Шта оплодити земљу у јесен под краставцима

Да би се утрошене супстанце испуниле у земљишту и одржала његова плодност, важно је побољшати хемијски састав увођењем ђубрива. Јесен је велики период за припрему за следећу сезону. При избору ђубрива потребно је узети у обзир биолошке карактеристике култивисаних усева, својства земљишта и временске услове. Након оплодње потребно је пратити реакције биљака, као и ефикасност заједничког увођења неколико различитих компоненти. За оптималан раст сваког усева потребна вам је сопствена исхрана. У овом чланку ћемо вам рећи како да покупите јесенска ђубрива за садњу краставаца. Од јесени припрема се земља за пролећне засаде краставаца. Наменски кревети се разграђују са стајњаком, тресетом, хумусом или било којом доступном органском материјом (кухињски отпад, отпало лишће, кикирики кикирики, биљни босиљак).

Избор подручја краставца

Да би се добила добра берба краставаца, потребно је одабрати праву област за њихову сетву. Култура је прилично захтјевна за влажност тла и зрак, као и за свјетло и повишену температуру, тако да се кревети под краставцима требају разбити на мјестима заштићеним од продорних вјетрова, без сјенчања.

Избегавајте подручја са спуштеним рељефом - низинским, јер се у њих хлади хладни ваздух. Најбоље земљиште за узгој краставаца је иловача и сендвич.

Залеђивање земље у јесен под краставцима

Највиши приноси се добијају на квалитетно оплођеним плодним подручјима са неутралним или благо повишенимкиселост Приликом припреме парцеле за краставце важно је узети у обзир и киселост тла. За добру жетву треба да буде благо киселински или ближи неутралном (пХ 6.0-6.5). Ако је тло кисело, онда у јесен, креч додаје се копању - за 1 м2 300-500 г (у зависности од нивоа киселости). Као што је показало искуство земље, кревети од краставаца боље су провалити у другу-трећу годину након калцизације.

Најбољи прекурсори краставаца

Према правилима плодореда, најпогоднији прекурсори краставаца су:

  • кромпир,
  • лук,
  • купус,
  • парадајз,
  • разне саднице (луцерка, детелина, сенф, раж, зоб, итд.).

Многи вртлари су договорили метод садње краставаца на хрпи компоста састављеној од брушених дасака. Топлота која је потребна за краставце је последица распадања доњих слојева таквог слоја и поврће се може сијати много раније, прекривајући филм. Пошто гране нису у стању да се савијају у току једне сезоне, могуће је направити мјесто за краставце на једном и истом мјесту више пута, замјењујући горњи плодни слој земље.

Зашто ми је потребно да оплодим кревете од краставаца на јесен

Биљне биљке су добро опажене органским и минералним компонентама. Њихова уравнотежена примена одржава идеалне услове за свеобухватну исхрану усева. Будући да се средства улажу не да би се оплодила земља, већ биљке, јесени ће обогатити жетву наредне године. Зато што су хранљиве материје које се додају земљишту укљученеоргано-минерални комплекс, биљке током периода раста ће живети због спорог распада и ослобађања хранљивих материја.

Припрема тла у јесен под краставцима

Под краставцима, третман тла треба обављати и од јесени. Да бисте то урадили, прво морате уклонити све остатке претходне културе, а затим додати 6 до 7 кг стајњака и 8 до 10 грама фосфор-калијум гнојива по квадратном метру земље за копање земље.

Дигестија земљишта у јесен најбоље се изводи на дубини од најмање 25 цм, при чему пасмине није потребно разбити. При избору места за краставце, не заборавите да су мразе штетне за њих. У идеалном случају, локација треба да буде оријентисана према југу, може омогућити биљкама да се заштите од хладних ветрова.

Увођење минералних ђубрива у јесен за садњу краставаца

Све корисне супстанце из тла биљке могу се асимилирати само у облику воденог раствора. Због тога, многи више воле да користе течна комплексна ђубрива: она брже продиру до корена и, наравно, већа је вероватноћа да ће их биљке апсорбовати. Шта још треба узети у обзир: Минерална ђубрива која се уведу у јесен треба да буду са минималним садржајем азота; паковање таквих складишта се обично пише: "јесен" или "за јесенску употребу". У овим минералним смешама готово да нема азота, а присутан је фосфор, калијум, калцијум - елементи у траговима неопходни за сазријевање изданака, јачање имунитета биљака, повећање отпорности на ниске температуре. Информације о количини ђубрива такође могу бити.

Увођење органских ђубривајесен за садњу краставаца

\ т

Најповољнији ефекат на раст и развој биљака краставца обезбеђује органска ђубрива. Краставци су веома осетљиви на органска ђубрива. На добро припремљеним органским ђубривима ефикасност минералних ђубрива такође се драматично повећава. Стајњак - највредније органско ђубриво. Претварајући се у хумус, побољшава структуру тла, тешка глинена тла чине је више натеченом, а пјешчана пружа могућност повезивања. Састав гноја обухвата: азот, фосфор, калијум и калцијум. Коњ и овце гнојиво богатији азотом и фосфорном киселином, више је лабав, садржи мање воде, брже се распада и боље загрева. Зове се врели гној. Гнојиво свиња и свиња садржи више воде и полако се распада. Стајњак се уводи у два наврата: прва половина јесени, под копањем и други дио (у хрскавом облику) у прољеће, при преради сијена, или у бунарима, приликом сјетве семена. На лаким тлима, гној се мора увести непосредно прије сијања краставаца, ваљања или копања подручја. У тежим тлима, гдје се гној споро распада, уводи се рано у прољеће или јесен. Од јесенских плодова се опелује под краставцима, оплођеним органским путем, лабаво у пролеће. Потрошња органских ђубрива за краставце може се смањити неколико пута, ако их не правите за копање, ау рупу приликом садње садница или у низу код сетве семена.

Увођење пепела за садњу краставаца

Пепео, који представља себе, остаје након паљења дрва и одличан је ђубриво које садржикалијум и фосфор. Користи се као главно ђубриво, обично од јесени, а као ђубриво у пролећном и летњем периоду - током садње и садње. Фосфор и калијум - елементи потребни за биљке, ау пепелу се налазе у приступачним облицима. Поред главних елемената у његовом саставу се налазе и магнезијум, калцијум, гвожђе и други елементи у траговима.

Састав пепела одређен је сировином од које је добивен. Пепео дрвећа и трава од тврдог дрвета ће садржати више калцијума, а од меког дрвета и коре листопадних стабала - фосфор. Дрвени пепео за краставце се дуго не складишти - све корисне супстанце у исто време из њега испаравају.

Правилно збрињавање краставаца може се замислити без јесени.