Шта садити након сакупљања чешњака?

Ако желите правилно расподијелити своје ресурсе, а не прскати узалуд. Немојте преводити материјал за слетање, и узалуд не губите време и труд, морате планирати садњу усева унапред. Морате знати које поврће можете садити на овом мјесту, а што није пожељно. Правилно плодорење повећава принос и квалитет земљишта. Зато треба да знате да можете сијати лук и бели лук наредне године, а које усјеве је боље посадити негде другде.

Ротација усева је важна у култивацији било које културе. Неопходно је да се сваке године мора променити положај биљке у башти, пажљиво пратити које биљке су раније расле и које се могу садити следеће године. Да не би имали на уму, можете водити евиденцију или скицирати план парцеле сваке године.

Наука је једноставна и заснована на два основна принципа.

Прво: немогуће је сукцесивно сијати културе једне породице (кишобран по кишобрану, пастеле и пастеле) на истом кревету. У супротном, веома ће се тешко носити са штеточинама које се из године у годину акумулирају у овој области.

Други принцип је измјена "крем" и "коријена". Али опет морате погледати какве биљке припадају биљкама. На пример, мрква је "корен", а копар "врх". Али обојица су кровни представници. Према томе, сљедбеници једни других не могу бити.

Шта садити после чешњака за следећу годину

Опишите љековита и кулинарска својства чешњака, вјероватно нерекуиред. Све и све се зна, ово поврће се сматра обавезно пре слетања на било којој земљи сајту, или у башти поред приватним кућама. Бели лук је засађено у јесен и прољеће, јести као роот и крема. Ова универзална култура правом заслужио универзалну љубав, и зато треба да знају тачно шта да поставе након жетве белог лука.

Гарлиц, као лук и не препоручује се дуго садити на истом месту, и смењују са међусобно. Оно што може бити посађено после белог лука у башти, то је кромпир, посебно рано сазрева. Дозвољена опција је такође парадајз, краставци, пасуљ, цвекла и купус.

, али најбољи на бели и црни лук за садњу годишње траве, које су намењене за враћање земљишта за будућу употребу, попуну својих минералних резерви и уништи коров. За ову улогу сенфом добар посао, Пхацелиа, неке сорте грашка, кукуруза, репице.

Али избора другог културе после слетања бели лук треба обратити пажњу на другу тачку - сорте, јер у зимском и пролећном белог лука стварају различите услове узгоја. Прво и пре свега, то се односи на ђубриво користи.

Цаббаге. Не можете засадити купус и друге Цруцифероус (ротквице, роткве) у истом раније него 2-3 година месту. Купус боље место после кромпир, парадајз, лук; дозвољено након садње пасуљ, грашак, шаргарепу и цвеклу.

Кромпир. Најбоље претходници кромпир - купус и разне корење. Бад претходник кромпир -Парадајз, јер ове културе имају заједничке штеточине и патогене. Узгој кромпира на једном и истом мјесту не смије бити раније од 2-3 године.

Краставци, дивље свиње, пумпе, бундеве. За краставце, треба тражити ново место на годишњем нивоу. Постављају се после црне металургије и раног белог купуса, махунарки (осим пасуља), лука, белог лука. Можете их узгајати и после парадајза, кромпира, грашка и репе. Лоше је расти након купуса касних сорти, мркве.

Парадајз (парадајз). По правилима агротехнике немогуће је узгајати парадајз после кромпира, јер - болести и штеточине у овим културама су једно те исто. Добри прекурсори за парадајз - обојен и рано бијели купус, бундеве и махунарке, допустиве коренске усјеве и лук.

Ако годишње рајчице садите на истом локалитету, онда земља у овом подручју постаје кисела, тако да је сваке јесени, када се дубоко копа земља, потребно додати мало хидрата у малим количинама (од 50 до 100 г по 1 м2). ), јер рајчице боље расту на неутралним тлима (пХ 6,5-7).

Јагоде и јагоде. После културе чешњака можете да засадите јагоде или јагоде. Најбоље је у касну јесен узети младе "бркове" ових биљака и посадити у кревет. У пролеће, јагоде ће дати цвеће, а онда бобице. Комбинација ових култура је веома погодна једни за друге. Чак и искусни вртлари су примијетили да су одмах након скупљања чешњака на истом мјесту грмови или јагоде јаки и јаки. После тога су задовољни одличном жетвом.

Да ли је могућепосадити бели лук после белог лука

Након брања, није препоручљиво да се у јесен поново засади чешњак. Најбоље је садити друге биљне културе, чији је списак наведен на врху чланка. Исто тако можете урадити и другачије: на крају љета сијате сидерате и оставите их за зиму. Идуће године поново ставите сидерате и ставите чешњак на јесен. Ова метода је погодна за оне који не могу због недостатка простора на лицу мјеста, поново засадити чешњак за 3-4 године.

Постоји стари народни принцип "крема након коријена", то јест, у јулу након сакупљања чешњака може одмах садити зеленило. Она ће у овом случају бити "крема". Ово може укључивати све врсте салата, спанаћа. Важно је дати предност усевима са најмањим периодом вегетације. Не треба заборавити да је бели лук јако исцрпљивао тло, тако да искусни вртлари саветују, после жетве, да сеје сидерате (раж, сенф). Они само израсту у прехладу, а затим копају кревет. Сидерати обогаћују исцрпљено тло елементима у траговима, душиком и обнављају плодност.

Шта не може садити након чешњака?

Да би се добила богата жетва, важно је знати не само добре сљедбенике, већ и неспојиве културе. Биљке једне породице, засађене на кревету једна по једна, добијају осиромашено земљиште за свој развој. И штеточине у њима су исте. Младе лествице неће бити само слабе због недостатка хранљивих састојака, већ ће бити нападнути од стране навијача да их третирају.

Чешњак се односи на породицу "лука". Стога, измјењујте све врсте лука сазасаде чешњака у сваком случају не могу бити из два разлога:

  1. Штеточине који заиста воле чешњак остаће зими у земљи, и радо ће на прољеће попримити прољетне избојке. Болести биљака лука неће такође оставити младу биљку, и као резултат тога, цела жетва ће умрети.
  2. Биљке једне породице једу исте елементе у траговима, исисавају их из земље. Садња после белог лука, лук ће остати "гладан" на исцрпљеном земљишту.

Најбоље је садити лук након краставаца, купуса или ротквица, а онда ће се биљке осјећати сјајно и задовољити ће власника одличним жаруљама.

Шта се не може категорички ставити након чешњака?

Познато је да је могуће засадити на башти. Али није мање важно питање забрана. Будите сигурни да слиједите кључне препоруке како бисте добили добар резултат у будућности. По правилу, земља након узгоја домаћег чешњака је засићена хранљивим састојцима, па се практично на њему може потпуно развити све поврће. Међутим, постоје неки изузеци, а ово је лук.

Уместо тога, лук се може безбедно идентификовати као следбеник ротквица, краставаца или купуса. Само са овим приступом жетва ће бити заиста великодушна.