Шта сликати обојена унутрашња врата

На овај или онај начин, изгледа да свима треба козметички поправак стана. Обично почињемо са поновним постављањем позадине. И онда постоји потреба да се замени унутрашњост унутрашњих врата станова. Али то није обавезно. Старе су често много боље, са добрим дрветом, и потребно је само уложити напор да их се трансформише. Да би се старим унутрашњим вратима дао нови живот, ући у њега у обновљену унутрашњост може било ко, наоружан знањем модерних боја и лакова и упознат са технологијом сликања.

садржај

 • Врсте боја за унутарња врата
  • лакови
  • алкидни емајли
  • акрилни емајли
  • нитро-боје
 • Општи савети за бојење унутрашњих врата

Најлакши начин да то урадите је са четкама, ваљцима и лименкама са бојом.

Врсте боја за фарбање унутрашњих врата

Боје за унутрашња врата су следећих типова:

 • акрилни лакови
 • алкидни емајли
 • акрилни емајли
 • нитропхрис

лакови

Ако растварач и шмиргл уклањају слојеве старе боје, која је вјероватно на старим вратима, можете видјети занимљив и лијеп цртеж стабла. У овом случају, боље је одабрати боју за унутрашњу боју за бојење. Безбојан или обојен, оннаглашава природне узоркедрва и даје свјеж изглед вратима. Пре премазивања лаком могуће је користити различите нијансирајуће импрегнације на бази природних уља које могу помоћи у промјени боје,да дрво постане отпорније на утицај на животну средину, а лакирани филм додатно обезбеђује ефекат.

Лак је готово без мириса, брзо се суши и потпуно је сигуран. Лак се практично наноси и не прелијева по површини, међутим, модерни квалитетни лакови нису јефтини.

алкидни емајли

Најчешћа боја за фарбање унутрашњих врата је алкидна емајл. Ове боје су јефтине, богате палете боја и након сушења дају веома издржљив премаз. Главни недостатак употребе алкидне цаклине јеоштар мирис пара , који не оптерећује дан. Испаравање отапала цаклине може довести до алергија, па чак и тровања, тако да употреба ове боје захтијева или одсуство становника у стану или на отвореном.

акрилни емајли

У случају да ови услови нису изводљиви, акрилни емајл се може користити за бојење унутрашњих врата. Ове боје практично немају мирис, али резултирајући премаз није јако стабилан. Акрилни емајли стварају мат завршни слој, па се најчешће на врху емајла наноси акрилни лак, захваљујући којем површина добија сјаји додатну чврстоћу премаза . Широк спектар боја ових боја омогућава им да се користе за претраживање различитих дизајнерских решења.

нитропхрис

Приликом бојења унутрашњих дрвених врата, најбоља отпорност на материјале за облагање је нитрофосфор или нитрол. Међутим, они захтевају употребу заштитне опреме, као што је респираторбоја је врло токсична и може изазвати алергијску реакцију. То захтева одсуство људи или активности на отвореном. Поред тога,нитрофобне цесте . Али квалитет покривености оправдава цену.

Општи савети за бојење унутрашњих врата

За поправку унутрашњих врата сопственим рукама, поред изабране потребне боје:

 • спатула,
 • четке и ваљци за бојење,
 • брусни папир,
 • путти,
 • сликарска трака,
 • пример,
 • растварач,
 • конструкција сушила за косу.

Да би се припремила врата за бојење, потребно је уклонити слој старе боје. Лакше је и ефикасније уз помоћ конструкцијског сушила за косу, али ако га немате, то можете урадити шпатулом и коре. Неке боје, као што су винил и нитроцелулоза, добро се уклањају помоћу хемијских растварача. Модерна средства овог типа су у облику гелова, праха и течности. Оне се наносе на површину која се чисти и чува неко време, што је назначено на паковању растварача.

Након уклањања старог поклопца, врата се морају опрати и, помоћу кита, уклонити пукотине и када су присутне. Након сушења кита, површину треба темељно полирати фином корицом и опрати још једном.

Можете фарбати тек након исушивања. Да би се побољшао квалитет поклопца, врата се морају уклонити са шарки - тако даможете избећи неправилности и закрпекада наносите слој боје.

До почетка рада, прибор који не може битиуклоните, обојите траком за налепнице. Он ће такође помоћи да стаклени уметци буду чисти и омогућиће вам да нежно обојите врата у неколико боја ако је потребно.

Прије бојења, дрвена унутарња врата су бољеобрађена с премазом , што ће побољшати приањање боје на дрво и смањити његову потрошњу. Прајмер се бира за сваки тип боје појединачно.

Приликом одабира прајмера и боје, мора се узети у обзир и која зона стана одваја врата. Ако је потребно бојити врата у купатило, онда би требало одабрати лакове и боје са ознаком "водоотпорно" и са антифунгалним ефектом.