Шта одабрати боју зидова у дневној соби: 7 препорука

Важну улогу у уређењу унутрашњости дневне собе има хармонија боја, а благо одабрана боја зидова у дневном боравку обликује изглед просторије и пружа угодну психолошку атмосферу. Дизајнери препоручују да унапред размислите о дизајну боје собе, полазећи од коначног резултата. Ако се нијансе црвене боје фокусирају на бијесне елементе и активан начин живота, онда ће пастелни тонови - фокусирати се на опуштање. Да не би погрешили, потребно је узети у обзир неколико тренутака.

Практични савет: коју боју зидова треба изабрати за дневни боравак

Да се ​​боја зидова не наруши интимност која се одржава у просторијама разговора, препоручује се да се напусте крајности. Велики број обојених мрља, као и неоправдано сиромаштво нијанси, неће на најбољи начин утицати на перцепцију простора. Када је у питању поправка, онда су нијансе у складу са постојећим намештајем, а ако планирате да окренете нову зграду - можете безбедно експериментисати.

Боја зидова у светлим и топлим тоновима визуелно смањује просторију, а хладне боје чине одличан контраст главној палети и повећавају корисну површину

Како је речено, дизајн дневне собе је одабран на основу само два критеријума: опуштености или узбуђења. У првом случају нагласак је на хладним нијансама, ау другом на топлини.

Ако се власник стана смјести у поштоватеље "златне средине", онда можете одабрати зеленкасто жутунијансу или нешто слично боји жуманце.

В допълнително, пазара се следвасата:

 1. Текстура материјала - за почетнике биће откриће да изглед материјала у великој мјери одређује степен засићења боје у унутрашњости просторије. Не лака и сјајна површина, тон је више засићен него на рељефу.
 2. Употреба топлих тонова визуелно смањује простор, а употреба хладноће - омогућава вам да у ходнику нађете још неколико визуелних центиметара.
 3. Промена површине собе ће помоћи степену засићености коришћене нијансе. Што су одабрани засићенији избори, то су они ближи једни другима.

Професионални дизајн зидова у ходнику

У посебној категорији наглашени су пројекти дизајна, гдје се ради о нестандардним собама. На пример, соба са високим плафонима на јужној страни куће помоћи ће тамној нијанси. У исто време, важно је запамтити да тон не би требало да буде превише дисонантан са простором боја који је већ доступан у просторији. Важну улогу игра обим природног светла које улази у просторију током дана.

Приликом украшавања унутрашњих зидова дневне собе, неопходно је узети у обзир карактеристике намештаја како би се искључила противречност одлуке о боји са именовањем просторије и околине

.

Дизајнери препоручују да се ослањају на овај принцип на принципу супротности:

 1. Придошлице морају имати на уму да сунчева свјетлост може пружити чак и неутралну нијансу. ИнУ вези са тим, требало би да размишљате неколико пута;
 2. Препоручује се да се зидови третирају топлим бојама, ако су прозори окренути према сјеверној страни, онда ће створени контраст створити угодну атмосферу;
 3. У стану, прозори у дневном боравку у које се иде на југ, захтијевају пастелне, па чак и тамне нијансе;
 4. Једини камен спотицања биће западна страна.

Хармонична комбинација зидних и подних боја у ходнику

Правилна комбинација боја пода и зида у просторији омогућава вам да направите функционалан и истовремено атрактиван дизајн. Главна ствар је одабрати праве боје. На примјер, различите врсте црне или тамно смеђе боје помажу визуално изолирати собу и подићи плафон. Ако је задатак да га мало спустите, онда подна облога мора бити осветљена.

Посебно место у стварању атрактивног и функционалног дизајна даје класична комбинација боје пода и зидова у дневној соби

.

Вкупното, правилен избор на обработки на подови} е помогне да се придрʻуваат следните препораки:

 • Не препоручује се употреба контрастних нијанси током третмана превлачења;
 • Када је ријеч о кући у којој живе старије особе или дјеца, у овом случају је дозвољена употреба трајне и еколошки сигурне боје;
 • У руке можете додати незнатне акценте, који делују као сепаратори функционалних зона;
 • Дозвољено је да се користи тамни и светли део у односу 2: 4.

Украсимо зидовеу дневној соби: опције обраде

Интаглио или са цртежима, са много слика или минималистичким - да би у дневној соби могло бити све што душа жели. Главна ствар је да се узму у обзир архитектонске и стилске карактеристике просторије. Ако глава још није формирала јасну визију крајњег резултата, тада неопходне идеје могу нагласити пријатељи и познаници. Не одбијајте специјализоване часописе посвећене дизајну.

Употреба у унутрашњости малих декоративних елемената омогућава вам да креирате дизајн у стилу минимализма. Једна од техника - постављање слика апстрактног жанра

Препоручује се да се информације које су пронађене третирају са одређеним скептицизмом. Неће свака пронађена слика изгледати добро у одређеној дневној соби.

Поред тога, потребно је узети у обзир и геометрију зидова, који се планирају да се лијепе или осликају. Само свеобухватан приступ ће постати основна удобност у соби.

Да би се то постигло, помогло би сљедеће:

 1. Употреба затезних или спуштених плафона у дневној соби са великом количином простора захтева да се узму у обзир специфичности зидова, који би требали бити у складу са нијансама стропа. Иначе ће бити осећај неприродности димензија собе.
 2. Хрушчов, где је планирано да изврши поправке, захтева посебан приступ. Ако власник стана има сумње у изводљивост таквих трансформација, онда можете посјетити дизајн стенпад. Слични догађаји постоје у многим градовима. То ће вам рећи да је нови приступ дизајнузидови у малој соби на бази пастелних нијанси.
 3. У класичном ентеријеру, најбоље рјешење у сваком погледу биће пастелна нијанса беж или сиве боје, у зависности од стилских карактеристика. Таква слика неће компримирати или проширити превише простора.
 4. Минималистички дизајн подразумева употребу малих декоративних елемената. Можете објесити апстрактне слике или само нацртати линије, ако немате повјерења у властите снаге, онда ће шаблона доћи на помоћ с унапријед припремљеном сликом.

Модерне свијетле боје у дневној соби (видео)

Боја салона зависи од њене величине, степена осветљености, преовлађујуће текстуре намештаја и бројних додатних фактора. Што се тачније узму у обзир, удобније ће бити у таквој соби. Главна ствар је да се не изврне штап. Дизајнери у одређеној мјери савјетују да напусте елемент, него да преоптерећују простор. У овом случају, чак и правилно одабрана боја ће играти злу шалу, претварајући се у повлачење на дну цијеле просторије за сидро.

Примјери боја цвијећа у дневним собама (фотографија интеријера)

)