво јабуке и крушке на круну

Важно је запамтити да ће воћке бити захвалне не само за исхрану коријена у прољеће. Гнојива захтијевају круну биљака. У том случају, стабла можете нахранити раствором урее, који ће након дугог зимског периода дати снажним стаблима снагу и заштитити од штетних инсеката.и разне болести.

Мешавина се приправи, какор следи:

 • Вода - 10 литара;
 • Уреа - 2 кашике

Сви ми добро промешамо и попрскамо дрво до периода цветања. Штавише, потребно је не само да се мокри, већ и гране, и дебло. Поновити поступак фолијарног храњења вриједи 20 дана након завршетка периода цвјетања.

Ако питате зашто хранити младе јабуке и крушке у пролеће, онда покушајте да третирате круну дрвета до периода цветања са раствором дрвеног пепела. Таква смеша садржи максималну количину минерала и може дати снагу младом дрвету за продуктивно плодоношење.

Узми:

 • Село Асх - 1 стакло;
 • Топла вода - 2 литре.

Растворити пепео у води и добро промешати. Након растварања ђубрива, доведите запремину смеше на 10 литара и обрадите круну дрвета. Такве јабуке и крушке треба нахранити током читавог периода зрења, држећи тај интервал 10-15 дана. Потребно је зауставити ђубриво 1 месец пре сакупљања плодова.

Дозирање и рационирање облачења

Прије свега, потребно је утврдити годишња правила за примјену минералних ђубрива, на основу којих се може израчунати количина потребног дозирања за вашу област:

 • друга година: азот - 35г /1м.кв., Фосфорна - 100г /1м.кв., поташа - 40г /1м.кв.
 • трећа - четврта година: азот - 75г /1м.кв, фосфорна - 125г /1м.кв, поташа - 70г /1м.кв;
 • пета до шеста година: азот - 105 г /1 м.кв, фосфорна - 175г /1м.кв, поташа - 95г /1м.кв;
 • седма - осма година: азот - 140г /1м.кв,фосфор - 210г /1м.кв, калијум - 125г /1м.кв;
 • девета - десета година и следећа: азот - 140 г /1 м.кв, фосфорна - 250 г /1 м.кв, поташа - 170г /1м.кв.

Минерална ђубрива се користе у сувом или раствореном облику (у концентрацији од 1 дела суве грануле до 3 воде), органска разређује се водом до просечне конзистенције. Приликом наношења сувих крмних смјеса, оне се морају залијевати ради бољег продора у тло.

Знаци дефицита корисних елемената за избор ђубрива

Након пажљивог прегледа крунице јабуке или крушке, на лишћу и плодовима можете видјети знакове недостатка елемената у траговима, те на тај начин разумјети што је потребно оплодити. Разликујте следеће промене: Недостатак азота чини боју лишћа мање интензивном, оне су мање, старе жуманце и на крају се распадају. Плодови сазревају, али веома мали. Дефицит фосфора доводи до чињенице да листови постају неприродно зелени, мали, мали, плодови такође мањи. Недостатак калијумових боја оставља у плаво-зеленој боји, на крају умире, док остаје на гранама. Плодови су мањи. У недостатку гвожђа, биљка пати од клорозе, листови губе зелену боју, а онда потпуно умиру. Недостатак цинка доводи до тога да су листови мањи и сакупљени у утичницама. Воће сазријева у малој количини и два пута мање него обично. Недостатак бакра узрокује сушење младих изданака, дрво расте ниско и жбунасто, листови су прекривени тамним мрљама. Ако нема довољно бора - листови су жути и прекривени црвеним венама, а плодовису погођени прекомјерном производњом. Уз недостатак овог елемента у траговима, јабуке и крушке не толеришу мраз.

Чувајте своју башту и уживајте у доброј жетви!