Шта оплодити земљу у јесен испод лука

Мали људи знају, али за оплодњу лука потребно је много пре него што се спусти. Већ у јесен морате припремити мјесто и додати гнојиво. Углавном се узгајају сорте лука, које захтевају неутрално земљиште и минерална ђубрива. Јесен се сматра добрим и повољним временом за наношење ђубрива. Земља се одмара, а микроорганизми у њој почињу активније да прерађују хранљиве материје. Гнојењем земље, свој врт и град припремите за будуће засаде, што може дати добру жетву. Завршна фаза рада на земљи сматра се јесенским ђубривима за повећање плодности тла. Они се уводе на сложен и одвојен начин. У јесенском периоду, одговарајуће супстанце ове сезоне су строго уведене. Употреба органске материје у другој сезони доводи до великог губитка корисних својстава супстанци. Али какво ђубриво да би се најбоље у јесен под прамцем сазнало у нашем чланку?

Приликом уношења ђубрива приликом пада у прамцу

Оплодња у јесен за копање обично се уводи од друге половице септембра до 15-17 у октобру. Током копања, ђубриво се меша са земљом, а током зиме се одвијају све фазе варења.

Увођење минералних ђубрива под лук у јесен

Заговорници минералних ђубрива током јесенске обраде земљишта се додају у тло као фосфатна и поташна ђубрива. Ови термини су последица чињенице да се фосфор из земље слабо испере и да је потребно доста времена да се уђе у коренски систем биљака. Пре детаља идетаљан одговор на ово питање, сећам се шта такве ђубрива. Овај неорганске материје екстрахован из земље или су добијени као резултат хемијских реакција контролом човека. Зависно преовладава у композицији материје, то су:

  • азот;
  • калијум;
  • фосфор.

Поред тога, у свом саставу могу укључити различите макро и микронутријената неопходних за нормално функционисање биљака. Највећи ефекат када расте лук омогућава комбинацију свог исхране од природних ђубрива посебно развијеним минералних производа. У подручјима са продуженим јесени кише боље ђубрива, отпорније на лужење: фосфатни рок брашно, кристал суперфосфат, амонијум сулфат, амонијум хлорида. Са Потасх обично користи хлорид и калијум сулфат, Дрвени пепео.

Додавање органско ђубриво у јесењој прамцу на

почиње да припреми терен за садњу у јесен ове поврћа. За обогаћивање хранљивих материја дозвољених за употребу оба органских и минералних ђубрива. Дефинитивно је одговор на то један је ефикасније да дају тешко. Од ране јесени углавном у ђубрива земљишта, птица измет или више приступачне за многе баштовани компоста. Добри резултати даје мешавину природних супстанци из тресета. Додавање малу количину пепела земље и луком имати користи.

Асх - је органско ђубриво богато калијумом,чине јесен само у глинастом, тешком земљишту. За било који други пад, употреба пепела је непрофитабилна, јер се њена структура испере са прољетном отопљеном водом. Стопа примјене - 1 чаша по 1 м² Поред снабдевања комплекса земљишта калијумом, пепео се користи за контролу специфичних штеточина одабраних усева, као што су лук и бели лук. Земљиште које ће се користити у прољеће под садњом ових биљака великодушно пепелом у посљедњим топлим данима пада, тако да је ово прашкасто гнојиво прекрило слојеве густим слојем од око 1 цм

.

Сетва у паду сидерата у прамцу

Ако су септембар и октобар још топли, онда нема сумње да се црвена земља оплоди у јесен. У овом тренутку можете узгајати цвијеће и зеленило. Ако посадите сенф у том периоду, он ће испунити земљу азотом, који ће бити добро очуван током зимских месеци. Сенф - ово је још увијек моћан лијек за корове који нападају вртове и вртове у топлим и влажним данима. Не дозвољава раст корова и производњу семена. Посадивши сенф у првој половини октобра, вртлари знају да ће тло у прољеће бити чисто.

Када се бирају која ђубрива треба да се унесу у земљу у јесен, фармери не воле да иду на сидерате. Ово је једноставно објашњење: тако ријетка врста оплодње није уобичајена појава, дакле, како направити слетање и шта садити, многи не знају. Најбољи сидерати су детелина, грашак, луцерка, зоб, раж и лупина.

Увођење јесењих синтетичких ђубрива под луком

Међу ђубривима која се уносе у земљу у јесен, поред органских, могу бити синтетичка. Такав је суперфосфат, обогаћен фосфором. Овај елемент је тешко растопити у земљи. Из тог разлога, требало би је користити у јесен, тако да у року од неколико мјесеци постоји прилика да се потпуно распусти главни елемент. А током лета, ова супстанца ће моћи да негује било коју културу. Користећи јесенске додатке за капање, морате обратити пажњу на упутства произвођача и водити је.

Шта треба да се поштује у јесеној оплодњи земљишта

Свака припрема за оплодњу тла у јесен може бити корисна, али под одређеним околностима и способна је да штети. Да би се то избегло, треба узети у обзир неке тачке:

  • Мешавине на бази тресета су превисоке. Због тога се не могу користити без претходног лимирања (осим за тресет ниског квалитета).
  • Приликом избора јесенских ђубрива у јесен морате узети у обзир почетну киселост земљишта, као и предности садње у пролеће.
  • Ако из неког разлога то нисте размотрили, још увек имате шансу да неутралишете ефекат лека.
  • Ни на који начин не мешајте калцијум нитрат и суперфосфат - резултат хемијских реакција ће бити штетни спојеви (за биљке).

Сада знате које се ђубриво користи у јесен: неки адитиви треба да се бирају на основу састава земљишта, па ће универзални органски прелив увек и свуда бити релевантан. Лук је веома осетљив на наношење ђубрива, али нема вишка ђубривадоносе користи. Управо избалансирано уношење хранљивих састојака доприноси формирању великих глава и сочног и зеленог перја. Компетентна комбинација органских и неорганских компоненти ће вам омогућити да добијете обилан усев.