Шта оплодити земљу у јесен за копање

Зима се приближава - најодговорније вријеме за сународњаке и вртларе. И сви, вероватно, присуствују узнемиреним мислима о уништавању зимског мраза. Тако да би било пожељно да омиљене биљке зимују без губитака, у пролеће су биле задовољне бујним цветовима, а затим богатим усевима. Лакше је преживјети зимско вријеме када ће биљке помоћи да се правилно припреми за прехладе, од којих је једна од најважнијих фаза - јесенска оплодња за копање.

Зашто копање за зиму

Третирање тла прије садње усјева у врту је једна од главних активности. Ако квалитетно очистите град - то ће вам омогућити да попустите земљу и очистите је од корова. Квалитет опуштања земљишта у великој мери зависи од успешног гајења усева. Приликом копања могуће је направити минерална ђубрива или органска. Хандцрацкер је, за разлику од обраде плугом, темељитији и квалитетнији, омогућава вам да разбијете земљу на мање груди, ефикасно га очистите од корова и спречите њихово ширење по граду. Због тога многи земљаци, који имају прилику да ореју град плугом, ипак изаберу ручно бакар. Град треба да се кује два пута годишње - у прољеће, прије садње и јесени након жетве.

Приликом увођења јесењег ђубрива за копање

Исхрана воћњака почиње средином лета, а грмови бобичастог воћа на самом почетку. У правилу, јагоде почињу да се хране одмах након жетве. По истој шеми, они раде са другим бобицама. После грмља почните да оплодите и дрвеће,урадите то до краја првог тромесечја јесени, након чега је корист од јесење храњење нагло смањена и постаје практично бескорисна.

Шта раде у јесен за копање

Искусни туристи и пољопривредници увијек припремају град за зиму. Обогатите тло до октобра. Касније се не препоручује, јер вегетација вегетације истиче. Усред јесени, они пролазе постепено у миру и немају времена да се обогате хранљивим елементима.

Увођење стајњака у јесен за копање

Стајњак, који обогаћује тло микроорганизмима, истовремено побољшава његову структуру, повећава плодност, смањује киселост и чини земљу "топлом". Крављи гној се најчешће користи. Коњски стајњак се сматра оптималним органским ђубривом, који побољшава земљиште, које би требало донијети у земљу у јесен. Код употребе свјежег коњског ђубрива не треба га превише полагати. Зачепљен у горњим слојевима земљишта коњски стајњак током зиме, пре пролећне прераде, биће неколико разлагача и послужит ће као храна микроорганизмима у тлу. За јесенски третман је боље користити полутурни стајњак, а зими ће га готово сазрети. На 1 м2 земље препоручује се понети 3 - 4 кг коња или 5-8 кг крављег стајњака.

Не препоручује се стављање свјежег отпада у живину, зечева, овчјег и козјег стајњака у земљиште током варења. Прво мора бити кажњен. Многи узгајивачи поврћа генерално преферирају да у тлу направе само сметње. Што је боље распадање стајњака, то је веће повећање приноса. Заливањегнојива остају у земљишту неколико година. Крављи балег је воден, гори и топао. Његов утицај на раст повртарских култура је спор, али чак и дуготрајан.

Компостирање у јесен за копање

Многи домаћини почињу активно да дистрибуирају спремни компост у граду непосредно пред зиму. Компост је најефикаснији на следећи начин: након бербе, сви корови се избацују из кревета, и без покупљања, покривају их слојем компоста, који се зали са било којим ЕМ препаратом разблаженим у складу са упутствима. Након тога, тло се ослободи Фокинове равне плоче и остави до прољећа.

У таквом приступу земљиште не губи своју плодност без закисељавања и не захтева додавање органских или минералних ђубрива. Третирана земља на овај начин је одлична за узгој раног поврћа. На пример, када се припрема поље за кромпир уз помоћ композитног "праха", услови се беру у просеку за две недеље.

Увођење урее у јесен за копање

Ово ђубриво спада у класу азота и има друго име - уреу, јер садржи главни активни састојак - азот у амидној форми. Управо ова својина нам омогућава да ово гнојиво користимо у јесен, када се увођење азота сматра веома рационалним (троши се и испире зими и прољеће). Међутим, усред форме могуће је задржати елемент у комплексу земљишта. Штавише, на тешким тлима, уреа се веже у већ постојећеазота, одлажући га у свом саставу до пролећа.

Увођење фосфатних ђубрива у јесен за копање

Фосфор је део органске материје. Уношење фосфора у земљиште изазива промене у потенцијалу за смањење оксидације, повећава ресторативна својства биљних ткива. Фосфор убрзава развој биљака. Довољно залиха фосфора не само да значајно повећава формирање цвијећа, већ и побољшава њихов квалитет. Висок ниво фосфора помаже биљкама да се прилагоде ниским температурама. Међутим, вишак фосфора доводи до његове незнатне употребе и прераног старења биљака. Фосфатна ђубрива се уводе у јесен за копање. Што је биљка старија, то је дубље потребно да се направи ђубриво, без оштећења корена.

Како повећати плодност земљишта на локацији

Други органски и минерални комплекси доприносе обогаћивању земљишта корисним супстанцама и повећавају плодност. Као узгајивачи тешких земљишта, као и за стварање флоре за развој микроорганизама и кишних црва, вртлари праве пиљевину. Својим редовним увођењем, земља ће стећи тамну боју и акумулирати хумус.

Тресет добро задржава влагу, али је ниво нутријената низак. Дакле, у јесен се прави у облику компоста. Композити компоста који користе тресет могу бити коњски гној, крава, легло, пепео, коров култивисаних биљака. Кувајте га на сферни начин: 20 цм стајњака (или друге сировине) и 10 цм тресета. Висина метле је до метра, затворена филмом или другим материјалом отпорним на влагу иоставите да пређете годину дана. Употреба компоста доприноси стварању плодног слоја земље, хранљивог за било коју врсту биљке током читаве сезоне. Распршити га густим слојем од 4 кг по 1 км2. м и оре у земљу.

Септембар и октобар - мјесеци када су узимани усјеви из главних култивисаних биљака. Земљиште је празно, ау овом тренутку брижни мајстори засадили су подручја сидеритами: силовање, сенф, ротквица, лупина. У јесен, ефикасније је садити сенф, јер има ниске захтјеве за температурни режим (развој и раст биљке јавља се чак и на температури од 2-4 степена). Такође сенф се бори са стабљиком, пужевима и жицом и чисти земљу од корова. У периоду укорјењивања, брзо растуће зеленило пада у тло и обогаћује га.