Шта треба тражити приликом одабира вртног цријева?

Љетни мјесеци - ово је најсушнији период у години, међутим, није вриједно отписати вруће јесенске и прољетне дане. Биљкама је потребна огромна количина воде, стога су напори свих туриста усмјерени не само на добијање богате жетве, већ и на очување декоративних квалитета различитих цвијећа, грмља и дрвећа које су посебно потребне за влагу. У овом изузетно тешком случају то без воде је једноставно немогуће, а залијевање не може постојати без купње вртног цријева. До данас, произвођачи су створили велики број њих, само треба да одлучите о његовом избору. У чланку ћемо покушати да утврдимо шта да тражимо када бирамо овај гаџет.

Вртно цријево за врт

1. Длина. Она се креће од 8 до 100 м у кораку од 10 метара. Због тога је изузетно лако изабрати дужину, само треба да схватите где се уређај прикључује пумпи и где је последња точка заливања.

2. Пречник.И са овом опцијом нема посебних проблема, морате се сјетити основних постулата. Што је већа дужина коју одаберете, већи ће бити пречник, у супротном овај уређај неће моћи издржати јак притисак. Ако ваша пумпа не може да обезбеди велику количину воде, онда купите црево најмањег пречника, то је економичније и много је погодније да га користите. Стандардни пречник је 13 мм, али можете пронаћи 25 мм. Главно је знати шта треба тражити.

3. Материјал црева.Ова карактеристика зависи од периода рада уређаја.Најпопуларнији и најпоузданији материјали су винил и гума. Винил цријева су јефтина, али захтијевају висококвалитетну његу и повољну климу. Гумена црева су заиста поуздана и трају дуги низ година, али су много скупља од винила. Такодје, изоловани у засебну групу пластичних црева, али не заборавите да у хладном, они губе еластичност. А када превруће време постане еластичније.

Такође треба напоменути да се црева за врт разликују по броју слојева и присуству арматуре. Ако је црево направљено од два или три слоја, онда има 1 или 2 нивоа арматуре. Ове бројке показују поузданост ове адаптације. Слојеви и ојачања пружају заштиту од резова, неравномјерног притиска и савијања. Једнослојна црева ће вам служити око 2 године.

4. Радни притисак.Ова бројка зависи од броја слојева и арматуре. Црева, израђена по свим стандардима, раде при притисцима од 5-6 бара. А најједноставнији апарати без слојева и арматуре неће моћи издржати 2 бара. Из овог индикатора цена црева се веома разликује.

5. Термални опсег.Када одлучите да купите црево за башту, одмах обратите пажњу на распон температура који може да издржи. У супротном, уређај ће изгубити све перформансе. Не заборавите да се вртно цријево користи не само у љетним, већ иу другим годишњим добима. Неопходан је за наводњавање биљака у пластеницима и стакленицима, као и адаптацијеу хладним просторијама, што ће у великој мери утицати на еластичност и трајност. Из тог разлога, бирајте гумена црева са широким распоном дозвољених температура, често такви уређаји могу да издрже температуре од -25 степени до +40 степени целзијуса.

скринсхот_16-01-2018_173134.пнг

6. Степен транспарентности.Транспарентно прилагођавање може бити подложно "цветању". Најнепријатнији и најопаснији за власнике овог уређаја је присуство алги на унутрашњој површини црева. Појављују се само када директни сунчеви зраци падају у податке уређаја за наводњавање. Из тог разлога, прекините ваш избор на обојеним цревима са антимикробном заштитом. Наравно, њихов трошак је много већи, међутим, нећете размишљати о томе како да се ослободите алги.

7. Сврха употребе.Ако одлучите да га примените не само да залијете цвеће, већ и да трансфузију воде за пиће или пуњење резервоара, онда би требало да се преиспитају сви ови захтеви за црево. Посебно је важан недостатак тешких метала, јер ће у супротном негативно утицати на ваш живот.

8. Присуство свитка или кочије.Ова функција вам помаже да се брзо и лако прилагодите подручју које желите да попуните. У свом изгледу, рола је нешто попут великог дрвеног калема, који се налази у посебном оквиру. Направите га од висококвалитетне пластике и метала, што спречава појаву рђе. Такођер можете купити цријево које је монтирано на зид. Међутим, његова локацијаОни се бирају веома пажљиво, јер се систем причвршћивања не може преносити често.

Веома је тешко одабрати цријево за врт, јер су произвођачи створили велики асортиман овог производа. А да бисте направили прави избор, не жалите, морат ћете пажљиво размотрити све карактеристике ове адаптације. И ријешити најважнију ствар, а то вам није толико потребно.